Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:07, 07 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Asia co ty piszesz za glupoty. Masz bakcyla ogrodnika czy nie. Jeszcze będziesz sie śmiać ze wszystkich niepowodzeń sadz i czekaj jak nie rośnie to przesadzaj w inne miejsce. I obmyślaj plany. Zimą odpocznij i na wiosnę do dzieła.
Każdy ma swój ogród każdy jest inny. Nie możesz mieć wszystkiego od wszystkich w swoim ogrodzie planuj tak abyś była zadowolona z twojego powstałego dzieła

No nie Sylwia?

Dokładnie Asia zobacz mnie już powódź cztery razy zniszczyła pół ogrodu, i dopiero co o mało znowu nie zalało, nie poddaję się choć skrzydła podcina za każdym razem, czasem czujemy się jak Syzyf
ale to mija gdy potem widzę jak kwitnie, rośnie przebarwia się
sylwia_slomc... 11:11, 07 paź 2020

Mgduska napisał(a)

Na razie w ogóle nie mam jabłoni!
Właśnie marzy mi się, żeby mieć Raz mieliśmy, ale prawie nie rosła, tzn. z roku na rok się uwsteczniała, a potem na skutek jakiś działań została złamana (to nie ja). Oj, dziewczyny, chyba nie wiecie co to jest mieć naprawdę kiepską ziemię - co tu mówić o przycinaniu, kiedy potrzeba paru lat, żeby drzewko się ukorzeniło i w ogóle zaczęło rosnąć...Dlatego w tej górnej części mam naturalny las....

Masz las???! Ale Ci zazdroszczę Ja nie dożyje pewnie nim mój urośnie....
Co to znaczy mieć kiepską ziemię....mam na ogrodzie trzy rodzaje ziemi w różnych częściach inną. Wydaje mi się, że sukces zależy od doboru odpowiednich roślin do warunków. Ją Ty masz ziemię??? Przypomnij mi
sylwia_slomc... 11:12, 07 paź 2020

anabuko1 napisał(a)

Ale pięknie marcinkowo, barwnie..no ślicznie.
Jak do tej pory jesień jest piękna.

U nas sporo zwłaszcza bylin ulewa poniedziałkowa położyła
Juzia 12:17, 07 paź 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

A bo Ty masz na nosie kolorowe okulary to dlatego

Hahahaha!
Wcale w tych okularach nie chodzę.
W ogóle jakoś zapominam o okularach jak wychodzę z domu.
Nie jestem przyzwyczajona.

Także... nie trafiłaś!

To rabata!!! Nie okulary!
sylwia_slomc... 12:21, 07 paź 2020

Juzia napisał(a)

Hahahaha!
Wcale w tych okularach nie chodzę.
W ogóle jakoś zapominam o okularach jak wychodzę z domu.
Nie jestem przyzwyczajona.

Także... nie trafiłaś!

To rabata!!! Nie okulary!

Też mam chodzić w binoklach i też się przyzwyczaić nie mogę, a całe dzieciństwo chodziłam, odwykłam A powinnam bo wzrok coraz słabszy i to w szybkim tempie. Do okulisty musze, ale teraz jak pandemia to nawet do internisty problem jest
Kasia1980 12:52, 07 paź 2020

Witaj Sylwio.
Chciałam Ci bardzo podziękować za wpis na moim wątku.
Masz rację styl nowoczesny nie pasuje, ani do mnie ani do mojego domu i otoczenia.
Przez chwilę patrząc na przecudowne ogrody, wypielęgnowane, przycięte jak z katalogu , sama siebie chciałam oszukać. Muszę znów zaufać swojej intuicji.
Roocika 14:52, 07 paź 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ej głowa do góry, wiesz ile czasu ja czekałam, żeby było jak jest? 6 lat Będziesz mieć ładnie tylko trzeba dobrać rośliny do stanowiska

Dzięki Sylwia...
sylwia_slomc... 14:54, 07 paź 2020

Kasia1980 napisał(a)
Witaj Sylwio.
Chciałam Ci bardzo podziękować za wpis na moim wątku.
Masz rację styl nowoczesny nie pasuje, ani do mnie ani do mojego domu i otoczenia.
Przez chwilę patrząc na przecudowne ogrody, wypielęgnowane, przycięte jak z katalogu , sama siebie chciałam oszukać. Muszę znów zaufać swojej intuicji.

Gdy ja sadziłam u nas rośliny i wymyślałam ogród większość ogrodów szła w kierunku cudnego bukszpanowego Danusi.
A ja pod prąd po swojemu, po pewnym czasie okazało się, że trendy idą w tym kierunku co ja, czyli ku kolorom i naturze. Mam ogród po mojemu i chyba o to chodzi Danusia też się zakochała w bylinach, kolorach fakturach i zmienności w ciągu sezonu w ogrodach bylinowych
Tak wiec warto zaufać intuicji i upodobaniom
sylwia_slomc... 14:54, 07 paź 2020

Roocika napisał(a)

Dzięki Sylwia...

Nie ma za co
Roocika 15:00, 07 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Asia co ty piszesz za glupoty. Masz bakcyla ogrodnika czy nie. Jeszcze będziesz sie śmiać ze wszystkich niepowodzeń sadz i czekaj jak nie rośnie to przesadzaj w inne miejsce. I obmyślaj plany. Zimą odpocznij i na wiosnę do dzieła.
Każdy ma swój ogród każdy jest inny. Nie możesz mieć wszystkiego od wszystkich w swoim ogrodzie planuj tak abyś była zadowolona z twojego powstałego dzieła

No nie Sylwia?

Elu masz rację...czy mam bakcyla to już nie wiem, wydawało mi się, że mam ale ... no właśnie ale...
Będę myśleć przez zimę... albo dłużej jak będzie trzeba