Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

greg66 08:31, 23 maj 2021

Sylwia to siedzisko nad stawem, bomba i ten chochol z boku świetnie Bardzo urokliwe już kiedyś myślałem o kupnie takiego odpuściłem ale chyba znowu poszukam. Sylwia masz figowca bo szukam?
Waclaw 08:50, 23 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Trzy lata od nagrań minęło, rabaty tyle co były poszerzane nie obsadzone w całości jeszcze. Sporo zakątków od tego czasu doszło. Ogród miał tylko 4 lata od pierwszej posianej trawy. Teraz to już7 letni osobnikŚmigają drzewa w górę wtedy niewidoczne wcale Dominowały dodatki nad roślinami teraz już jest odwrotnie

Nie zdawałem sobie sprawy, że to już tyle czasu minęło.
Basieksp 10:00, 23 maj 2021

A ja myślałam, że ogród jest starszy, ale to chyba dobrze, aż dziwnie jak mówi się, że dobrze jak coś wygląda starzej niż jest w rzeczywistości ale to oznacza, że macie świetną rękę do roślin
sylwia_slomc... 10:22, 23 maj 2021

Kasya napisał(a)

Ale takie duże te kwiaty czy tylko się wydaje ?

Cały kwiatostan ma długość ok 5-7 cmW tle niezapominajka można porównać mniej więcej
sylwia_slomc... 10:23, 23 maj 2021

April napisał(a)
Też lubię tiarelki. Mam w przechowalniku i nie mogę się zdecydować gdzie posadzić. A tu gotowe inspiracje

Moje rosną z dabrówką, żurawkami, wrzoścami, niezapominajkami na tle bukszpanu
sylwia_slomc... 10:27, 23 maj 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, ale sypnęło pięknem. Drzewa Ci ładnie porosły, wypełniły przestrzeń. Kwiecie wszelakie robi swoje, zachwycam się spacerując porannie. Czy Maja ma w planach update Twojego ogrodu? Nad strumykiem uroczo! I oby tak zostało!

Rośnie wszystko bo praktycznie codziennie deszczem podlewane, w tym roku podlewaliśmy do tej pory tylko, inspekt, warzywnik i świeżo posadzone choiny i ze 4 razy na żyrafowej po pikowaniu. Nie wiem czy ma takie plany....szczerze powiedziawszy to ja nie wiem czy teraz jak nam powodzie niszczą to bym się zdecydowała bo to dziś mam pięknie, a jutro może nie być połowy ogrodu.... stres bym miała olbrzymi przed tym i tak mam bo mi się po nocach powodzie i trąby powietrzne śnią....taki uraz mi chyba został po tych atrakcjach
sylwia_slomc... 10:29, 23 maj 2021

kasia1 napisał(a)

Sylwuś, ten klonik tak mi się podoba ... Czy mogłabyś na moim wątku napisać, jak się nazywa? Ja mam tak mało czasu na forum, że niestety nie daję rady nadrabiać zaległości

Napisałam
sylwia_slomc... 10:31, 23 maj 2021

greg66 napisał(a)
Sylwia to siedzisko nad stawem, bomba i ten chochol z boku świetnie Bardzo urokliwe już kiedyś myślałem o kupnie takiego odpuściłem ale chyba znowu poszukam. Sylwia masz figowca bo szukam?
Rozumiem, że o nutkajskim mówisz
Nie mam figowca, ale Karola ma i nawet figi będzie miała
sylwia_slomc... 10:31, 23 maj 2021

Waclaw napisał(a)

Nie zdawałem sobie sprawy, że to już tyle czasu minęło.

To był głównie powodziowy czas
sylwia_slomc... 10:33, 23 maj 2021

Basieksp napisał(a)
A ja myślałam, że ogród jest starszy, ale to chyba dobrze, aż dziwnie jak mówi się, że dobrze jak coś wygląda starzej niż jest w rzeczywistości ale to oznacza, że macie świetną rękę do roślin

Jak ja czekałam na ten etap drzew i się doczekać nie mogłam Teraz czekam, aż urosną i ptaki w ich koronach będą śpiewały bo na razie tylko w podwórku są trele, ale jakie ładne