Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kordina 01:12, 16 lut 2022

Donos
Uprzejmie donoszę, że też zaobserwowałam pierwszego zwiastuna nadchodzącej WIOSNY, oto on:

13 lutego ujrzany w okolicach Elbląga, nie pamiętam, żeby tak szybko powróciły. Czyżby szybka wiosna? Aż nie mogę uwierzyć w Twoją pierwszą pszczółkę Czy to jakieś anomalia pogodowe?
Mgduska 09:08, 16 lut 2022

Sylwia, uwielbiam Twoja łąkę. Ja też prawie poczułam zapach i słyszałam bzyczenie
A jeszcze zapytam o fioletową werbenę - to hastata czy pospolita?
antracyt 09:27, 16 lut 2022

Ja też mam pytanie dotyczące łąki. Kiedy, o ile w ogóle, ją kosicie? Masz tam sporo wieloletnich bylin wkomponowanych.
Piękne zdjęcia z pszczółkami
Martka 19:01, 16 lut 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Chyba jednak nie bo dzisiaj z tel wchodziłam i jest tak jak pisałyście Do tego na lapku jest beznadzieja przy wyszukiwaniu konkretnego wątku

Ja też jestem zniesmaczona zmianami, jakie spowodowały, że w przeglądarce na telefonie nie da się praktycznie czytać forum. Chyba, że obrócę ekran poziomo, jednak jest to niewygodne. No nowy ład wszędzie, można się wkurzyć, ja chcę starego!
Zdęcia wrzośców piękne! Pszczółki widziałam już po zimie, jest nadzieja
Edit: cofnęłam się, bo przegapiłam łąkę, można oglądać i oglądać, zjawiskowa! Najbardziej lubię w niej baldaszkowe i kwiaty wrotyczu Pięknie, raj dla owadów, już słyszę to bzyczenie na wiosnę
Alija 19:20, 16 lut 2022

Sylwia, łączka piękna, wiosna u Ciebie już prawdziwa, bo i bocian i pszczółki.
Powiedz mi tylko, co się dzieje, bo mi się w telefonie jakoś dziwnie wyświetla wszystko,
czy to tak ma być (z tego co czytam u Ciebie to tak?), czy coś u mnie nie jest w porządku???
Agatorek 19:39, 16 lut 2022

Alicja, to zmiany na forum są. W dziale technicznym założyłam temat o tym.
Niedogodności są tymczasowo. Mam nadzieję
sylwia_slomc... 19:50, 16 lut 2022

Urszulla napisał(a)
Czyli pszczółki zwiastują wiosnę u Ciebie?

Ula mam wrażenie, że tak bo coraz więcej tej wiosny u mnie.
sylwia_slomc... 19:53, 16 lut 2022

Kordina napisał(a)
Donos
Uprzejmie donoszę, że też zaobserwowałam pierwszego zwiastuna nadchodzącej WIOSNY, oto on:

13 lutego ujrzany w okolicach Elbląga, nie pamiętam, żeby tak szybko powróciły. Czyżby szybka wiosna? Aż nie mogę uwierzyć w Twoją pierwszą pszczółkę Czy to jakieś anomalia pogodowe?

Wczoraj były dwie pszczoły, a dzisiaj już koleżanki przyprowadziły i znalazły białe ciemierniki. Chyba taka szybka wiosna się szykuje....tylko jakie będzie lat? Mamy kto u nas okropnie. Mrozów powyżej 10 stopni nie było, ale przez to mokro niektóre rośliny wygniły
sylwia_slomc... 19:55, 16 lut 2022

Mgduska napisał(a)
Sylwia, uwielbiam Twoja łąkę. Ja też prawie poczułam zapach i słyszałam bzyczenie
A jeszcze zapytam o fioletową werbenę - to hastata czy pospolita?

Mam w łące obie, nie wiem o którą pytasz...
Pokażę kolejny miesiąc jeśli laptop zechce współpracować
sylwia_slomc... 19:57, 16 lut 2022

antracyt napisał(a)
Ja też mam pytanie dotyczące łąki. Kiedy, o ile w ogóle, ją kosicie? Masz tam sporo wieloletnich bylin wkomponowanych.
Piękne zdjęcia z pszczółkami

Wcześniej kosiliśmy we wrześniu, ale ostatnie dwa lata zima bo już w niej rosną trawy na jesienny spektakl. Teraz była koszona w samego Sylwestra