Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:44, 08 maj 2021

Pierwsza zieleninka z inspektu i warzywnika zebrana
Kasiolaaa 20:47, 08 maj 2021

Wow Sylwuś zazdroszcze takich nowalijek u mnie to jeszcze marzenie odlegle ale tobie zycze smacznego ❤
sylwia_slomc... 21:20, 08 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
Kurczaki zawsze zachwycają, ale mi się spodobało otoczenie oczka w fiołkach. Strasznie żałuję, że u mnie są one przysmakiem ślimaków, bo też bym tak nasadziła.
A kaliną Ann Russel kusisz. Mam jeszcze w planach St Keverne, ale tą chyba też dopiszę.

Gosia ja ta kaliną jestem zachwycona od początku Powiem ci , ze do dziś nie spotkałam innej rośliny o identycznym zapachu jak ona, a dziś okazało się, że jedne z żółtych z pomarańczem narcyzy pełnych pachną identyczną nutąJuż wiem jakich będę jesienią dosadzać Jak zgram w tygodniu zdjęcia to Wam pokażę który to narcyz
U mnie tych fiołków ślimaki nie ruszały do tej pory wcale, może ta odmiana im nie smakuje?
sylwia_slomc... 21:21, 08 maj 2021

Roocika napisał(a)
Sylwia, ptactwo super, to wiadomo

Jak oglądałam na kompie zdjęcia tych narcyzów w brzeziniaku to jakby komputerowo wstawione, super serio

W realu je mam, nie komputerowo I przybyło od zeszłego roku bo cebulek przyrosło
sylwia_slomc... 21:22, 08 maj 2021

Milka napisał(a)
Matko, to życie w wolierze można na okrągło oglądać, fascynujące i maluszki są

Są cztery maluszki i jutro najstarszy będzie już miał tydzieńDziś kurnik wysprzątaliśmy, żeby maluszki miały czyściutko
sylwia_slomc... 21:23, 08 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Podziwiam pisklaki i całą gromadkę ptactwa w wolierze.
Serduszkę masz wypasioną, też kiedyś tak fajnie mi rosły. Od czasu jak ją podzieliłam, nie może się zabrać za porządny rozwój, mimo że dbam o nie.

A wiesz, że ja od tej mojej też raz sadzonkę wzięłam i ta sadzonka choć żywa to nic nie rośnie? Mizerota straszna, nie wiem czemu...
sylwia_slomc... 21:25, 08 maj 2021

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zaglądam i zachwycam się. Brzeziniak wydoroślał, cudny jest.
Pisklaki urocze. Buziaki zostawiam

Gosiaczku jak miło Ja na Fb najczęściej u Was widzę, ale ostatnio dawno nie byłam tam, nadrobić muszę tylko kiedy? dzień za krótki na Fb
Brzeziniak już śmiga w górę ładnieJuż chodzimy pod drzewkami, a nie nad nimi
sylwia_slomc... 21:27, 08 maj 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, Anna Rusel piękna, wiosna u Ciebie na dobre, zdjęcia ptactwa zachwycają mnie za każdym razem. Świetne zdjęcie kurczaczka pod Koko, która widzę, że spisuje się jako mama. Pozdrowienia, Sylwia!

Spisuje się, ale dzisiaj Karolinka zakwoczyła i siedzi na sztucznym jaju, a jak Ja zdejmuje to mnie dziobie i robi hałas, a Karolek leci wtedy w te pędy bronić partnerki Ha ha jeszcze trochę i mnie do kurnika nie wpuszczą
sylwia_slomc... 21:28, 08 maj 2021

Kasiolaaa napisał(a)
Wow Sylwuś zazdroszcze takich nowalijek u mnie to jeszcze marzenie odlegle ale tobie zycze smacznego ❤

Będą ziemniaczki z koperkiem, kanapki z sałatką i szczypiorkiem, a lubczyk i selerek do zupki U nas każdy lubi co innego
sylwia_slomc... 23:53, 08 maj 2021

Dla pamięci
Dzisiaj dalie wsadzone, jeśli nie pomerdaliśmy skrzynek to najładniejsze i pojedyncze w warzywniku. Reszta w łące, a te co ich mam sporo( patriotyczne)to i w łące i jeszcze się podzielę z dwiema osobami
Większe pół dnia zeszło się na sadzeniu dalii w dwie osoby
Potem jeszcze pikowałam dalie z siewu w łąkę, ciekawe czy sobie poradzą...
Później było sprzątanie kurnika i trochę ogarnialiśmy gospodę.
W tym czasie Młodszy skosił podwórko, a Starszy malował ogrodzenie w warzywniku z zewnątrz, farby brakło i nie skończył
Kiedy my skończymy to malowanie to nie wiem, skrzynie mam malować i kompostownik i tylną ścianę woliery też trzeba, a ja najpierw wrzosy musze kończyć, potem plewić , a potem miał być lifting wokół ogniska...
Ech... nie ubywa, niby dużo zrobione codziennie, a robota dalej w kolejce czeka