Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 10:07, 14 lip 2019

Kim napisał(a)
Zaraziłaś mnie tym ambrowcem muszę jeszcze takiego znaleźć
O szkółce bylin w Bestwinie nie słyszałam a mam tak blisko

U Koniora też ostatnio byłam nacieszyć oczy ale wyszłam z tamaryszkiem i berberysami
Moj eM też nie chętny do wyrzucania czegokolwiek więc witaj w klubie

Jak posadzisz jegomościa to proszę zrób zdjęcia

Ja w szkółce bylin Parchańskich byłam też pierwszy raz bo oni mają dla klientów detalicznych tylko w soboty czynne do 14. Wybór bylin i traw naprawdę duży. Tam kupiłam jeżówki. Ceny podobne do innych szkółek.

A Koniora kocham . Tylko muszę 60 km tam dojechać więc trochę daleko jak dla mnie. Chciałabym w tym tygodniu wszystko posadzić żeby zdążyć przed upałami. Mam nadzieję że mi się uda. To nie jest pewnie dobry moment na sadzenie ale nię chcę czekać do jesieni.
Kim 11:16, 14 lip 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja w szkółce bylin Parchańskich byłam też pierwszy raz bo oni mają dla klientów detalicznych tylko w soboty czynne do 14. Wybór bylin i traw naprawdę duży. Tak kupiłam jeżówki. Ceny podobne do innych szkółek.

A Koniora kocham . Tylko muszę 60 km tam dojechać więc trochę daleko jak dla mnie. Chciałabym w tym tygodniu wszystko posadzić żeby zdążyć przed upałami. Mam nadzieję że mi się uda. To nie jest pewnie dobry moment na sadzenie ale nię chcę czekać do jesieni.

Następnym razem po drodze do Koniora zapraszam do mnie na kawkę
Myślę że sadzić możesz śmiało, ja przesadzałam w środę na całego i mam nadzieję że mi nic nie padnie też nie wytrzymałam czekania do jesieni

Muszę popatrzeć na tę szkółkę w Bestwinie
a Ambrowca gdzie kupiłaś ?
Nowa12 11:36, 14 lip 2019

Kim napisał(a)

Następnym razem po drodze do Koniora zapraszam do mnie na kawkę
Myślę że sadzić możesz śmiało, ja przesadzałam w środę na całego i mam nadzieję że mi nic nie padnie też nie wytrzymałam czekania do jesieni

Muszę popatrzeć na tę szkółkę w Bestwinie
a Ambrowca gdzie kupiłaś ?

Cierpliwości to ja nie mam za grosz . Dziękuję za zaproszenie. Jak będę jechać do Koniora to dam znać, może będziesz wolna .
Ambrowca kupiłam u Kapiasa. Mieli ich dość sporo szczepionych na różnych wysokościach. No to jak nie kupić . Nawet mojemu eMkowi się spodobał.
Tyle, że w środku auta 2 dorosłych, 2 dzieci w fotelikach i jeszcze 2 drzewka to ledwo dojechaliśmy do domu .
Kim 11:56, 14 lip 2019

Nowa12 napisał(a)

Cierpliwości to ja nie mam za grosz . Dziękuję za zaproszenie. Jak będę jechać do Koniora to dam znać, może będziesz wolna .
Ambrowca kupiłam u Kapiasa. Mieli ich dość sporo szczepionych na różnych wysokościach. No to jak nie kupić . Nawet mojemu eMkowi się spodobał.
Tyle, że w środku auta 2 dorosłych, 2 dzieci w fotelikach i jeszcze 2 drzewka to ledwo dojechaliśmy do domu .

O dzięki to mus jechać do Kapiasa

Wycieczka szkółkowa no faktycznie jak wesoły autobus
Szacun dla Twojego eMa musi być oazą spokoju
Nowa12 12:25, 14 lip 2019

Kim napisał(a)

O dzięki to mus jechać do Kapiasa

Wycieczka szkółkowa no faktycznie jak wesoły autobus
Szacun dla Twojego eMa musi być oazą spokoju

Z tym spokojem to bywa różnie ale tym razem miał dobry dzień albo bardziej dzień dobroci dla rodziny i roślin .
Nowa12 14:46, 14 lip 2019

Jeżówki Piccolino. Malutkie kępki, które bardzo lubię.

Nowa12 15:31, 14 lip 2019

Jeżówka Hope. Wysoka ale w ogóle się nie pokłada. Mam ją od zeszłego roku i w tym roku fajnie się już zagęściła.

Nowa12 15:38, 14 lip 2019

Jeżówka Hot Papaya. Wysoka i u mnie pokłada się ale nie jakoś dramatycznie więc nie podpieram jej.

Nowa12 15:45, 14 lip 2019

Jeżówka Vintage Wine. Próbowałam dokupić jedną sztukę ale nie znalazłam jej w żadnej szkółce. Można ją tylko gdzieś w internecie namierzyć. U mnie dość niska jest i bardzo sztywna.

Nowa12 15:53, 14 lip 2019

Kismet Red jakaś nowość. Świeżo posadzona (4 sadzonki) więc nie wiem co z niej wyrośnie.