Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

jotka 23:38, 09 maj 2012

marzena napisał(a)
Jola, czyli juz czujesz sie lepiej skoro wyszłaś z domu ( wiem, musiałaś, ale jednak wyszłaś...), szkoda, że pewnie też cisnienie Ci skoczyło po oględzinach ogrodka...
ale fotki piękne zrobiłaś...
zerknij do mnie...pytałaś o kapelusz...

Marzenko, nie miałam kogo poprosić o podlanie moich roślinek. A tam w szklarni oprócz pomidorów, są jeszcze astry, cynie, liatry, dalie - wszystkie roślinki przez wiele tygodni pielegnowane na parapetach domowych. Taksówka to nawet nie był taki wielki wysiłek. Teraz mam nadzieje, że mi nie zaszkodzi - jutro grzecznie w domu, jeśli będzie brzydka pogoda nawet na balkon nie wyjdę >>>>
Jeszcze zerknę do Ciebie, a reszta jutro...
jotka 08:53, 10 maj 2012

Witam i od razu zapraszam na ławeczkę, a z niej zaraz będą ładne widoki
Można się ubrać letnio, bo ciepło +18

jotka 09:09, 10 maj 2012

Z ławeczki widać też hosty

nika 09:12, 10 maj 2012

Dzień dobry Jolu
Mam nadzieję, że ze zdrówkiem już lepiej. Gdy przeczytałam o Twoich borówkach, to aż się coś we mnie zagotowało. Dlaczego ludzie wciąż nie potrafią uszanować czyjejś własności??!! To przez takich trzeba stawiać wysokie płoty, odgradzać się od świata
Wiem coś na ten temat, bo nie mamy jeszcze skończonego ogrodzenia (tzw. teren otwarty, każdy może wejść) i już "zginęło" nam kilka rzeczy
Ale na poprawę humoru przysiadłam na Twojej ławeczce (pomalowana wygląda jeszcze ładniej) i podziwiam ładne widoki
jotka 09:18, 10 maj 2012

nika napisał(a)
Dzień dobry Jolu
Mam nadzieję, że ze zdrówkiem już lepiej. Gdy przeczytałam o Twoich borówkach, to aż się coś we mnie zagotowało. Dlaczego ludzie wciąż nie potrafią uszanować czyjejś własności??!! To przez takich trzeba stawiać wysokie płoty, odgradzać się od świata
Wiem coś na ten temat, bo nie mamy jeszcze skończonego ogrodzenia (tzw. teren otwarty, każdy może wejść) i już "zginęło" nam kilka rzeczy
Ale na poprawę humoru przysiadłam na Twojej ławeczce (pomalowana wygląda jeszcze ładniej) i podziwiam ładne widoki

Witam i podsyłam jeszcze widok na prawie ostatnie tulipany ( z naciskiem na prawie)

Celina 09:45, 10 maj 2012

Jolu ,fakt ,można sie wkurzyć ,-borówki-
Ale to nie o krzak chodzi, tylko o to ,że ktoś zaburza nasze poczucie bezpieczeństwa!!Wchodzenie w naszą przestrzeń,niszczy sie nie rabaty, ale nas.Tylko debil ,który robi krzywdę, w swojej głupocie o tym nie wie!!
Mnie okradano kilkakrotnie,-mieszkanie.
To co człowiek czuje i jak długo z tego wychodzi, to wie ten co to przeżył.Szkoda rzeczy ,bo to nasze, wypracowane,niejednokrotnie ,dla osoby postronnej bez znaczenia,a dla nas bezcenne!...
Bardzo mnie dotyka bezmyślność i robienie krzywdy innym!!

Przysiadłabym na ławeczce bo świetna i pogadałybyśmy sobie,jak starzy Polacy
ale póki co luknij na dzwoneczki spejalnie dla Ciebie

jotka 10:15, 10 maj 2012

Celina napisał(a)
Jolu ,fakt ,można sie wkurzyć ,-borówki-
Ale to nie o krzak chodzi, tylko o to ,że ktoś zaburza nasze poczucie bezpieczeństwa!!Wchodzenie w naszą przestrzeń,niszczy sie nie rabaty, ale nas.Tylko debil ,który robi krzywdę, w swojej głupocie o tym nie wie!!
Mnie okradano kilkakrotnie,-mieszkanie.
To co człowiek czuje i jak długo z tego wychodzi, to wie ten co to przeżył.Szkoda rzeczy ,bo to nasze, wypracowane,niejednokrotnie ,dla osoby postronnej bez znaczenia,a dla nas bezcenne!...
Bardzo mnie dotyka bezmyślność i robienie krzywdy innym!!

Przysiadłabym na ławeczce bo świetna i pogadałybyśmy sobie,jak starzy Polacy
ale póki co luknij na dzwoneczki spejalnie dla Ciebie

Bardzo mądrze napisałaś o tym zaburzeniu poczucia bezpieczeństwa ...
Dziekuję Celinko, dzwoneczki takie radosne A ja mam jakiś automat w głowie (pewnie zainstalowany w dzieciństwie) , że na widok konwalii od razu czuję ich piękny zapach
Może kiedyś uda nam się spotkać, przysiąść na ławeczce i pogadać
Gdybyś kiedyś była w mojej okolicy to serdecznie zapraszam

Bratek dla bratniej duszy

A na razie bratek dla bratniej duszy
Celina 10:40, 10 maj 2012

Jolu ten automat w głowie to kodownie!! taka mądra nazwa.
W Szczecinie byłam raz w czasach licealnych,na obozie wędrownym! Ach jakie to były fajne wakacje!! Za zaproszenie dziekuję masz kogoś może na Śląsku ?
jotka 10:45, 10 maj 2012

Celina napisał(a)
W Szczecinie byłam raz w czasach licealnych,na obozie wędrownym! Ach jakie to były fajne wakacje!! Za zaproszenie dziekuję masz kogoś może na Śląsku ?

Przyjeżdżaj ponownie, a zapewnię Ci wędrówkę i mam nadzieję miłe wspomnienia
Na śląsku? Oprócz Ciebie nikogo
Celina 10:55, 10 maj 2012

jotka napisał(a)

Przyjeżdżaj ponownie, a zapewnię Ci wędrówkę i mam nadzieję miłe wspomnienia
Na śląsku? Oprócz Ciebie nikogo

W Szczecinie byłam ,a Ty na Śląsku nie! Jaki wniosek?