Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 23:25, 26 maj 2012

Joku napisał(a)
Kasiu przepięknie. Bardzo lubię niebieskie irysy syberyjskie.

Jolu masz rację irysy są piekne, warto miec je w ogrodzie, chociaż nie kwitną za długo.
Kaisia 23:29, 26 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Kasiu, jak pięknie ogród pokazowy serio serio
Nigdy nie widziałam w Polsce takiej wielkiej lawendy szok jak coś takiego wyhodować?

Kasiu ta lawenda jest z sadzonek, które mi się wysiały na poprzedniej działce.
Jest tam posadzone sporo krzaczków obok siebie dlatego daje taki efekt, rośnie w osłonietym miejscu na słonecznym stanowisku, jest często przycinana, może to jest sekretem.
Kaisia 23:30, 26 maj 2012

asc napisał(a)
Kasiu podziwiam nieustannie

Aniu miło ze zaglądasz.
ana_art 23:32, 26 maj 2012

Kasiu uwielbiam do Ciebie zaglądać, czuć u Ciebie taki ład, spokój... no cód poprostu, az nie chce się wierzyć że ogród jest taki mlody, a Trawy masz obłędnie wielkie, moje przy Twoich o liliputy
Kaisia 23:34, 26 maj 2012

baraga1904 napisał(a)

Mam takie same lampy !!! Super!!!
Ale kempy lawendy, jak na południu Europy!

Czy masz założony wątek, żeby można wpaść do Ciebie i podziwiać.

Jeżeli nie to zapraszam do założenia, coś mi się wydaje że będzie co oglądać.

Raczej nie ma co oglądac, jak widzę te ogrody wypieszczone i dopracowane na ogrodowisku to mam mega kompleksy. Mój ogród się dopiero buduje i tworzy. Pare roslinek , nic wielkiego i też 1000 m2, jak u Ciebie Kasiu.Może kiedyś... Ale u was pięknie i bedę obserowaw i uczyc sie przede wszystkim..

Zawsze jest co oglądać, a jeszcze fajniej uczestniczyć w tworzeniu nowego ogrodu, widzieć jak powstaje i rośnie z czasem. Dlatego kompleksy na bok, bo są niepotrzebne, każdy był na początku tworzenia ogrodu.
Martek 23:35, 26 maj 2012

Podobało mi się na spacerze ,mimo zapraszającego leżaczka chodziłam sobie i chodziłam ...
Pozdrowiam
Kaisia 23:36, 26 maj 2012

ana_art napisał(a)
Kasiu uwielbiam do Ciebie zaglądać, czuć u Ciebie taki ład, spokój... no cód poprostu, az nie chce się wierzyć że ogród jest taki mlody, a Trawy masz obłędnie wielkie, moje przy Twoich o liliputy

Aniu i Twoje trawy będą wielkie, zazwyczaj po drugiej zimie trawy się mocno rozrastają, a Twoje pewnie kupione w zeszłym roku.
Kaisia 23:37, 26 maj 2012

Martek napisał(a)
Podobało mi się na spacerze ,mimo zapraszającego leżaczka chodziłam sobie i chodziłam ...
Pozdrowiam

Masz rację Marto ja też wolę pochodzić niż leżeć, dłużej mnie zatrzyma jedynie hamak
ana_art 23:40, 26 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Aniu i Twoje trawy będą wielkie, zazwyczaj po drugiej zimie trawy się mocno rozrastają, a Twoje pewnie kupione w zeszłym roku.

tak, wszystkie z ubieglego roku, o dziwo wszystkie przeżyly zatem nie pozostaje mi nic innego tylko czekać jak ja nie lubię tego słowa....
Kaisia 23:41, 26 maj 2012

Sabinka napisał(a)

Kasiu przepieknie u Ciebie! Ja tez juz bym taki chciala "odchowany" piekny i tylko plewic...a ja jestem na samym poczatku dopiero...ogrodzenie, kostka, prad etc...etc...

Mam male pytanie dotyczace lamp. Czy lampy ktore posiadasz sa z inoxu? Czy one nie rdzewieja? Bo ja mam przy wejsciu taka lampe z inxou i gdzieniegdzie rdza sie pojawila. Boje sie teraz takiego zakupu bo nie lubie jak cos sie tak brzydko starzeje. Moze inox mialam beznadziejny albo cus! W kazdym razie poprosze Cie o rady. Bardzo serdecznie pozdrawiam!!!!

Sabinko te lampy są zrobione z blachy nierdzewnej ( kwasówka ) i nie rdzewieją, chociaż jedna po zakupie od razu puściła rdzę z małej śrubki, na szczęście reklamacja uwzględniona i jest ok.