Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 22:33, 17 kwi 2019

Renii napisał(a)

Na czym masz położony kamyk? Pytam, bo ja położyłam bezpośrednio na ziemi i teraz wybieram. Zabawy w Kopciuszka mi się zachciało

O nie, nie. Kamyczków na gołej ziemi bym nie dała. Mam małe 4 rabatki z kamieniem i wszędzie jest agro. Ale fanką kamyków nie jestem. Brudzą się, problem z przesadzaniem, ciężko chwasty wyrywać, taki ciągły śmietnik. Podobają mi się u innych np. u Madzi z Ogrodu z Wilkiem .
Nowa12 22:37, 17 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Ale masz sporo owocowych drzew ?
pięknie wyglądają

Tylko 7 śliw w rządku . I to jest ten moment, kiedy lubię je najbardziej.

Nowa12 23:43, 17 kwi 2019

A i żeby nie było że tylko zdjęcia cykałam dzisiaj to też trochę popracowałam . Podlałam wężem wszystko oprócz trawy i przesadziłam po raz enty konwalnika, z którym latam po całym ogrodzie bo nie wiem co z nim zrobić i jeszcze jeżówki oraz pęcherznicę.
Przy okazji znalazłam i wytłukłam kolejne pędraki.
asiak 07:22, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
przesadziłam po raz enty konwalnika, z którym latam po całym ogrodzie bo nie wiem co z nim zrobić

Hm... to tak jak ja

Piękne śliwy
Nowa12 09:03, 18 kwi 2019

asiak napisał(a)

Hm... to tak jak ja

Piękne śliwy

Cześć Asiu. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam z nim problem .
Ale tym razem dałam go w takie miejsce, że może w końcu dam temu mojemu konwalnikowi spokój .
Milka 09:37, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
A i żeby nie było że tylko zdjęcia cykałam dzisiaj to też trochę popracowałam . Podlałam wężem wszystko oprócz trawy i przesadziłam po raz enty konwalnika, z którym latam po całym ogrodzie bo nie wiem co z nim zrobić i jeszcze jeżówki oraz pęcherznicę.
Przy okazji znalazłam i wytłukłam kolejne pędraki.

Też tak latałam z konwalnikami, chyba 8 miejscówka okazała się trafiona
Milka 09:40, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja Geishę bardzo lubię. Nie okrywam, nie przemarza, listki śliczne, drobniutkie. Trochę koryguję bo wypuszcza badyle ale mi się taki rozcapierzony podoba.
Nie dla tych co lubią symetrię .
Klony pryskałam oprócz czerwonego Fireglow bo ten nie ma mszyc.
Za 2 tygodnie powtórzę bo wiem, że mszyce nie odpuszczą. Wyjątkowo im smakują te młode listeczki .

Zgadzam się z Tobą, Geisha jest cudowna pod każdym względem, znam ją w realu, u Justyny się zachwycam. Nie mam już miejsca, jak coś padnie, kupie i oliwnik jeszcze na mojej liście, czeka już na mnie.
Jednego klona ponownie dziś popryskałam, to przy okazji polazłam na tyły domu, rzadko tam zaglądam, a tam róża tak oblepiona, że szok, więc psik, psik ostro było
frezja 09:41, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
Z ogólnych widoków rabatowych to nie ma co pokazywać bo nadal mało zielono. Jedynie zimozielone i berberysy dają kolor .

No..to prawda. U mnie dodatkowo trzmieliny świecą na tarasie i w oddali..cudne są.
Nowa12 10:08, 18 kwi 2019

Milka napisał(a)

Zgadzam się z Tobą, Geisha jest cudowna pod każdym względem, znam ją w realu, u Justyny się zachwycam. Nie mam już miejsca, jak coś padnie, kupie i oliwnik jeszcze na mojej liście, czeka już na mnie.
Jednego klona ponownie dziś popryskałam, to przy okazji polazłam na tyły domu, rzadko tam zaglądam, a tam róża tak oblepiona, że szok, więc psik, psik ostro było

A powtarzasz oprysk po 14 dniach czy nie czekasz jak dalej go wredoty żrą?
Nowa12 10:10, 18 kwi 2019

Milka napisał(a)

Też tak latałam z konwalnikami, chyba 8 miejscówka okazała się trafiona

Bo to chyba dla niego trzeba od początku zaplanować docelowe miejsce gdzie będzie dobrze wyglądał i funkcjonował bo potem to właśnie takie przeprowadzki .