Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:01, 16 wrz 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Uwielbiam tę późno letnią odsłonę Waszego ogrodu Cudo.

Gosiaczku powiem Ci szczerze, że ja też uwielbiam naszą jesień, ale u Ciebie to dopiero spektakl w ogrodzie
sylwia_slomc... 22:04, 16 wrz 2020

kasiek napisał(a)
Zachłystowe zapalenie puc - kurcze jak to groźnie brzmi, dobrze że już lepiej, nasz kot też co dopiero antybiotyk skończył... Pcha się na ogród bo zaczaił że jest możliwość a my go chcemy do wiosny w domu trzymać by się oswoił i w pełni wyleczył. Piękne ciepłe kolory, aby ta jesień nas rozpieściła
Koty mądre sąU nas dobrze, że diagnoza trafna była bo było groźnie.
rozark 08:05, 17 wrz 2020

Ja mam 3 koty.
Najstarszy 9 lat się otruł ( ktoś czytaj sąsiad wysypał trutkę w ogrodzie na ślimaki i szczury ) i ma nadczynność tarczycy. Szkoda mi go bardzo. Przychodzi wieczorem głodny to chce zjeść. Ale najpierw lek a potem godzina głodówki. Siedzi i patrzy się w oczka, miauczy daj jeść, głodny jestem. Ciężkie te momenty dla mnie. Rano jest lepiej po idzie do ogrodu i wraca na śniadanko.
deszczowymaj 09:44, 17 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cieszę się, że rośliny dotarły, bo z niepokojem dzisiaj patrzyłam w niebo, upał był okropny i duchota. Bardzo zemdlały?

Sylwuś rośliny dotarły w stanie idealnym

Popołudniu pojechałam do ogrodu i dopiero jak wyjęłam je z woreczków to troszkę zemdlały ..ale szybko je posadziłam i jest ok ..pogoda dzisiaj dla nich wymarzona

Sylwia wariacie Ty jeden ileż Ty mi tych sadzonek dałaś ..ja myślałam ,że to po jednej sadzonce a jak dokładnie rozpakowałam patrze ..i szok całą rabatę dzięki Tobie obsadziłam

Buziak wielki
sylwia_slomc... 11:33, 17 wrz 2020

rozark napisał(a)
Ja mam 3 koty.
Najstarszy 9 lat się otruł ( ktoś czytaj sąsiad wysypał trutkę w ogrodzie na ślimaki i szczury ) i ma nadczynność tarczycy. Szkoda mi go bardzo. Przychodzi wieczorem głodny to chce zjeść. Ale najpierw lek a potem godzina głodówki. Siedzi i patrzy się w oczka, miauczy daj jeść, głodny jestem. Ciężkie te momenty dla mnie. Rano jest lepiej po idzie do ogrodu i wraca na śniadanko.

To Ty kociara jesteś Myśmy w zeszłym roku Florka ratowali, a jego matkę stracili właśnie przez trutkę, ale ktoś wysypał furagan i tego pojadły, pewnie nasmarowane mięso nim ktoś podrzucił. Florek z mlekiem matki wyssał, Ona przyjęła bezpośrednio. Nie było szansAle kocur wyrósł na ogromnego pieszczocha
sylwia_slomc... 11:34, 17 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Sylwuś rośliny dotarły w stanie idealnym

Popołudniu pojechałam do ogrodu i dopiero jak wyjęłam je z woreczków to troszkę zemdlały ..ale szybko je posadziłam i jest ok ..pogoda dzisiaj dla nich wymarzona

Sylwia wariacie Ty jeden ileż Ty mi tych sadzonek dałaś ..ja myślałam ,że to po jednej sadzonce a jak dokładnie rozpakowałam patrze ..i szok całą rabatę dzięki Tobie obsadziłam

Buziak wielki

Asia bo nie wiedziałam ile Ci potrzeba czego, ale widziałam jak duża rabata, cieszę się, że wystarczyło, niech rosną
mikina34 12:39, 17 wrz 2020

Ja sadzę zawsze w pierwszym tygodniu maja. Może zetnij im nasienniki, to powinno zmobilizować je do ponownego kwitnienia. Myślałam, że nie kwitły wcaleMoje po pierwszym kwitnieniu też się chwile zbierają do ponownego, ale ja nie obcinam przekwitłych z braku czasu

Ścinam przekwitłe kwiaty ale coś nie chcą się zebrać pąki do rozwijania. No trudno, może ruszą

Może w weekend uda mi sie podzielić czyśćca humelo to Ci wyślę sadzonki, dam znać
rozark 13:10, 17 wrz 2020

To Ty kociara jesteś Myśmy w zeszłym roku Florka ratowali, a jego matkę stracili właśnie przez trutkę, ale ktoś wysypał furagan i tego pojadły, pewnie nasmarowane mięso nim ktoś podrzucił. Florek z mlekiem matki wyssał, Ona przyjęła bezpośrednio. Nie było szansAle kocur wyrósł na ogromnego pieszczocha

Wszystkie przygarnięte maluszki . Kocica miała 5 tygodni. Ale najfajniejszy i najinteligentniejszy jest najmłodszy. Wszystko w lot łapie. Dzwi sam sobie otwiera skacząc na klamkę. Druciki czyli swoja ulubioną zabawkę to aportuje. Akrobata jest i do tego ciekawski. Wszędzie musi wejść. Ile mi rzeczy w pracowni potłukł, włącznie z tym, że radio wrzucił do szkliwa. I tak go kocham ale do pracowni to już ma zakaz wstępu.
Miłego dnia .
sylwia_slomc... 13:13, 17 wrz 2020

mikina34 napisał(a)

Ścinam przekwitłe kwiaty ale coś nie chcą się zebrać pąki do rozwijania. No trudno, może ruszą

Może w weekend uda mi sie podzielić czyśćca humelo to Ci wyślę sadzonki, dam znać

A jakby im dać ciut nawozu fosforowo potasowego, może by przyspieszył ciut, ciut?
sylwia_slomc... 13:15, 17 wrz 2020

rozark napisał(a)

Wszystkie przygarnięte maluszki . Kocica miała 5 tygodni. Ale najfajniejszy i najinteligentniejszy jest najmłodszy. Wszystko w lot łapie. Dzwi sam sobie otwiera skacząc na klamkę. Druciki czyli swoja ulubioną zabawkę to aportuje. Akrobata jest i do tego ciekawski. Wszędzie musi wejść. Ile mi rzeczy w pracowni potłukł, włącznie z tym, że radio wrzucił do szkliwa. I tak go kocham ale do pracowni to już ma zakaz wstępu.
Miłego dnia .

Rozrabiaka mały