Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:56, 14 lip 2019

greg66 napisał(a)
Agatko u Ciebie jeżówkowo, jak u mnie, patrzę jakich odmian nie mam, dokupię a masz Green Jewel u mnie dopiero powoli sie otwiera ale jest sliczna.
Pozdrawiam wieczorowo

Witaj Grzesiu, a te Green Jewel to też mnie kusiły w tym roku i w końcu zobaczyłam je na żywo w szkółce. Postawiłam jednak na kolor i kupiłam inne.
Dzisiaj je posadziłam.
Chetnie zobaczę Twoje jak się rozwiną.
Mam je na liście takich, które chętnie bym kupiła podobnie jak Honeydew, Pink Bonbon, Sweet Sixteen. Ale ile można mieć jeżowek .
greg66 21:03, 14 lip 2019

Honeydew jest troche podobna do green jewel a pink bonbon jest super też ją będę namierzał. U mnie w tej mojej ziemii na razie one rosną wiec będę ich miał dużo
Zuzka25 21:45, 14 lip 2019

U Ciebie też zdjęcia piękne Też marzy mi się ambrowiec albo dąb błotny, jako ostatnie drzewo do posadzenia.
frezja 21:59, 14 lip 2019

Piękna kolekcja jeżówek. Powodzenia w uprawie. Jutro będę przesadzała część swoich, bo jakoś się kolory pomieszały i odmiany
Nowa12 22:00, 14 lip 2019

greg66 napisał(a)
Honeydew jest troche podobna do green jewel a pink bonbon jest super też ją będę namierzał. U mnie w tej mojej ziemii na razie one rosną wiec będę ich miał dużo

Gdyby nie jeżówki to nie miałabym teraz prawie w ogóle koloru na rabatach. Więc ciesze się, że są .
W tym roku już kończę z zakupami ogrodowymi. Jeszcze tylko kupię rozchodniki na skarpę (chyba) + coś (nie wiem jeszcze co) i to by było na tyle .
Nowa12 22:04, 14 lip 2019

Zuzka25 napisał(a)
U Ciebie też zdjęcia piękne Też marzy mi się ambrowiec albo dąb błotny, jako ostatnie drzewo do posadzenia.

Wahałam się właśnie pomiędzy gumballem a dębem green dwarf.
Stanęło na ambrowcu. Żeby posadzić dęba musiałabym wysadzić Hakuro. Ale musiałabym to zrobić po kryjomu, żeby mąż nie zauważył .
Nowa12 22:12, 14 lip 2019

frezja napisał(a)
Piękna kolekcja jeżówek. Powodzenia w uprawie. Jutro będę przesadzała część swoich, bo jakoś się kolory pomieszały i odmiany

To masz fajny dzień. Bardzo lubię dni ogrodowe . Przydałoby się więcej urlopu .
W tym tygodniu pozostały mi tylko popołudnia a muszę posadzić ambrowca i przesadzić migdałka, wysadzić uschniętego cyprysika, posadzić miłorzęba i zrobić malutką trójkątną rabatę na przedpłociu z danicami aurea i chyba tam wcisnę migdałka (na wniosek eMka), chociaż ja chciałam berberysa, którego od dwóch miesięcy trzymam w donicy.
anabuko1 22:21, 14 lip 2019

Nowa12 napisał(a)
Rutewka, macra i borówki.

Piękna rutewka.ha mam fioletową
Piękna trawka troche podobna do jednej mojej

Jeżówki też masz śliczne
Nowa12 22:47, 14 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Piękna rutewka.ha mam fioletową
Piękna trawka troche podobna do jednej mojej

Jeżówki też masz śliczne

Moja biała rutewka malutka. Fioletowa mi porosła na wysokość ogrodzenia ale kwiatków nie ma za dużo i komórka mi ich nie łapie .
Ale u żadnej te kulki jeszcze się nie otwarły. Muszę poszukać u Ciebie zdjęć fioletowej rutewki .
10:22, 15 lip 2019
Glowing dream i jeżówka Vintage Wine wiadomo, wiadomo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies