Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

rozarosesarered 20:18, 08 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

ktoś ma ochotę pomorsować na leżaku???

Na dzisiaj może wystarczy bo od patrzenia na te zdjęcia zimno mi się zrobiło
Cudowny ogród zimowy!pozdrawiam
Rozalia https://www.ogrodowisko.pl/watek/11282-rosengarden-naturalistyczny-ogrod-w-dolinie-lanskiego-potoku /// https://www.ogrodowisko.pl/watek/11288-patio-przy-starej-kamienicy-renowacja-przed-i-po /// https://www.ogrodowisko.pl/watek/11289-miejski-taras-na-dachu-kamienicy-aranzacje
sylwia_slomc... 23:13, 08 sty 2022

rozarosesarered napisał(a)
Cudowny ogród zimowy!pozdrawiam

Dziękuję w imieniu ogrodu
anabuko1 11:07, 09 sty 2022

Sylwuś, dawno mnie nie było i zaglądam do ciebie i natrafiłam na nowy,śliczny avatarek.
I podziwiam piękne zimowe pejzaże
sylwia_slomc... 12:17, 09 sty 2022

anabuko1 napisał(a)
Sylwuś, dawno mnie nie było i zaglądam do ciebie i natrafiłam na nowy,śliczny avatarek.
I podziwiam piękne zimowe pejzaże

Aniu avatarek zmieniony bo hoteliku w wersji zimowej nie cyknęłam w tym roku jeszcze, a poprzedni był jeszcze z lata
Anna_ogrodni... 17:07, 09 sty 2022

Piękny krajobraz stworzyliście w swoim ogrodzie widoki cudowne a ta szadź na drzewach wygląda czadowo ... Sylwia ogród masz latem przepięknie zielony a zimą bajeczny
sylwia_slomc... 17:37, 09 sty 2022

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Piękny krajobraz stworzyliście w swoim ogrodzie widoki cudowne a ta szadź na drzewach wygląda czadowo ... Sylwia ogród masz latem przepięknie zielony a zimą bajeczny
Dziękuję bardzo mi miło, że się podoba
eda 19:49, 09 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Za oknem znowu mrozi, dziś nawet na parę godzin wyjrzało wreszcie słonko i chyba ono zmobilizowało mnie do tego by w wizytówce pokazać minione lato więc kto ma ochotę na cieplejsze kolory niż te za oknem to zapraszam

Planowałam zrobić jakieś porównania z minionym sezonem, ale kiedy się do tego zmobilizuję nie wiem A odzyskałam zdjęcia z powstawania ogrodu więc teraz zmiany były by bardziej widoczne Może kiedyś jak mnie najdzie wena.... na razie przeglądam zdjęcia z sezonu i ogarnia mnie rozpacz, że gdy już ogród jako tako doprowadzamy do normalnego wyglądu to kolejne kataklizmy przychodzą.....bardzo bolesne jest samo oglądanie tych zdjęć niestety i jakoś nie nastraja na kolejny sezon. Dobrze, że jesienią nasadziłam sporo nowych roślin bo przynajmniej teraz mam na co czekać, a nie tylko na kolejny mułAle o ile lepiej miałabym ogród zadbany gdyby nie to ciągłe odgrzebywanie i naprawianie....

Sylwuś będzie dobrze ..wyobraź sobie, że wiele z nas przechodzi to samo w mniejszym lub w większym stopniu wiem, że to okrutne ale my ogrodnicy musimy baaardzo uzbroić się w cierpliwość naprawdę kochana cię rozumiem mówię ci przyjdzie radość z wiosną i będziemy się cieszyć razem .U mnie ciągłe zmiany (chodniki, wiaty ,bramy przebudowa domu , tarasu )i ciągłe latanie z roślinami i jaki szok ...kurcze gdzie to wcisnąć żeby nie wyrzucić....Także utulam i trzymam kciuki buziaki .

Lecę do wizytówki ...
eda 20:08, 09 sty 2022

Ależ masz pięknie i tyle pracy i jaki duuuży teren to dopiero wyzwanie :0 współczuję żywiołów i niepowodzeń
ale widzę że masz siłę ( chyba już kiedyś to tobie pisałam haa) i pomysły cudnie u ciebie pobiegać ...bardzo podobają mi się dodatki drewo ,metal ozdoby taki cudny klimat stworzyłaś i naturalnie sielsko z ładem ...i i te białe trawy pióropusze oczu nie mogłam oderwać
idęę jeszcze pobiegać.....
sylwia_slomc... 22:35, 09 sty 2022

Edzia zawsze Jesteś mile widziana Kochana
wojtas2101 23:11, 09 sty 2022

Ale szron, pięknie się prezentuje twój ogród w takim wydaniu u mnie dawno tak nie było. Pozdrawiam