Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

zszywka 17:43, 14 mar 2019

Haha Ale się uśmiałam dziewczyny

U mnie na tapecie w tym roku przekompostowany obornik, taka śliczna ziemia się zrobiła mmmm takie dobroci dla roślin
danuta_szwajcer 17:49, 14 mar 2019

Podziwiam ogrom pracy, jestescie takie rodzinne mróweczki-pracusie. Domek wyszedł super a ta kołyska, boska Wiosennie już u Ciebie Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 18:02, 14 mar 2019

zszywka napisał(a)

U mnie na tapecie w tym roku przekompostowany obornik, taka śliczna ziemia się zrobiła mmmm takie dobroci dla roślin

Szczęśliwy ogrodnik, który ma do takowego dostęp.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 18:58, 14 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Te hybrydy ciemiernikowe też się sieją ale mogą nie powtórzyć cech rośliny matecznej. Anda zapodała mi 2 opracowania na ten temat specjalistyczne - jestem bogatsza o wiedzę.

Co to znaczy brać sezon na klatę?

O to dobra informacja nawet jak nie będą identyczne to może jakies nowe mieszańce jest szansa, że będą

Co znaczy....jestem zwarta i gotowa do działania i liczę się, ze z podlewaniem będzie pewnie tak cięzko jak w ubiegłym sezonie, a może nie, część roślin już powinna sobie poradzić, a i przemyśliwujemy nad druga pompą by podawała wodę z beczki w warzywniku dalej w ogród.....czy się uda i sprawdzi nie wiem, ale spróbujemy
sylwia_slomc... 18:59, 14 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Obornik granulowany to niestety tylko sam azot, przydatny do wzrostu i produkcji masy zielonej. Na wiosnę akuratny. Brakuje mu mikroelementów i innych pierwiastków. Dobry jest popiół jako uzupełnienie potasu.

Popiołem wszystko sypię jesienią więc nic im brakować nie będzie, a i kwasy humusowe też nabyłam w granulacie
sylwia_slomc... 19:01, 14 mar 2019

zszywka napisał(a)
Haha Ale się uśmiałam dziewczyny

Ja znowu musze przywieźć od rolnika obornika końskiego pod gunnerkę to wezmę więcej i zworkuję jak rok temu poleży do przyszłego sezonu i bedzie jak znalazł
Kompostowniki już się też przerabiakja to znowu jesienią pod rośliny i do warzywnika będzie
sylwia_slomc... 19:02, 14 mar 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Podziwiam ogrom pracy, jestescie takie rodzinne mróweczki-pracusie. Domek wyszedł super a ta kołyska, boska Wiosennie już u Ciebie Pozdrawiam

Sporo kwitnie już reszta się szykuje, dzisiaj zobaczyłam, ze na judaszowcu szybko pączki na masie przybierają
sylwia_slomc... 19:03, 14 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Szczęśliwy ogrodnik, który ma do takowego dostęp.

To prawda
zszywka 20:01, 14 mar 2019

Mój kuzyn ma konie i chyba podskocze do niego z workami i przywiozę kilka żeby się przerobił i zostawię na następny sezon. W tym roku w warzywniku chyba wykorzystam świeży a ten przekompostowany pod kwiecie Sporo będę potrzebować do rogu działki po świerku
sylwia_slomc... 20:17, 14 mar 2019

Patrycjo bardzo dobry pomysł