Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:05, 12 lip 2021

sylwia_slomc... 21:06, 12 lip 2021

sylwia_slomc... 21:07, 12 lip 2021

To już cała łąka, teraz już większość tego co kwitło przekwita, czekam co nowego zakwitnie, a potem to tylko na kwitnące trawy.
Swoja drogą na przykładzie mojej łąki widać jak ciekawe i atrakcyjne mogą być nasze rodzime gatunki traw, też mają fajne kwiatostany i kłosy
sylwia_slomc... 21:10, 12 lip 2021

Martka napisał(a)
Łąka przepiękna! Natura plus akcenciki Sylwii.

Tych akcencików będzie przybywać
Magleska 21:22, 12 lip 2021

Przepiękna Łąka Sylwii

a jak z mułem ? byłaś ,widziałaś ?

to co działo się na drogach i w okolicach wczoraj ,to jakaś masakra -teraz dopiero widzę skalę problemu -ech ..... i to nie tylko Twój piękny ogród cierpi ,wiele gospodarstw ,domów ,dróg ,pól itp jest w takiej sytuacji
naprawdę ,żadne nasze rady nic tu nie dadzą -gdy wójt i gmina ,czy inne instytucje nie zrobią coś więcej niż robią do tej pory ....może jakaś tv by coś wskórała .....nie wiem ,

tylko jedna fotka z naszego powrotu -a miejscami było jeszcze gorzej -bo szła rzeka mułu ....
sylwia_slomc... 21:28, 12 lip 2021

Magleska napisał(a)
Przepiękna Łąka Sylwii

a jak z mułem ? byłaś ,widziałaś ?

to co działo się na drogach i w okolicach wczoraj ,to jakaś masakra -teraz dopiero widzę skalę problemu -ech ..... i to nie tylko Twój piękny ogród cierpi ,wiele gospodarstw ,domów ,dróg ,pól itp jest w takiej sytuacji
naprawdę ,żadne nasze rady nic tu nie dadzą -gdy wójt i gmina ,czy inne instytucje nie zrobią coś więcej niż robią do tej pory ....może jakaś tv by coś wskórała .....nie wiem ,

tylko jedna fotka z naszego powrotu -a miejscami było jeszcze gorzej -bo szła rzeka mułu ....

Madzia u nas znowu leje jakby się niebo otwarło. Dziś w ogrodzie pod wodą ale deszczową nie z rowu....przynajmniej do tego momentu bo za chwile jeśli nie przestanie to nie wiem jak będzie.... masakra z tą pogodą
Urszulla 21:47, 12 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tojeść amerykańska, niezwykle ekspansywna ponoć, a u mnie w łące trzeci rok pojedynczy badylek i jeszcze nie kwitła nigdy. Ula patrze na te fotki łąki i wcale mi sie nie podobaja tak szczerze. Raz sprzęt kiepski był, dwa efektu mojej roboty nie widać ani trochę. Liliowce dawno w niej sadziłam, teraz dopiero pojedyncze kwitną.
Anitka mówi, że moja łąka to już nie jest łąka kwietna tylko łąka Sylwii Ale tak prawdę powiedziawszy oglądałam kilka filmów z naturalnymi łąkami w różnych częściach świata i większość naszych bylin co namiętnie sadzimy rośnie dziko w takich łąkach właśnie

Mi się Twoja łąka podoba bo nie widziałam innych ze świata i całe szczęście. Trzeba cieszyć się tym co się ma.
gogo 00:57, 13 lip 2021

Sylwia, zeberki przepiękne, zakochałam się w tych pomarańczowych dzióbkach

A łąka jest super, pozytywnie zazdroszczę, bo chciałabym taką mieć.
Masz rację, nasze rodzime trawy są cudne
Mam taką, przywędrowała w ubiegłym roku, to stokłosa jednoroczna.
Miałam jedno źdźbło, a teraz mam jej duuużo
Mgduska 09:14, 13 lip 2021

Łąka jest przepiękna, ile w niej gatunków! Takie łąki to dopiero potrafią dużo wody zatrzymać, szkoda, że chociaż w połowie pól nie utrzymuje się łąk...
Bardzo mi się podoba, że potrafisz docenić jej urok, nie każdy przecież tak ma Ja bym sobie tylko wykosiła ścieżkę wijącą się przez środek, żeby móc swobodnie spacerować. U nas jest bardzo dużo kleszczy, w tym zarażonych, więc trochę unikam łażenia po chaszczach, chociaż je bardzo lubię.
sylwia_slomc... 10:14, 13 lip 2021

Urszulla napisał(a)

Mi się Twoja łąka podoba bo nie widziałam innych ze świata i całe szczęście. Trzeba cieszyć się tym co się ma.

Masz rację Ula trzeba doceniać to co jest, owady zadowolone, ptaki zimą też