Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

zoja 06:52, 15 mar 2019

Piekna wiosna
sierotka 07:30, 15 mar 2019

Witam Sylwio ciemierniki mistrzostwo świata nigdzie takich pięknych u nas nie spotkałam jaki market ma takie ? czy szkołka? a szklarenka urokliwa
greg66 09:12, 15 mar 2019

Ciemierniki prezentują się wspaniale. Ja mam tylko dwa ale jeszcze nie zakwitły mją duże pąki, czekamy.
U mnie dziś znowu wichury
deszczowymaj 09:18, 15 mar 2019

Sylwia wiosenne fotki PrzeCudne uwielbiam

Robal paskuda..a jakie ma przenikliwe spojrzenie ..bryy
u mnie w ogródku też się na nie natykam..rozgniatam gada jak puree
sylwia_slomc... 10:07, 15 mar 2019

Magara napisał(a)
Sylwio, a ta Twoja wierzba to jaka? tzw. mandżurska?

bo ja tzw. mandżurską kupiłam z gołym korzeniem w zeszłym roku w markecie (wiem, wiem, nie wolno powiedzieć, w którym ) i w tym roku bardzo radykalnie już ją zdążyłam przyciąć - dobrze zrobiłam czy już ją spisać na straty?

Tak mandżurska tylko ja ją prowadzę na płaczącą i baardziej podoba mi się w takiej formie. Wycinam wszystkie konary wybijające do nieba, a zostawiam tylko te co ida w bok i w dół, dzięki temu udało mi się z niej zrobić taki tunel nad chodnikiem, bardzo lubie to drzewo bo daje sporo koloru zimą i wiosną, w lecie dolne gałęzie sypią suchymi liśćmi, z braku światła, ale je wycinam i tyle. Ona dobrze znosi cięcie, nie sądzę by coś się Twojej miało stać z tego powodu
sylwia_slomc... 10:08, 15 mar 2019

Urszulla napisał(a)
Ciemierniki fajne złowiłaś ten wysoki ładnie pod brzózką wygląda iryski też mi się wiosną podoają bo szybko cieszą oko, zawsze Ania rzeszowska je pokazywała na jednej rabacie.
U Ciebie ciągle coś.... O wysiewach poczytałam. Myślę czy Bazylię siać. Pom8dorki mi wzeszły z moich nasion sprzed 2 lat.

Ja mam dla Ciebie nasiona tych kolorowych pomidorów co dostałam w ubiegłym sezonie od znajomych, ale nie zdążyłam na pocztę z nimi jeszcze
sylwia_slomc... 10:09, 15 mar 2019

Milka napisał(a)
Ten robal, to rolnica, szkodnik, ubijaj. Ciemierniki cudo
Ptakom zostawiłam, musze o niej poczytać, o tej rolnicy
sylwia_slomc... 10:11, 15 mar 2019

zoja napisał(a)
Piekna wiosna

Dziękuję rozkręciła się dzisiaj mi niebo podlewa od rana nasiona wysianego trawnika.....cieszę się i nie jednocześnie , nie musze podlewać i pewnie w miare szybko powschodzą jak się ciepło zrobi, ale nic chyba w ogrodzie nie uda się podziałać , a robota czeka w kolejce i się spiętrza jak woda na tamie....
sylwia_slomc... 10:12, 15 mar 2019

sierotka napisał(a)
Witam Sylwio ciemierniki mistrzostwo świata nigdzie takich pięknych u nas nie spotkałam jaki market ma takie ? czy szkołka? a szklarenka urokliwa

Na priv
sylwia_slomc... 10:13, 15 mar 2019

greg66 napisał(a)
Ciemierniki prezentują się wspaniale. Ja mam tylko dwa ale jeszcze nie zakwitły mją duże pąki, czekamy.
U mnie dziś znowu wichury

Wieje i pada, paskudnie jest na razie, liczę na przejaśnienia jakieś po południu.