Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:13, 15 mar 2019

deszczowymaj napisał(a)
Sylwia wiosenne fotki PrzeCudne uwielbiam

Robal paskuda..a jakie ma przenikliwe spojrzenie ..bryy
u mnie w ogródku też się na nie natykam..rozgniatam gada jak puree

Z tego co pisze Irenka to bardzo dobrze robisz bo szkodnik
Dorota123 11:12, 15 mar 2019

Ciemierniki masz piękne, iryski nie ustępują swoją urodą. Jak się rozrosną to dopiero będzie pięknie. Stokrotki w trawie wyglądają świetnie. Miałam kiedyś w trawniku , same mi się z rabat wysiały. Tylko wtedy ja je uważałam za chwast trawnikowy i skutecznie tępiłam, ale przyznaję, że jak kwitły na różowo wyglądały ślicznie. Gorzej to wyglądało po cotygodniowym koszeniu. Po prostu śmietnik na trawniku. Co innego u Ciebie, bo Ty masz kwietną łąkę.
sylwia_slomc... 12:08, 15 mar 2019

Dorotko tak sobie właśnie pomyślałam, że w tej łące fajne będą W trawnikach podobają mi się łany tych zwykłych stokroteczek i rzerzuchy łąkowej
Magleska 12:26, 15 mar 2019

Wczoraj w pracy u Ciebie nadrabiałam zaległości ,ale z telefonu ,to nie pisałam

ciemierniki masz ogromne-dopiero na tych fotkach po posadzeniu ,widzę jakie wielkie i wysokie ...stokrotki w łące śliczne...….iryski czarują w donicy ….. i krokusików też sporo -jeszcze trochę i jak na Chochołowskiej będzie
Margerytka40 12:30, 15 mar 2019

U mnie stokrotek w trawniku multum
sylwia_slomc... 12:56, 15 mar 2019

Magleska napisał(a)
Wczoraj w pracy u Ciebie nadrabiałam zaległości ,ale z telefonu ,to nie pisałam

ciemierniki masz ogromne-dopiero na tych fotkach po posadzeniu ,widzę jakie wielkie i wysokie ...stokrotki w łące śliczne...….iryski czarują w donicy ….. i krokusików też sporo -jeszcze trochę i jak na Chochołowskiej będzie

Powiem Ci Madzia, że ciemierniki przez pierwsze dwa lata nie bartdzo chciały rosnąć i nawet się zastanawiałam czy z nich nie zrezygnować bo nie powalały, ale w zeszłym sezonie zostało mi wapna z bielenia drzew i tak z głupia frant sypnęłam pod nimi, bo skoro lubia wapienną ziemię to nie zaszkodzę i efekt mam od razu w tym sezonie robia świetną robotę wiosną w ogrodzie, a i liście w większości na razie zdrowe i nic nie wycinałam jeszcze, kwiatów idzie moc, cieszy mnie to bardzo Zastanawiam się teraz tylko czy tym wapnem to co roku tak podsypać czy co dwa trzy lata by wystarczyło...
Chochołowska marzy mi się u mnie, ale to w miliony cebulek by szło, a ja na razie mam cos koło 250 posadzone....ale małymi kroczkami do celu
sylwia_slomc... 12:57, 15 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
U mnie stokrotek w trawniku multum

Zazdraszczam bo jak kwitną wyglądają niezwykle urodziwie
sylwia_slomc... 19:58, 15 mar 2019

Do południa wiało i co chwilę lało, ale jak poszłam po południu do ogrodu to już nie padało, wiało mniej, a wieczorem już wcale, coś się udało podgonić
Rozkopcowałam róże na dużym ogrodzie i wszystkim dałam obornika, tym w podwórku też.
Oborniki i kwasy humusowe wymieszałam w jednym wiadrze, więc rośliny dostały wszystkiego po trochę.

Posadzone róże co kupiłam ostatnio.
Posadzone wrzośce co Emuś dzisiaj kupił.

I nareszcie przycięta grusza w podwórku, ja ciachnęłam połowę (to co niżej)eMuś to co na górze. Sporo tego byłooooo.

Na koniec podlane to co posadzone. Teraz czekamy na wietrzysko

Aaaa zapomniałabym sadząc znalazłam całe stadko siewek ciemiernika bordowego od Katki
sylwia_slomc... 20:24, 15 mar 2019

kolejny wrzosiec przed donicą
sylwia_slomc... 20:26, 15 mar 2019

dereń jadalny już cały w kwieciu