Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Waclaw 20:44, 31 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Parę w miarę jeszcze świeżych pstryczków, bo na dziś pogoda bardzo nie pewna i może za chwilę nie być co pokazywać....

Ciepłe kolory
sylwia_slomc... 22:06, 31 sie 2020

Waclaw napisał(a)

W codziennej pogoni znajduj i takie chwile Sylwinko. Kiedyś spostrzeżesz, że miałaś ich zbyt mało.

Może tak być jak piszesz, pewnie gdyby nie powodzie to by tych chwil było sporo, a tak to co chwilę się w mule grzebiemy
sylwia_slomc... 22:08, 31 sie 2020

Waclaw napisał(a)

Ciepłe kolory

Bo mój ogród w ciepłych barwach głównie jest
malgorzata_s... 22:41, 31 sie 2020

Pospacerowałam znowu u Was. Cudowne kadry, moc kolorów, faktur no i zapachu którego nie da się pokazać ale wyobrazić sobie można. Buziaki ślemy
sylwia_slomc... 22:46, 31 sie 2020

Powiem Ci Gosiaczku, że sama dzisiaj przeszłam się po ogrodzie i podobało mi się to co widziałam ...no może poza kwestią zadbania bo przez to ciągłe odmulanie widać, że na pielęgnację pełną czasu brakuje, ale nie jest najgorzej Rośliny sobie całkiem fajnie radzą
Nam już tęskno za Wami
anabuko1 07:49, 01 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

kwitnie aster szerokolistny

zastanawiające, że sucho jak pieprz, a klony grzyb zaatakował w tym mączniaka złapały

Pięknie.
Jeszcze mnóstwo kolorów,i naszych radości.
Ech,jesień nam się zbliża...
Marcinki już kwitną.U mnie różowy pierwszy zaczyna.
sylwia_slomc... 11:37, 01 wrz 2020

Aniu ja się jesieni nawet nie boję, mam w ogrodzie masę kolorów jesienią, często zastanawiam się czy nasze ranczo nie jest ładniejsze jesienią niż wiosną. Jesień przynosi nam również więcej spokoju i mniejsze obawy przed zalaniem, co wiosną jest wręcz odwrotne. Ale za zima już nie przepadam, za mało kolorów dla mnie i za zimno. Choć taka jak ostatnia była naładowana roślinami kwitnącymi, aż się sama zdziwiłam ostatnio jak fotki przeglądałamMy jeszcze na jesień mamy sporo planów różnych, ale najpierw musimy skończyć odmulanie, nie chcę od tego zaczynać znowu kolejnego sezonu
antracyt 19:24, 01 wrz 2020

Sylwia, coś mi świta, że masz klona tatarskiego. Jesteś z niego zadowolona?
sylwia_slomc... 21:31, 01 wrz 2020

Mam maluszek posadzony w łące u góry, dwa sezony praktycznie stał w miejscu, ale teraz ładnie się zagęścił. Trudne ma warunki do życia, ale tam go właśnie widzę i musi sobie poradzićŁadnie się przebarwia, już nawet zaczyna, ale stosunkowo krótko trzyma tę kolorową sukienkę na sobie. Na równiutko przystrzyżonym trawniczku te opadłe kolorki jeszcze by zdobiły, w łące jak spadną to ich nie widać.
Mariposa 09:34, 02 wrz 2020

Dawno temu, jak urlopowaliśmy z dziećmi na działce u teściów, codziennie słyszałam głośne chrobotanie. W końcu zlokalizowałam źródło - to osy odgryzały kawałki tektury, leżącej w drewutni. Słychać je było na kilka metrów!
W piasku wokół fundamentów mam pełno dziurek, do których wchodzą jakieś małe osy. Niedługo będą robić kostkę wokół domu i rozgrzebią ten piach - czy mam się bać? Te ziemne osy są groźne? Tez tworzą takie ogromne gniazda?