Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:27, 13 lut 2022

Madzia takie dwie godzinki potrafią cuda zrobić i w ogrodzie i dla nas na duszy
My dzisiaj paliliśmy pierwsze ognisko, połowa habazi spalona i już mi lepiej
sylwia_slomc... 18:33, 13 lut 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I słusznie, bo nieszczęścia innych nie powinny nam poprawiać nastroju.
Sywia, może popracujcie nad odpuszczeniem pewnych tematów.
W życiu rzadko układa się wszystko po naszej myśli. Jesteście perfekcyjnymi pracusiami, ale czasem trzeba dać sobie pozwolenie na niepowodzenia.
Może teraz warto odpuścić sprawy ogrodowe, a skupić się tylko na remoncie domu.
Wiem, że to trudne, ale dla Waszego zdrowia i samopoczucia z pewnością korzystniejsze.
Praca zawodowa, pielęgnacja ogrodu, remont plus ogarnięcie codziennego życia to być może za dużo do udźwignięcia. Przegadajcie to sobie, dla własnego dobra.
Życzę przede wszystkim zdrowia, bo bez niego ani rusz.

Też tak uważam, że cudze nieszczęścia nie są na poprawę nastroju i nie należy się z nich cieszyć. Obawiamy się, że jak odpuścimy ogród to nam zarośnie tak, że potem jeszcze trudniej będzie przywrócić do normalnego wyglądu. Remont potrwa lata, nie będzie już wtedy sił by od nowa startować z ogrodem....
żeby nas nie zalewało to by było sto razy łatwiej bez tego nieustannego grzebania w mule
sylwia_slomc... 18:36, 13 lut 2022

Monia81 napisał(a)
Łąka cudnie się prezentowała w tamtym roku brzozy z narcyzami, bomba Jest czasami niestety tak, że za dużo się nawarstwia ze wszystkich dziedzin naszego życia i dostajemy ostro po tyłku... ale trzeba wstać i się nie poddawać. Może tak jak pisze Hania warto odpuścić przynajmniej na chwilę, żeby się spokojnie pozbierać... buziaki

Narcyzów dosadziłam jeszcze jesienią, powinno być jeszcze fajniej w tym roku, dosadziłam też lilii i czosnków wszelakich.... czekam na łąkę w tym sezonie i na nową liliowcowąMonia przy ugorze za płotem i zalewaniu rok w rok nie bardzo się da odpuścić bo nie będzie do czego wracać, a bez ogrodu nie chcę tam mieszkać
Monia81 18:56, 13 lut 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Narcyzów dosadziłam jeszcze jesienią, powinno być jeszcze fajniej w tym roku, dosadziłam też lilii i czosnków wszelakich.... czekam na łąkę w tym sezonie i na nową liliowcowąMonia przy ugorze za płotem i zalewaniu rok w rok nie bardzo się da odpuścić bo nie będzie do czego wracać, a bez ogrodu nie chcę tam mieszkać

Czytam, że trochę lepszy humor wiem Sylwuś, to co mamy za płotem i wszystko to co się sieje z za płotu to masakra, ale może choć troszkę zluzujcie z remontem, niech Wam wrócą siły po covidzie, bo jak zdrowia nie będzie, to tak naprawdę nic się nie liczy... czekam na łąkę w takim razie ja w tym roku łąkę też sieję, nasiona już są, teraz czekać trzeba na wiosnę wiesz, że trzymam za Was kciuki mocno buziaki
Alija 19:58, 13 lut 2022

Sylwia, roboty u Was mnóstwo, ale wyczytałam, że trochę pracy w ogrodzie i już Ci trochę lepiej.
Może po prostu trochę zwolnij, nie wszystko musi być zrobione na błysk, nie zawsze wszystko da się ogarnąć, czasem trzeba trochę poluzować i trzeba się z tym pogodzić.
Wiem, że łatwo się mówi, ale ja się do tego stosuję, bo inaczej już dawno wpadłabym w depresję. Pozdrawiam serdecznie.
sylwia_slomc... 20:50, 13 lut 2022

Monia81 napisał(a)

Czytam, że trochę lepszy humor wiem Sylwuś, to co mamy za płotem i wszystko to co się sieje z za płotu to masakra, ale może choć troszkę zluzujcie z remontem, niech Wam wrócą siły po covidzie, bo jak zdrowia nie będzie, to tak naprawdę nic się nie liczy... czekam na łąkę w takim razie ja w tym roku łąkę też sieję, nasiona już są, teraz czekać trzeba na wiosnę wiesz, że trzymam za Was kciuki mocno buziaki

Monia z remontem to jest tak, ze do końca maja musimy rozebrać dwa piece i komin cały bo inaczej musiałabym je zgłaszać jako źródło ciepła, a i tak w tym roku jeszcze ich nie będzie, do tego płyta przed gankiem do zrobienia bo projekt się rysuje no i musimy do końca kwietnia odeskować ogrodzenie przed wodą, żeby tama miała sens, a potem to jeśli tama się sprawdzi będziemy mogli już na spokojnie sprzątać mułowisko z zeszłego roku Do końca maja mamy gorący okres niestety, bo i ogród po zimie do ogarnięcia
sylwia_slomc... 20:51, 13 lut 2022

Alija napisał(a)
Sylwia, roboty u Was mnóstwo, ale wyczytałam, że trochę pracy w ogrodzie i już Ci trochę lepiej.
Może po prostu trochę zwolnij, nie wszystko musi być zrobione na błysk, nie zawsze wszystko da się ogarnąć, czasem trzeba trochę poluzować i trzeba się z tym pogodzić.
Wiem, że łatwo się mówi, ale ja się do tego stosuję, bo inaczej już dawno wpadłabym w depresję. Pozdrawiam serdecznie.

Alu czasem nawet gdyby się chciało to nie da rady zwolnić....do maja nie zwolnimy, bo robota w terminie nas goni, a potem wszystko zależne od pogody. Już i tak tej wiosny odpuszczamy opróżnianie kompostownika i budowę szklarni
Mirka 21:14, 13 lut 2022

Sylwia czy u ciebie też tak dziwnie się strony O wyświetlają?U mnie jakieś zmniejszone są.
sylwia_slomc... 21:27, 13 lut 2022

Mirka napisał(a)
Sylwia czy u ciebie też tak dziwnie się strony O wyświetlają?U mnie jakieś zmniejszone są.

U mnie ok. Może sobie zmniejszyłaś w ustawieniach komputera przypadkiem?
Ja na lapku u góry z prawej strony monitora mam trzy pionowo rozmieszczone kropeczki jak kliknę to jedną z opcji jest powiększ zmniejsz. Może sprawdź u Siebie.
Wiolka5_7 21:34, 13 lut 2022

Mirka napisał(a)

U mnie też wyświetla się zwężona strona z powiadomieniami na tel.Dopiero jak obróciłam tel poziomo to jest ok