Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:38, 25 cze 2021

kasiek napisał(a)

Oooo - dobre, poczucie humoru Ci zostało w tych trudnych chwilach.

Chciałam napisać inaczej, ale w necie się nie powinno.....
kasiek 19:44, 25 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

W najbliższym czasie może się okazać, że sami taką zbiórkę będziemy musieli otworzyć.... modlę się żeby nie..... i Tych co wierzą też proszę o to.

Sylwia pomysł dobry, i myślę że czas też już dobry.
Pomyśl o tym, bo z tego co wcześniej czytałam, kilku osobom też się ten pomysł podobał.
Ja jestem za.

Ps mam sporo liliowców dla Ciebie
Alija 19:59, 25 cze 2021

Sylwia! Taki mi przykro, po prostu nie wiem, co mam Ci napisać, brak słów.
Kasya 20:04, 25 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Woda już odpłynęła wróciła do koryta rowu, ale mułu mamy 10 cm więcej jeszcze niż wcześniej

Sylwia, a na czym polega problem z poszerzeniem i pogłębieniem tego rowu żeby woda z niego nie wylewała ?
Gosiek33 20:06, 25 cze 2021

Masakra

Jedno co dobre, że zaczynasz się wściekać... oby w końcu zareagowali
Martka 20:37, 25 cze 2021

Sylwia, skoro gmina nie rozumie swojej odpowiedzialności, to chyba mus postraszyć konsekwencjami... są gminy, które o te sprawy dbają. I to z wyprzedzeniem faktów, nie po. Nie można zwalać na pogodę. Przecież nie mieszkasz na terenach, które mają status zalewowych. Tylko pismo, gadanie nic nie pomoże, konkretne pismo, konkretne przepisy, prawnik. Sylwia, zrzucamy się na prawnika. Tylko na spokojnie pomyślcie i określ jakie kroki chcesz podjąć.

sylwia_slomc... 21:10, 25 cze 2021

kasiek napisał(a)

Sylwia pomysł dobry, i myślę że czas też już dobry.
Pomyśl o tym, bo z tego co wcześniej czytałam, kilku osobom też się ten pomysł podobał.
Ja jestem za.

Ps mam sporo liliowców dla Ciebie

Kasiu ta zbiórka nie dotyczyłaby ogrodu....
sylwia_slomc... 21:13, 25 cze 2021

Kasya napisał(a)

Sylwia, a na czym polega problem z poszerzeniem i pogłębieniem tego rowu żeby woda z niego nie wylewała ?

Trzeba by wykopać koryto rzeczne na całej jego długości czyli kilkunastu kilometrach. To nierealne bo wzdłuż tego rowu w jednej jego części zabudowa jest po obu stronach, kilkadziesiąt domów tylko ten rów rozdziela i droga asfaltowa.
sylwia_slomc... 21:14, 25 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Masakra

Jedno co dobre, że zaczynasz się wściekać... oby w końcu zareagowali

to nie jest dobre dla mojego serca, podobnie jak te powodzie...
sylwia_slomc... 21:17, 25 cze 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, skoro gmina nie rozumie swojej odpowiedzialności, to chyba mus postraszyć konsekwencjami... są gminy, które o te sprawy dbają. I to z wyprzedzeniem faktów, nie po. Nie można zwalać na pogodę. Przecież nie mieszkasz na terenach, które mają status zalewowych. Tylko pismo, gadanie nic nie pomoże, konkretne pismo, konkretne przepisy, prawnik. Sylwia, zrzucamy się na prawnika. Tylko na spokojnie pomyślcie i określ jakie kroki chcesz podjąć.

Martuś gdybym tylko zdrowie miała to bym o tym pomyślała pewnie....brak zdrowia na szarpanie się w sądach, serce słabe, kolejnego zawału mogę nie przeżyć....a bez emocji i nerwów się nie skończy... Miałabym stres podwójny