Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

anpi 22:55, 07 mar 2021

Sylwia! Super widowisko!!! Już kolejny raz oglądamy z eMem zdjęcia mieszkańców woliery Przepiękne okazy!!! Silki wyglądają jakby miały futerko Gołąbki, papużki- ślicznotki! Same oryginały masz w tej ptaszarni! Widać, że już czują się jak u siebie Gratuluję całości przedsięwzięcia. Chyba na każdym zrobiliście niesamowite wrażenie : projektem, pomysłowością, wykonaniem, zaangażowaniem ( pracą w dość trudnych warunkach pogodowych)i w ogóle całością. Wyszło mega!!! Życzymy by się dobrze chowało całe ptasie towarzystwo!!!!
Pozdrawiamy
Urszulla 23:30, 07 mar 2021

Wspomnienia o naszej papudze wróciły ale świetnie to urządziłaś. Jesteś zdolna bardzo same okazy -oglądałam z zapartym tchem pawiki znam bo u sąsiadów były - słodkie. A z kurkami to szał niezły
Magara 00:20, 08 mar 2021

Sylwia, super cudaki wszystkie
Tylko czy Wam czasu na ogród wystarczy jak się zaczniecie w ptactwo wgapiać?
Dacie radę się powstrzymać skoro to lepsze niż telewizor?
sylwia_slomc... 08:12, 08 mar 2021

Rumianka napisał(a)

jeżeli na G...to może...Giza i Gucio?

Gizela mi się nie podoba, ale Gucio. Ale mogłoby być Maja i Gucio, łatwo zapamiętać
sylwia_slomc... 08:13, 08 mar 2021

anpi napisał(a)
Sylwia! Super widowisko!!! Już kolejny raz oglądamy z eMem zdjęcia mieszkańców woliery Przepiękne okazy!!! Silki wyglądają jakby miały futerko Gołąbki, papużki- ślicznotki! Same oryginały masz w tej ptaszarni! Widać, że już czują się jak u siebie Gratuluję całości przedsięwzięcia. Chyba na każdym zrobiliście niesamowite wrażenie : projektem, pomysłowością, wykonaniem, zaangażowaniem ( pracą w dość trudnych warunkach pogodowych)i w ogóle całością. Wyszło mega!!! Życzymy by się dobrze chowało całe ptasie towarzystwo!!!!
Pozdrawiamy

Aniu zarumieniła się Dziękujemy
sylwia_slomc... 08:16, 08 mar 2021

Urszulla napisał(a)
Wspomnienia o naszej papudze wróciły ale świetnie to urządziłaś. Jesteś zdolna bardzo same okazy -oglądałam z zapartym tchem pawiki znam bo u sąsiadów były - słodkie. A z kurkami to szał niezły

Ula każdy ma jakieś wspomnienia związane ze zwierzakami. Ja w młodości miałam 4 papużki tyle, że w mieszkaniu w klatce. Wtedy była to największa klatka jaką udało mi się kupić i latały po pokoju. Teraz mają cały pokój dla siebie
sylwia_slomc... 08:17, 08 mar 2021

Magara napisał(a)
Sylwia, super cudaki wszystkie
Tylko czy Wam czasu na ogród wystarczy jak się zaczniecie w ptactwo wgapiać?
Dacie radę się powstrzymać skoro to lepsze niż telewizor?

Ha ha to trudne, ale ogród jak kwitnie też lepszy niż telewizor więc może się uda
BKosimkArt 09:17, 08 mar 2021

Sylwia, wspaniały zwierzyniec i jakie odmiany różne... super
Agania 09:35, 08 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie Agatko, część u hodowców, ale dopiero dziś przyniesione żeby potem wojen nie było. Wszystkie na raz wpuszczane w jednym dniu. Inaczej wpuszczoną sztukę potrafią zadziobać. Taki charakter kur, nawet tych najspokojniejszych.

A skąd hodowcy z Krakowa, papużki to są wszędzie, ale pozostałe cudaki, nigdy nie spotkałam nigdzie nawet ogłoszenia ?
sylwia_slomc... 09:41, 08 mar 2021

BKosimkArt napisał(a)
Sylwia, wspaniały zwierzyniec i jakie odmiany różne... super

Jest bardzo dużo ras drobiu, różnią się wielkością, kolorem, budową, nieśnością, instynktem rodzicielskim. Mnie do woliery spodobały się te