Dobry pomysł ze skalnicą między tymi płytkami, będzie świetnie. Macierzanka też byłaby dobra, pachniałoby Ci pod stopami.
I masz jagodę kamczacką, ja chciałam ją kupić, wiem że potrzebna jest para - on i ona. Jakie masz odmiany i jak owocują, jak uprawiasz, zdradź proszę.
Warzywniak, to najczęściej podlewana część, szczególnie w początkowym okresie. Jak ścieżki są mokre to wyczyniam piruety, na glinie i może to się kiedyś źle skończyć ...
Gabrysiu, w innej części ogrodu mam już takie płytki ułożone schodkowo, żeby zniwelować różnicę terenu. I tam właśnie między nimi rośnie macierzanka Uwielbiam jej zapach i cieszę się, że przetrwała przez zimę - już się zieleni
Nie znam odmiany swojej jagody i prawdopodobnie wszystkie 3 krzaczki są takie same. Ze względu na zapylenie krzyżowe potrzebne są co najmniej 2 krzaczki obok siebie, ale nie koniecznie różnych odmian.
Moje owocują bardzo obficie, nigdy nie przemarzają. Mają małe wymagania glebowe. Krzak, który jest przez cały dzień na słońcu ma najsłodsze owoce.
Potrzebny był ten deszcz u nas, teraz dopiero wszystko szybciej rośnie, chociaż nie za ciepło. Piękna ta korona, u mnie jeszcze pąki zielonkawe. Czekam z niecierpliwością na kwiaty.
Pięknie wszystko u Ciebie rośnie. Fajnie ta ścieżka ze skalnicą będzie wyglądać
Zastanawiałam się czy nie sprawić sobie jagody kamczackiej, ale podobno jagody są kwaśno-słodkie, jak Jolu jest u Ciebie? Bardziej kwaśne czy bardziej słodkie, dzieci jedzą?
Aniu, jagoda faktycznie ma lekko cierpki smak. Ale moje wnuki począwszy od trzeciego roku życia "wsuwają je" prosto z krzaczka na równi z poziomkami Zresztą wśród dorosłych też cieszy się powodzeniem, Jeśli ktoś lubi słodkie to świetnie komponują się w deserach (z bita śmietaną, serkiem mascarpone, ...
Na początku czerwca powinny już być dojrzałe owoce, to zapraszam do siebie Sprawdzisz czy ich smak Ci odpowiada. Na pewno borówka amerykańska jest słodsza, ale nie owocuje w czerwcu. No i mają inny smak co urozmaica doznania
wiosna śliczna i te cebulowe, korona cesarska podobno odstrasza krety - miałam jedną, potem się zrobiły dwie a potem coś jej dolegało i wyszła ale zzieleniała tak blado i padła - nie wiem co było nie tak bo wydawało mi się że łatwa w uprawie
a to dla Ciebie żebyś miała więcej - holenderskie prosto z Keukenhof /to z 2010/
Czy mało czy dużo, korona cesarska piękna, a tulipki w szeregu jak wojsko, bardzo fajnie juz wszystko ruszyło, naprawdę wiosna!
ale prognozy pogody nie za ciekawe, liczę że to zmyłka