Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:29, 31 sty 2021

Alija napisał(a)
Dawno nie widziałam zająca, kiedyś było ich bardzo dużo, dzisiaj to rzadkość w naszej okolicy. Niestety!

U nas jeszcze są
Monia81 19:57, 31 sty 2021

Fachowa robota zimowe fotki piękne, dawno nie było takiej zimy, żeby nam tak bieliło, u mnie druga noc i minus 14 stopni... dzisiaj też jabłuszka ponabijałam i zostawiłam, bo ostatnio kosy zauważyłam, a nie było ich, mam nadzieję, że będzie im smakować buziaczki
sylwia_slomc... 20:14, 31 sty 2021

To prawda Monia dawno nie było tyle śniegu
Na pewno im zasmakują u mnie idzie 5 jabłek dziennie dla kosów
Magara 23:11, 31 sty 2021

Sylwia, pięknie dziękuję za piwoniowe inspiracje
sylwia_slomc... 09:02, 01 lut 2021

Nie ma za co
Dorota123 13:41, 01 lut 2021

Sporo się cofnęłam w oglądaniu co tam u Was słychać,no i dużo przegapiłam.
Świetna relacja z powstawania woliery, ja to bym chciała właśnie bardzo podobny do niej domek ogrodnika. Tam gdzie u Was będzie prawdopodobnie wybieg dla ptaków ja bym postawiła stolik i krzesełka. Podobają mi się zamykane okna i drzwi też świetnie wyglądają. Wychwal Wojtka i synów za wspaniałą realizację tej budowli. Ciebie chwalę osobiście i jak zawsze podziwiam Waszą pracowitość. Ciekawa jestem zadaszenia, czekam z niecierpliwością na zakończenie prac.
Dorota123 13:42, 01 lut 2021

Teraz patrzę, że Wy to budujecie zaraz za warzywnikiem, nie boicie się podtopień?
sylwia_slomc... 16:50, 01 lut 2021

Dorota123 napisał(a)
Sporo się cofnęłam w oglądaniu co tam u Was słychać,no i dużo przegapiłam.
Świetna relacja z powstawania woliery, ja to bym chciała właśnie bardzo podobny do niej domek ogrodnika. Tam gdzie u Was będzie prawdopodobnie wybieg dla ptaków ja bym postawiła stolik i krzesełka. Podobają mi się zamykane okna i drzwi też świetnie wyglądają. Wychwal Wojtka i synów za wspaniałą realizację tej budowli. Ciebie chwalę osobiście i jak zawsze podziwiam Waszą pracowitość. Ciekawa jestem zadaszenia, czekam z niecierpliwością na zakończenie prac.

Dzięki Dorotko Prace stopniowo posuwają się do przodu Na dach pójdą deski i gont taki sam jak na chatce
Z powodu podtopień całość podłogi podniesiona na paletach i odeskowane po obwodzie, mam nadzieję, że to wystarczy by woda nie weszła, sugerowaliśmy się poziomem jaki do tej pory był przy zalaniach i daliśmy ponad nim podłogę. A od ogrodzenia jeszcze podciągniemy zasieki przeciwpowodziowe. Powinno być dobrze.
sylwia_slomc... 16:40, 02 lut 2021

Nie wiem Która z dziewczyn z zachodniej granicy zrobiła mi taką niespodziankę, ale

Uśmiecham się

od ucha do ucha i będę wiosną siać
Dorota123 18:47, 02 lut 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dzięki Dorotko Prace stopniowo posuwają się do przodu Na dach pójdą deski i gont taki sam jak na chatce
Z powodu podtopień całość podłogi podniesiona na paletach i odeskowane po obwodzie, mam nadzieję, że to wystarczy by woda nie weszła, sugerowaliśmy się poziomem jaki do tej pory był przy zalaniach i daliśmy ponad nim podłogę. A od ogrodzenia jeszcze podciągniemy zasieki przeciwpowodziowe. Powinno być dobrze.
To mnie uspokoiłaś, bo nie wyobrażam sobie jaki popłoch wśród ptactwa byłby gdyby woda im się wdzierała do środka.