Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Iwonka 06:25, 28 kwi 2020

Oczko po remoncie wyszło bardzo ładnie. Szczęśliwie folia nie przebita W porównaniu z moim prace u was są nieco łatwiejsze ponieważ macie to oczko zlokalizowane na płaskim terenie, jest bardziej rozległe i płytkie niż moje w głębokiej dziurze na górce. Masakra stanąć w takim terenie i coś zrobić. Ostatnie takie prace miały miejsce w 2011 roku, od tej pory odpukać folia trzyma a środka nie czyszczę, jest naturalnie zamulone, ale o dziwo woda klarowna. Rośliny filtrują
Zapora wokół oczka nie zepsuła krajobrazu, już jest ładnie a jak obrośnie wał i kamienie będzie pięknie. Oby drewno długo wytrzymało!
Coś czuję, że po ściągnięciu darni przy starych schodkach powstanie nowa rabata Szeroko się tam zrobiło

sylwia_slomc... 10:11, 28 kwi 2020

Milka napisał(a)

Fajne to oczko, a chłopaki...skarb

Emus stwierdził, że gdyby nie ogród to by zwariował chyba siedząc w domu, a tak to kondycję ćwiczy
sylwia_slomc... 10:15, 28 kwi 2020

Iwonka napisał(a)
Oczko po remoncie wyszło bardzo ładnie. Szczęśliwie folia nie przebita W porównaniu z moim prace u was są nieco łatwiejsze ponieważ macie to oczko zlokalizowane na płaskim terenie, jest bardziej rozległe i płytkie niż moje w głębokiej dziurze na górce. Masakra stanąć w takim terenie i coś zrobić. Ostatnie takie prace miały miejsce w 2011 roku, od tej pory odpukać folia trzyma a środka nie czyszczę, jest naturalnie zamulone, ale o dziwo woda klarowna. Rośliny filtrują
Zapora wokół oczka nie zepsuła krajobrazu, już jest ładnie a jak obrośnie wał i kamienie będzie pięknie. Oby drewno długo wytrzymało!
Coś czuję, że po ściągnięciu darni przy starych schodkach powstanie nowa rabata Szeroko się tam zrobiło

Iwonko jak woda klarowna to nie ruszaj bo łatwo zaburzyć równowagę biologiczną w zbiorniku i zaczynają się problemy. Ja świadomie robiłam płytsze oczka, bo raz, że woda w studni potrzebna do podlewania, a nie dolewania, a dwa ile bym odmulania teraz miała gdyby było głębokie to nawet myśleć nie chcę. Tak będzie kolejna rabata, życie ją wymusiło
kasiek 10:50, 28 kwi 2020

Nie no szczena opada - ale harówa - ale jaki efekt - pieknie wyszło! Super z tymi skarpami, będzie drugi plan, no brawa dla Was wszystkich!
sylwia_slomc... 11:04, 28 kwi 2020

kasiek napisał(a)
Nie no szczena opada - ale harówa - ale jaki efekt - pieknie wyszło! Super z tymi skarpami, będzie drugi plan, no brawa dla Was wszystkich!

Kasiu żeby się tylko sprawdziło w razie zagrożenia to będziemy się cieszyć
sylwia_slomc... 11:10, 28 kwi 2020

Troszkę kolorów Wam dam po tych fotkach błotno bagiennych
a kolorowo już jet bardzo

sylwia_slomc... 11:13, 28 kwi 2020

zawsze do tego oczka przylatują pić od kiedy wyschnięte było to największe

sylwia_slomc... 11:16, 28 kwi 2020

sylwia_slomc... 11:22, 28 kwi 2020

pokropiło w sobotę jak ksiądz kropidłem, albo nawet mniej, ale i tak zmyło troszkę brud z roślin i zieleń żywsza

Iwonka 11:25, 28 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Iwonko jak woda klarowna to nie ruszaj bo łatwo zaburzyć równowagę biologiczną w zbiorniku i zaczynają się problemy. Ja świadomie robiłam płytsze oczka, bo raz, że woda w studni potrzebna do podlewania, a nie dolewania, a dwa ile bym odmulania teraz miała gdyby było głębokie to nawet myśleć nie chcę. Tak będzie kolejna rabata, życie ją wymusiło

Dobrze, że udało wam się jakoś wszystko odmulić, podziwiam, była to ogromna harówa.
Z każdą waszą kolejną praca nie mogę wyjść z podziwu, że robicie to tak szybko i z takim efektem że hej Nie ma miejsca na niedoróbki, wszystko dopieszczone i wygląda na skończone nawet jak jeszcze czasami nie jest skończone To ogromny dar i nie marnujecie go, tylko wykorzystujecie na maksa