Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

LIDKA 12:58, 25 cze 2021

o jeju.
iwka 14:29, 25 cze 2021

Sylwia, bardzo Wam współczuję przykre to strasznie
iwka 14:33, 25 cze 2021

Sylwia, bardzo Wam współczuję przykre to strasznie
sylwia_slomc... 14:35, 25 cze 2021

Agania napisał(a)

Nie rozumiem przecież Wasz dom jest zagrożony podwórko zalane i część ogrodu, jak bym była w takiej sytuacji próbowałabym zadzwonić, piszę o sobie, rozumiem powagę sytuacji bardzo, szkoda Waszej ciężkiej pracy cały czas kłody pod nogi, szkoda mi Was bardzo, ściskam i tulam.

Dom jeszcze nie, budynki tak, ale to tak jakby do wezbranej raby wrzucic węża strażackiego i usiłowac pompować, a tu jeszcze nie ma gdzie pompować ta woda nie stoi ona rwie jak górska rzeka.
sylwia_slomc... 14:40, 25 cze 2021

greg66 napisał(a)
Sylwio może spróbujcie z Mają pogadać, telewizja to potęga a ona pewnie Wasz ogród pamięta. Może coś pomoże

Tu by trzeba wzywać Uwagę lub Expres Reporterów, Maja robi program...rozrywkowy....
Rozmawiałam dzisiaj z Gminą usłyszałam, ze Oni wpływu na pogodę nie mają- nawet się z tym zgadzam, ale mają wpływ na sytuację i zbiorniki retencyjne, to powiedzieli, ze ludzie nie chcą sprzedać mogę mieć pretensje do sąsiadów. Jak powiedziałam o wywłaszczeniu gruntów celem ratowania większości, to usłyszałam, że z tym to nie do Nich...to do kogo? Przecież to Gmina musi wniosek wyżej wystosować, a nie ja....
kasiek 15:26, 25 cze 2021

Ręce opadają, a widziałaś już dzis ogród? Woda stoi czy płynie?
Judith 15:43, 25 cze 2021

Sylwia, może prawnika jakiegoś znaleść, który specjalizuje w tych tematach... Niemożliwe jest, by gmina była bezradna w takich sytuacjach - chyba są stosowne przepisy i ich interpretacja, które mogą ich pogonić do działania... Na szybko nic sie nie zdziała, ale kropla drąży skalę...
Choć z drugiej strony żyjemy w takiej rzeczywistosci, ze tylko totalny brak poparcia wyborców mógłby skłonić jakąkolwiek władzę (w tym te lokalną) do zmiany postawy... A o to trudno...
sylwia_slomc... 18:58, 25 cze 2021

kasiek napisał(a)
Ręce opadają, a widziałaś już dzis ogród? Woda stoi czy płynie?

Woda już odpłynęła wróciła do koryta rowu, ale mułu mamy 10 cm więcej jeszcze niż wcześniej
sylwia_slomc... 19:02, 25 cze 2021

Judith napisał(a)
Sylwia, może prawnika jakiegoś znaleść, który specjalizuje w tych tematach... Niemożliwe jest, by gmina była bezradna w takich sytuacjach - chyba są stosowne przepisy i ich interpretacja, które mogą ich pogonić do działania... Na szybko nic sie nie zdziała, ale kropla drąży skalę...
Choć z drugiej strony żyjemy w takiej rzeczywistosci, ze tylko totalny brak poparcia wyborców mógłby skłonić jakąkolwiek władzę (w tym te lokalną) do zmiany postawy... A o to trudno...

Jak mi do poniedziałku wściekłość na Nich nie minie to zaproponuję Wójtowi spotkanie w moim ogrodzie( dwa razy go nagradzał w konkursie)niech przyjedzie osobiście i zobaczy, żądam koparki i ludzi do pomocy na koszt Gminy i tak będzie za każdym razem po zalaniu. I lepiej żeby Się ze mną spotkał bo inaczej zamiast Niego zaproszę TVN i Polsat, albo wykipruję wywrotkę mułu pod Urzędem mam go tyle, że przecież się mogę podzielić z Tymi co nie mają
kasiek 19:32, 25 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak mi do poniedziałku wściekłość na Nich nie minie to zaproponuję Wójtowi spotkanie w moim ogrodzie( dwa razy go nagradzał w konkursie)niech przyjedzie osobiście i zobaczy, żądam koparki i ludzi do pomocy na koszt Gminy i tak będzie za każdym razem po zalaniu. I lepiej żeby Się ze mną spotkał bo inaczej zamiast Niego zaproszę TVN i Polsat, albo wykipruję wywrotkę mułu pod Urzędem mam go tyle, że przecież się mogę podzielić z Tymi co nie mają

Oooo - dobre, poczucie humoru Ci zostało w tych trudnych chwilach.