Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

kasia1 07:44, 09 maj 2021

Dzięki Sylwia za rady dot. brzeziniaka. Dzisiaj miałam chwilę, to dotarłam do zdjęć Twojego i się zachwyciłam kwitnieniem Pracy nigdy nie ubędzie. To dożywocie, jak trafnie określił mój sąsiad.
sylwia_slomc... 09:17, 09 maj 2021

kasia1 napisał(a)
Dzięki Sylwia za rady dot. brzeziniaka. Dzisiaj miałam chwilę, to dotarłam do zdjęć Twojego i się zachwyciłam kwitnieniem Pracy nigdy nie ubędzie. To dożywocie, jak trafnie określił mój sąsiad.

Kasiu mnie nie chodzi by ubyło tak ogólnie tylko, że przez powodzie i teraz pogodę nie wyrabiam się na bieżąco z robotą, gdyby nie przeciwności losowe byłoby zrobione na czas, a nie ciągle pod presją, że coś czeka, a dawno powinno być ogarnięte
sylwia_slomc... 09:20, 09 maj 2021

Od zawsze mam kłopot z komponowaniem gladioli-mieczyków na rabatach, przez co u mnie lądują w warzywniku i łące. Możecie mi powiedzieć z czym komponujecie je by dobrze wyglądały???
Waclaw 09:50, 09 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dla pamięci

Ech... nie ubywa, niby dużo zrobione codziennie, a robota dalej w kolejce czeka

Pracy w ogrodzie mnóstwo. Najbardziej cieszę się z takiej w wyniku której coś przybywa. Jednak w ogrodzie najwięcej pracy jest takiej której efektów nie widać. Widać by było efekty jej braku ( koszenie, plewienie, czyszczenie, kanciki)
Alija 17:01, 09 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia! U Ciebie tyle się dzieje, że nadążyć trudno z oglądaniem i czytaniem. Jak Ty się z tym wszystkim wyrabiasz? Ile godzin ma Twoja doba, bo na pewno nie 24 tylko więcej???

Cudnej urody ten zakątek.
No i widziałam, że zostałaś ptasią mamą!
Podziwiam i pozdrawiam!
ewsyg 18:07, 09 maj 2021

Sylwia, u ciebie przyroda szaleje i Wy też. Nowalijki, kwitnące roślny, tylko pozazdrościć. Kalina zachwyca.
Pozdrawiam
Anda 18:14, 09 maj 2021

Zachwycam się pisklakami Cudne są te puchatki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 20:10, 09 maj 2021

Waclaw napisał(a)

Pracy w ogrodzie mnóstwo. Najbardziej cieszę się z takiej w wyniku której coś przybywa. Jednak w ogrodzie najwięcej pracy jest takiej której efektów nie widać. Widać by było efekty jej braku ( koszenie, plewienie, czyszczenie, kanciki)

Ja też No niestety najwięcej tej co nie widać, szczególnie jak dwa dni wcześniej skoszone, a po tym czasie pole mleczu kwitnie
sylwia_slomc... 20:12, 09 maj 2021

Alija napisał(a)

Sylwia! U Ciebie tyle się dzieje, że nadążyć trudno z oglądaniem i czytaniem. Jak Ty się z tym wszystkim wyrabiasz? Ile godzin ma Twoja doba, bo na pewno nie 24 tylko więcej???

Cudnej urody ten zakątek.
No i widziałam, że zostałaś ptasią mamą!
Podziwiam i pozdrawiam!

Dziś niestety przykra niespodzianka, jasne pisklę uduszone, chyba go matka nogami przygniotła i się udusiło pod nią A wczoraj wieczorem tak się objadło jeszcze, że aż do przodu go zojdko ciągło....
sylwia_slomc... 20:13, 09 maj 2021

ewsyg napisał(a)
Sylwia, u ciebie przyroda szaleje i Wy też. Nowalijki, kwitnące roślny, tylko pozazdrościć. Kalina zachwyca.
Pozdrawiam

Kaliny dziś się rozwijały jutro będzie upojny zapach w ogrodzie