Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:43, 15 sty 2020

Monia już niedługo będziemy je witać w ogrodach luty zleci, a w marcu już wiosną
Ania111 20:51, 15 sty 2020

Sylwia .

Mądre słowa

sylwia_slomc... 20:54, 15 sty 2020

Rok temu w marcu miałam wiosnę na całego
Milka 08:19, 16 sty 2020

Mnie też już się chce kolorów
kasiek 08:33, 16 sty 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Powiem Ci, że zima cieszę się z posiadania sporej grupy żółtych iglaków, jakby nie było to kolor w tym okresie inny od tych burości

Tez tak myślę, bardzo mnie też cieszą złote i paskowane zimozielone turzyce, ogniki a tymi kolorowymi owockami, irgi. Teraz też cieszą wszystkie dodatki.
Jakoś nawet nie przypuszczałam że ten tydzień bez ogrodu dobrze mi zrobi, nareszcie odrobiłam się ze wszystkimi porządkami w szafach, garderobach, cerowanie, naprawianiem itp... Teraz widzę ile się zyskuje mając przerwę od chodzenia do pracy
anabuko1 08:35, 16 sty 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
no ...tej śliwy już nie mam

tu po deszczu

Pięknie, kolorowo,kwiatowo.
Co raz bliżej do takich widoków
sylwia_slomc... 10:50, 16 sty 2020

Milka napisał(a)
Mnie też już się chce kolorów

W zeszłym roku końcem lutego lepiężniki startowały w tym sezonie już się pokazywać zaczynają
fotka luty 2019

będzie wiosna miesiąc wcześniej
sylwia_slomc... 10:52, 16 sty 2020

kasiek napisał(a)

Tez tak myślę, bardzo mnie też cieszą złote i paskowane zimozielone turzyce, ogniki a tymi kolorowymi owockami, irgi. Teraz też cieszą wszystkie dodatki.
Jakoś nawet nie przypuszczałam że ten tydzień bez ogrodu dobrze mi zrobi, nareszcie odrobiłam się ze wszystkimi porządkami w szafach, garderobach, cerowanie, naprawianiem itp... Teraz widzę ile się zyskuje mając przerwę od chodzenia do pracy

Ja działam ciągle w ogrodzie już zaczęta przycinka i wycinka, wczoraj ogłowiliśmy wierzbę nad rowem, zarys maczugi już się rysuje no i zyskaliśmy żerdzie na ogrodzenie wokół łąki
sylwia_slomc... 10:54, 16 sty 2020

anabuko1 napisał(a)

Pięknie, kolorowo,kwiatowo.
Co raz bliżej do takich widoków
Jesli nie zetnie majowymi przymrozkami lub wcześniej to wiosna w stosunku do poprzedniego sezonu o miesiąc u nas przyspieszona, patrząc po fotkach.
mirkaka 17:09, 16 sty 2020

Cofam się , cofam, cały czas podziwiam, i stodołę z okiennicą i sóweczką, i wspomnienia lata
Och jak się tęskni do tych widoków.
Pełnika też mam i też jestem z niego zadowolona Żółty coraz śmielej zagląda do naszych ogrodów
Kicia śliczna, jeszcze zrób jej zdjęcia na ziemi, w całej okazałości
My w trosce o dobro planety zrezygnowaliśmy z kupowania wody, teraz pijemy kranówkę, i też dobrze. Chciałabym jeszcze kupować więcej rzeczy na wagę, bez pakowania w folię, ale robię zakupy głównie w biedrze a tam wszystko paczkowane.
W tym roku wszystkie odpadki kuchenne daję na kompost więc pojemnik na odpady bio pusty. Ale to i tak mało, chciałabym aby można było całkowicie wyeliminować plastik.