Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Magleska 20:36, 08 paź 2022

Aga ja też często zaglądam w niemym zachwycie mam dużo ulubionych watków i czasem po prostu nie wiem co napisać mądrzejszego ,oprócz tego ,że pięknie ........ wszystkie moje ulubione są zachwycające i zaglądam ,bo lubię

Jesień u Ciebie czaruje kolorami uwielbiam taką
nicol21 20:43, 08 paź 2022

Też nie przepadam za jesienią, chyba jej największy plus to kolory oraz możliwość przesadzania, dzielenia, sadzenia...

Piękne widoki masz!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ajka 20:52, 08 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

To jest niezmordowana roślina to prawda. Tyle, że średnio dostępna w moich okolicach. Czasem mam fuksa na nią gdzieś trafić bo wysiewy to zdecydowanie nie moja bajka.
Ale i tak dla mnie największym fenomenem jest Rozanne. Październik a ten jakby pełnia sezonu była.

Jak ja ci tego bodziszka zazdroszę, u mnie się uparł i w ogóle nie rośnie. Przesadziłam go niedawno i mam nadzieję, że w przyszłym roku w końcu pokaże co potrafi.
Nowa12 21:14, 08 paź 2022

Martka napisał(a)

Kule i rozplenice - nie wypatrzyłam tego wcześniej, świetnie. Piękne kolorki, a ginko to 100% żółtości Czyli co, parocja nie pokazuje zbyt długo kolorków? Dla nich ją nabyłam, za Wiolką poszłam

No właśnie nie wiem jak z parocją jest. Założyłam że jak się już tak mocno wybarwiła to pewnie zrzuci niedługo liście podobnie jak trzmielina która u mnie już zgubiła liście. Ale może z nią jest inaczej .
Nowa12 21:16, 08 paź 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Mówiłam że Rozanne to długo dystansowiec
Nie było przymrozków i tłoczy

Kolorki boskie innych roślin

Zauważyłam że dużo roślin od Ciebie zgapiam . Tak było ze świdośliwą, hakonkami, Rozanne a teraz mnie rdest kusi. Tylko gdzie ja na niego miejsce znajdę jak to takie wielkie rośnie .
Nowa12 21:21, 08 paź 2022

Magleska napisał(a)
Aga ja też często zaglądam w niemym zachwycie mam dużo ulubionych watków i czasem po prostu nie wiem co napisać mądrzejszego ,oprócz tego ,że pięknie ........ wszystkie moje ulubione są zachwycające i zaglądam ,bo lubię

Jesień u Ciebie czaruje kolorami uwielbiam taką

Madzia i nawzajem . Lubię takie swobodne ogrody jak Twój więc też należy do moich ulubionych i inspirujących.
Nowa12 21:23, 08 paź 2022

nicol21 napisał(a)
Też nie przepadam za jesienią, chyba jej największy plus to kolory oraz możliwość przesadzania, dzielenia, sadzenia...

Piękne widoki masz!

Widać jak wszyscy ostro działają. Tylko ja się lenię tej jesieni I mam czas na cykanie fotek .
Ale nie będę wymyślać sobie roboty na siłę bo muszę przemyśleć niektóre zmiany żeby głupot nie narobić .
Nowa12 21:26, 08 paź 2022

ajka napisał(a)

Jak ja ci tego bodziszka zazdroszę, u mnie się uparł i w ogóle nie rośnie. Przesadziłam go niedawno i mam nadzieję, że w przyszłym roku w końcu pokaże co potrafi.

Ja myślałam że on wszędzie rośnie jak głupi . Serio.
Ja go sadziłam wiosną a już taki wielki urósł.
U Ciebie też na pewno się odnajdzie. Bo to taka roślina jest. Z tych bezproblemowych.
Wiolka5_7 21:36, 08 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

Zauważyłam że dużo roślin od Ciebie zgapiam . Tak było ze świdośliwą, hakonkami, Rozanne a teraz mnie rdest kusi. Tylko gdzie ja na niego miejsce znajdę jak to takie wielkie rośnie .

Cieszę się
Tak na rdesta też trzeba sporo miejsca. Ja upchałam 18szt. więc i Ty znajdziesz miejsce
ewsyg 21:39, 08 paź 2022

Agatko, cudnie masz. Lubię do Ciebie wpadać na spacerek. Muszę upolować tego bodziszka, jest rewelacyjny i piękny.