Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 11:49, 18 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Trzmieliny na pniu są świetne - chyba nie wytrzymam i kupię, bo mam tylko te zwykłe płożące Drzewa owocowe kwitnące wiosną to jest to - ten zapach i widok - jak w raju

2 płożące trzmielinki też mam ale kulki na pniu są bardzo popularne na ogrodowisku. Mam i ja . Zimozielone na żwirku więc mniej sprzątania nawet jak trzmieliny czyszczą się ze starych liści.
Nowa12 11:57, 18 kwi 2019

Makusia napisał(a)

Ja podziwiam wszystkie osoby, które potrafią zrobić kulkę, utrzymać kulkę, pielęgnować w kulkę- u mnie zawsze wychodzi kopnięte jajo ze śladami po strzałach armatnich

Padłam .
Ale powiem ci w tajemnicy że w jednym miejscu też mam dziurę po postrzale. Od tej strony zdjeć jej nie robię .

mikina34 12:30, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Padłam .
Ale powiem ci w tajemnicy że w jednym miejscu też mam dziurę po postrzale. Od tej strony zdjeć jej nie robię .

Właśnie o to chodzi, tak pokazać, żeby wyglądało po mistrzowsku to tak samo jak z ubraniem, tak się ubrać, żeby wszyscy myśleli, że mam 3 kg mniej niż w realu
eVka 12:46, 18 kwi 2019

Trzmielinka na pniu zacna, taka wypasiona już jest. Moje jeszcze maluszki, choć rosną tej wiosny mocno po cięciu. Setki nowych listków.
Buksy przycięte idealnie, nie umiem tak ładnie wykulkować.
Nowa12 13:32, 18 kwi 2019

mikina34 napisał(a)

Właśnie o to chodzi, tak pokazać, żeby wyglądało po mistrzowsku to tak samo jak z ubraniem, tak się ubrać, żeby wszyscy myśleli, że mam 3 kg mniej niż w realu

Tak z 10 kg by się przydało.
Nowa12 13:34, 18 kwi 2019

effka napisał(a)
Trzmielinka na pniu zacna, taka wypasiona już jest. Moje jeszcze maluszki, choć rosną tej wiosny mocno po cięciu. Setki nowych listków.
Buksy przycięte idealnie, nie umiem tak ładnie wykulkować.

Moja jest duża bo już duża była kupiona. Ale spokojnie mogłam kupić małą bo szybko toto rośnie . 2-3 razy koryguję w sezonie.
Aurelllia 13:36, 18 kwi 2019

hahahah z tym idealnym cięciem to naprawdę już mistrzowie potrafią idealnie wyprowadzić, albo takie specjalne maszyny tworzą kule i stożki - na you tube można pooglądać jak taka maszyna rach ciach i tworzy kulkę Moje to też kopnięte, albo właśnie z dziurami, bo albo listki przyschły, albo je grzybowa zaatakowała
Co do kilogramów to ja teraz walczę z cellulitem bańką chińską - kupiłam, ale o matko jak to boli...... zaciskam zęby i masuję, ale nie wiem jak długo wytrzymam
eVka 13:40, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Moja jest duża bo już duża była kupiona. Ale spokojnie mogłam kupić małą bo szybko toto rośnie . 2-3 razy koryguję w sezonie.

Moja malutka kupiona była 1,5 roku temu, sporo już urosła, nie była nawet kulką, tylko takim wicherkiem z kilkoma gałązkami a teraz już kula jest.
Nowa12 13:45, 18 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
hahahah z tym idealnym cięciem to naprawdę już mistrzowie potrafią idealnie wyprowadzić, albo takie specjalne maszyny tworzą kule i stożki - na you tube można pooglądać jak taka maszyna rach ciach i tworzy kulkę Moje to też kopnięte, albo właśnie z dziurami, bo albo listki przyschły, albo je grzybowa zaatakowała
Co do kilogramów to ja teraz walczę z cellulitem bańką chińską - kupiłam, ale o matko jak to boli...... zaciskam zęby i masuję, ale nie wiem jak długo wytrzymam

Aurelia trzymam za Ciebie kciuki . Ja to wymiękłabym po jednej próbie.
Silnej woli u mnie brak więc i kilogramów przybyło . Nawet haratanie czy charatanie w ogrodzie nie pomogło .
Nowa12 13:47, 18 kwi 2019

effka napisał(a)

Moja malutka kupiona była 1,5 roku temu, sporo już urosła, nie była nawet kulką, tylko takim wicherkiem z kilkoma gałązkami a teraz już kula jest.

Kiedyś jak widziałam takie dwa badylki na krzyż to się zastanawiałam matko co ci ludzie kupują . Teraz wcale mnie to nie dziwi.