Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 13:04, 10 mar 2019

katel napisał(a)
Jak u Ciebie już kolorowo - irysy cudowne . Współczuję nocnych przeżyć - dobrze że większych szkód nie narobiło. U nas też dziś potwornie wieje ale poza tym że poprzewracało jakieś przydasie pod domem i śmnieci naniosło to większych szkód nie ma - nie mamy też dwóch faz prądu i czekamy na włączenie.
Pozdrawiam

Cos czuję, że tam gdzie grzmiało i burza przeszła to szkody większe nizż u nas. O okno truchlałam, bo nie wiadomo czy by teraz samą kwaterę dało się wymienić czy wymiary te same jeszcze śą, a o wymianie całego okna nie chce nawet myśleć już wystarczy, że mam balkon do remontu bo płytki zaczęło odparzać po 15 latach.

U nas wiosna się rozkręca na całego, kolorów już duzo, a i zapachy są cudne bo wawrzynek mimo, że ledwo kalan mi sięga to cały w kwieciu i cudnie pachnie

sylwia_slomc... 13:17, 10 mar 2019

Juz prawdziwie wiosennie sie robi tylko ten wiatr nie potrzebny, a wysusza bardzo
tu jabłonki jeszcze przed cięciem

tu w trakcie

i po

druga
sylwia_slomc... 13:24, 10 mar 2019

Sterta rośnie

jest zagadka dla ptasich maniaków
Przyleciały wczoraj dwa ptaki ciemne, wydaje mi się, że czarne,brzuch jasny, ale nie biały, większe niż sroka i dłuższe o połowę, ale jakby kształtu ciała identycznego, ogon dwa razy dłuższy, lot taki jak dzięciołów wznosząco opadający, a jak usiadły to trzepały ogonkami jak kopciuszki....nie ma zdjęcia dobrego bo ostrości złapać nie zdążyłam, były dwa mam jednego

gunnera rosnie już

lepiężniki teraz najładniejsze
anabuko1 13:58, 10 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajnie się rozkręca ta twoja wiosna.
I jak ona cieszy
Wawrzynek cuudny
Drzewa pięknie przycięte
Gunerka cieszy
sylwia_slomc... 14:13, 10 mar 2019

Prymule się rozkręcają

kolejne krokuski też

sylwia_slomc... 14:17, 10 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Fajnie się rozkręca ta twoja wiosna.
I jak ona cieszy
Wawrzynek cuudny
Drzewa pięknie przycięte
Gunerka cieszy

Wawrzynek to siewka przyniesiona od sasiadki Psiapsiuły mojej4 lata temu miał 5 cm wysokosci, a teraz do kolan i już kwitnie
Chyba upoluje jeszcze o innym kolorze kwiatów, bo polubiłam go bardzo za tak wczesne kwitnienie i cudny zapach
To dopiero początek przecinki, ale jak jeszcze gruszkę obrobię to dalej już z górki bo na durzym ogrodzie rośliny jeszcze małe
deszczowymaj 14:18, 10 mar 2019

Sylwuś ale ślicznie wiosennie już u Ciebie.. uwielbiam te Twoje fotki..bardzo miło się je ogląda,bo u mnie zawsze wszystko troszkę później startuje także u Ciebie mogę oko nacieszyć

jabłonki pięknie przycięte

wichury straszne i u nas panują..już od paru dni strach nosa na zewnątrz wystawić,ciekawe kiedy ta pogoda się uspokoi ..

Sylwuś a czy u Ciebie miskanty puszczają już zielone?
wczoraj moje cięłam..a tam spore zielone ździebełka oczywiście z deczko je pokaleczyłam przy cięciu..no ale cóż ..

sylwia_slomc... 14:22, 10 mar 2019

deszczowymaj napisał(a)
Sylwuś ale ślicznie wiosennie już u Ciebie.. uwielbiam te Twoje fotki..bardzo miło się je ogląda,bo u mnie zawsze wszystko troszkę później startuje także u Ciebie mogę oko nacieszyć

jabłonki pięknie przycięte

wichury straszne i u nas panują..już od paru dni strach nosa na zewnątrz wystawić,ciekawe kiedy ta pogoda się uspokoi ..

Sylwuś a czy u Ciebie miskanty puszczają już zielone?
wczoraj moje cięłam..a tam spore zielone ździebełka oczywiście z deczko je pokaleczyłam przy cięciu..no ale cóż ..

Joasiu pogoda nieprzewidywalna....
Miscanty wczoraj Emus zgolił, i nie wiem czy już startuja, gracki i LM jeszcze nie bo patrzyłam, ale trzcinniki też ciachałam już razem z zielonym, trudno, nie miałam kiedy wcześniej ich ciąć
giganteusy i zebrinusy ścięte leżą na razie by w razie czego nie wymarzły jeszcze, ale juz mi tak latac wszędzie nie będą

sylwia_slomc... 14:25, 10 mar 2019

Polanka krokusowa coraz lepiej się prezentuje

jeszcze nie wszystkie kwitną

sylwia_slomc... 14:28, 10 mar 2019

niektóre dopiero zaczynają