Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:54, 08 sty 2021

Mariposa napisał(a)
Fajnych masz synów! (o eMie nie wspominam), a wiesz, że mam jeszcze jedną córkę na wydaniu?

Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku, jestem pewna, że takiej energii nawet Covid nie pokona - życzę więc jej jak najwięcej, realizujcie nowe plany, niech nic ich w tym roku nie zaburzy!

Sylwio, a jakie nasiona wysiałaś na stratyfikację?

Wysiałam dwie mieszanki łąk kwietnych jesienią i czekam co wiosną będzie wschodzić. Te co mam do wysiewu w lutym to nie wiem jak potraktować czy stratyfikować bo nic o tym nie pisze na torebkach tylko, że pod osłony lub do pojemników w lutym
To
malwa jednoroczna summer carnival
floks płomyk letni
szałwia omączona i
mięta meksykańska
planuje je potem wysadzać w łąkę, a cześć nasion sypnę wprost do gruntu może się coś uda
sylwia_slomc... 22:55, 08 sty 2021

Basieksp napisał(a)
Super mi się ogólnie wystrój podoba, ta makatka na ścianie pamiętam je z dzieciństwa zawsze na nich były jakieś hasła, napisy, teraz już raczej trudno taką znaleźć mam sentyment do takich rzeczy

Ja też mam sentyment i w podobne klimaty z dodatkiem ciut większej dawki historii mam zamiar iść w domu
Basieksp 23:17, 08 sty 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja też mam sentyment i w podobne klimaty z dodatkiem ciut większej dawki historii mam zamiar iść w domu

Koniecznie pokazuj jak będziesz wprowadzała taki klimat w domu będę śledzić, lubię takie "skarby", u siebie mam takie pojedyńcze przedmioty, malutko ale jak coś znajdę to u mnie ma drugie życie
Agatorek 23:34, 08 sty 2021

Kończymy już we dwoje, ciemno się szybko robi

Łóżko pierwsza klasa! Widzę, że u Ciebie wszyscy pracowici .

To drzewo na ścianie jest genialne
Agatorek 23:35, 08 sty 2021

Basieksp napisał(a)
Super mi się ogólnie wystrój podoba, ta makatka na ścianie pamiętam je z dzieciństwa zawsze na nich były jakieś hasła, napisy, teraz już raczej trudno taką znaleźć mam sentyment do takich rzeczy

Takie białe z niebieskimi napisami/ obrazkami? Też pamietam
sylwia_slomc... 23:45, 08 sty 2021

Basieksp napisał(a)

Koniecznie pokazuj jak będziesz wprowadzała taki klimat w domu będę śledzić, lubię takie "skarby", u siebie mam takie pojedyńcze przedmioty, malutko ale jak coś znajdę to u mnie ma drugie życie

Na to jeszcze trzeba będzie poczekać bo jeszcze dom cały do remontu generalnego, ale już gromadzę Obrusiki, serwety, skóry, dzbanuszki, makatki, narzuty i w ubiegłym tygodniu wynalazłam sobie w necie kufer/skrzynię Jak dobrze pójdzie to w niedzielę stanę się jego szczęśliwą posiadaczką i zagracę jeszcze bardziej obecne mieszkanie Marzył mi się na ganku w przyszłości mały szezlong nakryty owczą skórą, ale w oko wpadł mi ten kufer i świetnie spełni tę rolę. Będzie po chłopsku z domieszką art de co i Ludwika....sama nie wiem jak mi się to uda połączyć, ale mam nadzieję, że zagra bo w głowie mam i mi gra, a ufam swojej intuicji
A zapomniałam napisać, że sypialnię to mam prawie całą już uzbieraną, jeszcze mi tylko brakuje odpowiedniego stolika, fotelika lub krzesła i lampy Szafę, toaletkę i nakastliki muszę odnowić. Łóżko trzeba będzie skręcić i nogę poprawić, dokupić co pisałam i sypialnia gotowa
Bo tą co mamy teraz chyba sobie zostawimy na wypadek starości, choroby lub czego tam co życie przynieść może...
sylwia_slomc... 23:51, 08 sty 2021

Agatorek napisał(a)

Łóżko pierwsza klasa! Widzę, że u Ciebie wszyscy pracowici .

To drzewo na ścianie jest genialne

Jak się razem pracuje z dziećmi to i okazja do nauki jest i do rozmowy, generalnie można pobyć razem, lepsze to niż siedzenie cały dzień na kompie. Do tej pory chłopaki wspominają jak kumple na kompie grali, a Oni w ogrodzie z nami byli i grali w nogę w realu na swoim własnym "boisku". A teraz dzieci wyrosły, boiska już nie ma, a i tak idą z nami i pomogą przy cięższych pracach. Starszy na jutro do pomocy z woliera przyjechał. Ciągnie Go jednak do domu, na dłuższą metę jeszcze w pandemii w mieście jest nudno...
Drzewo ubiegłej zimy powstawało
sylwia_slomc... 23:53, 08 sty 2021

Agatorek napisał(a)

Takie białe z niebieskimi napisami/ obrazkami? Też pamietam

Tak takie, albo haftowane.... mam takie dwie do wyszycia od nowa bo już się babci nici wykruszyły, ale odnowie kiedyś .....jak dożyję tego dnia, że będzie po remoncie
Agatorek 00:31, 09 sty 2021

Marzył mi się na ganku w przyszłości mały szezlong nakryty owczą skórą, ale w oko wpadł mi ten kufer i świetnie spełni tę rolę. Będzie po chłopsku z domieszką art de co i Ludwika....sama nie wiem jak mi się to uda połączyć, ale mam nadzieję, że zagra bo w głowie mam i mi gra, a ufam swojej intuicji

Ten Twój mieszany styl to pewnie wyjdzie mi w ogrodzie . Ale co tam. Mi też coś gra .

I nie dziwię się, że ciągnie syna do domu. Bo gdzie będzie miał lepiej? . A i pandemia na wsi jest mało uciążliwa i prawie niezauważalna .

Kurczę, Wy tu haftujecie, szyjecie, tworzycie różne cudeńka ... może i mnie kiedyś natchnie
sylwia_slomc... 00:49, 09 sty 2021

Agatorek napisał(a)

Ten Twój mieszany styl to pewnie wyjdzie mi w ogrodzie . Ale co tam. Mi też coś gra .

I nie dziwię się, że ciągnie syna do domu. Bo gdzie będzie miał lepiej? . A i pandemia na wsi jest mało uciążliwa i prawie niezauważalna .

Kurczę, Wy tu haftujecie, szyjecie, tworzycie różne cudeńka ... może i mnie kiedyś natchnie

Ja w ogrodzie też mam mieszane style, ale, że po całym ogrodzie to spina się w całość Mój ogród taki naturalistycznie, wiejsko, krajobrazowy jest