Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 13:58, 23 maj 2021

Za oknem ponuro ,a ja trafiłam na taki różany raj, ze chętnie bym się w nim zagubiła na zawsze.
Wszystkich miłośników róż zapraszam na spacer, prawie przez monitor czuję ten zapach, oszałamiać musi

Tak zdrowych i jednocześnie kwitnących nie widziałam nigdzie a zobaczyłam dopiero 7 minut. Wracam na spacer i zapraszam do towarzystwa

https://www.youtube.com/watch?v=TD5UG2G5Gyg
Alija 16:41, 23 maj 2021

Sylwia! Rzeczywiście pięknie, różany raj.
sylwia_slomc... 18:15, 23 maj 2021

Alija napisał(a)
Sylwia! Rzeczywiście pięknie, różany raj.

Na żadnym filmie z Angielskich ogrodów nie widziałam tylu róż tak zdrowych, tak kwitnących idealnie skomponowanych kolorystycznie, bez przekwitłych kwiatów. Idealnie i perfekcyjnie pod każdym względem A widziałaś w drugiej części jak pięknie kwitną pod drzewami w półcieniu i cieniu? Nie wiedziałam, ze róże tak mogą pasować do ogrodów leśnych i naturalistycznych, a ta druga część filmu w takiej konwencji. No zachwycona jestem, chyba mają wszystkie możliwe odmiany róż i można zobaczyć jakie rozmiary i kształt przyjmują
sylwia_slomc... 18:27, 23 maj 2021

Jeszcze znalazłam inny nie też z masa cudownych róż( choc już tamtego nie przebija( ale jestem dopiero na początku) za to z nazwami róż
https://www.youtube.com/watch?v=ZQudikcVBH0
Gosialuk 19:42, 23 maj 2021

A mi się ten różany ogród nie podoba. Róże piękne i zadbane, ale od kolorów aż oczy bolą. Chyba wolę jak są takim akcentem na rabatach.
Edit.
Jeszcze zapomniałam dodać, że pamiętam właśnie twój ogród z początku i ta ilość architektury była aż przytłaczająca. Teraz ładnie zatopiła się w zieleni. Ciekawa jestem twojego ogrodu za kolejne 5 lat.
sylwia_slomc... 20:02, 23 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
A mi się ten różany ogród nie podoba. Róże piękne i zadbane, ale od kolorów aż oczy bolą. Chyba wolę jak są takim akcentem na rabatach.
Edit.
Jeszcze zapomniałam dodać, że pamiętam właśnie twój ogród z początku i ta ilość architektury była aż przytłaczająca. Teraz ładnie zatopiła się w zieleni. Ciekawa jestem twojego ogrodu za kolejne 5 lat.

Mnie się podoba bardziej ta cześć druga naturalna Ale róże piękne i wszystkie zdrowiutkie i taka ilość tych kwiatów na każdej Większość różanek w Polsce wygląda tak, że górą parę listków i kwiaty, a dół łysy, a tam nie i to robi na mnie ogromne wrażenie Gosiu
Tu jest taka esencja różana, jak koncentrat wszystkie w jednym ogrodzie
Rumianka 23:29, 23 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, coż to za klon...jest cudny, jak zresztą wszystko...ale na taki miałabym ochotę...
sylwia_slomc... 00:04, 24 maj 2021

Rumianka napisał(a)

Sylwia, coż to za klon...jest cudny, jak zresztą wszystko...ale na taki miałabym ochotę...

Klon Royal Red
Milka 08:03, 24 maj 2021

Nie doczytałam wszystkiego, ale powiem, że jest pięknie. Wiąz extra. I zachwyciły mnie kukliki, muszę sobie je w końcu kupić.
Milka 08:04, 24 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Rewelacja a miejsce z bujanym fotelem, to takie miejsce zadumy, super.