Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

anabuko1 08:08, 23 lut 2022

No brawo Sylwio, ratuluję wygranej w konkursie traw
sylwia_slomc... 19:32, 23 lut 2022

Dziękuję Wam wszystkim Nadal nie wiem jak to się stało bo wcale traw nie mam za wiele w ogrodzie....Są ogrody, które w większej mierze są trawiaste niż bylinowe, a w moim to chyba rozplenic najwięcej Ale bardzo mi miło
Rumianka 21:33, 23 lut 2022

Gratulacje i ode mnie...Brawo. Sylwio, w Twoim ogrodzie jest tyle ciekawych zakątków, że wygrałyby w niejednym konkursie...Za każdym razem podziwiam Ciebie i Twoją rodzinkę za piękne wspólne przedsięwzięcia. Ogród wymaga przecież stałej pielęgnacji, do tego remont domu, a najbardziej absorbująca i odpowiedzialna jest opieka nad Babcią, Wy to jakoś wszystko łączycie, a doba przecież ma dla każdego tylko 24 godziny...Wytrwałości w tym wszystkim i zdrowia.
zawitka 09:02, 24 lut 2022

Brawo Sylwia tak trzymać .gratulacje!!!!
Anusia2 18:27, 24 lut 2022

Gratulacje!!
kasiek 19:10, 24 lut 2022

Super Sylwia, Twoje warkocze sa jedyne w swoim rodzaju
Mirka 20:06, 24 lut 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziękuję Wam wszystkim Nadal nie wiem jak to się stało bo wcale traw nie mam za wiele w ogrodzie....Są ogrody, które w większej mierze są trawiaste niż bylinowe, a w moim to chyba rozplenic najwięcej Ale bardzo mi miło

No widzisz wystarczyła ta jedna Należało ci się za całokształt:
Moje zdjęcie też wyróżnione i się cieszę
sylwia_slomc... 21:04, 24 lut 2022

Wszystkim bardzo dziękuję za tyle miłych słów i gratulacje

Z tym czasem na ogród różnie bywa, z pogodą również, ale dzisiaj udało mi się wyrwać kilka godzin dla ogrodu i wycięłam rabatę z dmuchawcem i koło wiatraka( który po ostatniej wichurze przestał istnieć), wycięłam też floksy koło bacówki( która nawet istnieć nie zaczęła i w sytuacji obecnej gdy remont domu wskoczył to nie wiem czy zdąży jeszcze powstać....może po remoncie dopiero)wszystkie posprzątane rabaty plus warzywnik obsypałam mączką bazaltową, poszło całe 20 kg, przydałoby się drugie tyle Może za rok obsypię drugą część ogrodu
W inspekcie posiałam rzodkiewkę, sałatę lodową, koperek i szpinak...i kobeę, której nasiona Emuś mi sprezentował ( nie pamiętam z jakiej okazji, ale cicho sza może nie przeczyta )
Plus oczywiście ogarnianie ptaszarni, psiaków i kociaków I zjadłam całe dwa pączusie, ale może spaliłam te kalorie
Agania 08:28, 25 lut 2022

Warkocz miskantowy też mnie urzekł
eda 21:04, 25 lut 2022

ale piękne piwonie upolowałaś i jarzmianka mmm wszystko mniód na serducho ogrodowe
Gratki w konkursie ciągle mam fotel nad stawem i warkocz na trawie przed oczami od razu wpadło mi w oko na okładkę książki jak nic