Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:44, 14 mar 2022

Magara napisał(a)

To chyba trzeci rok jak patrzę na Twoje wawrzynki wiosną i mówię, że muszę mieć, a potem jakoś umyka i znowu sezon mija Inna sprawa, że nie mam pomysłu na miejsce dla niego, a staram się już unikać przypadkowości
Kawał roboty zrobiliście - i na działce i w domu, mam nadzieję, że wiesz, że trzymam kciuki
A pierzaste wszystkie śliczne - i te stacjonarne i te odwiedzającę

Wawrzynki fajne tylko mocno trujące i o tym trzeba pamiętać, zwłaszcza przy dzieciach.
sylwia_slomc... 11:45, 14 mar 2022

daredevil napisał(a)

Dokładnie! Zawsze mi szczęka opada jak zaglądam!

Karola Ty też z Tych co na laurach nie siedzą tylko stale w ruchu i coś się dziać musi
sylwia_slomc... 11:45, 14 mar 2022

anpi napisał(a)

Sylwia w jakim markecie kupowałaś te "zwisające" jeżówki? Jak one się nazyawają- jeżówka Blada?

Kupiłam w Auchan to jeżówka Pallida.
anpi 13:36, 14 mar 2022

A...! U mnie nie ma tego marketu Ale gdzieś może trafię. Dzięki
Urszulla 18:16, 14 mar 2022

Sylwia, poczytałam pismo obrazkowe w każdej dziedzinie. Woliera tętni życiem, przychówek cieszy, Willi też dostojny w tym niebieskim kolorze a na rabatach to działasz na 5 frontach podoba mi się leśna....u mnie też kartony I ściółka dominuje, choć trochę inna
Dziś odgrzebywałam piwoniową rabatę, z niepokojem zaglądałam na świeżaki czy puszczą kły. Czuć wiosnę
Martka 18:38, 14 mar 2022

Sylwia, ależ się dzieje. Pokrzepiły mnie Wasze zdjęcia. Fosa ulepszona, Willi i silki, donica, rabata pod hosty, kwitnący wawrzynek, ptactwo jeszcze przylatujące na dokarmianie, oraz REMONT - postępy ogromne! Jeszcze niedawno dopiero zaczynaliście, a tu JUŻ jedno pomieszczenie Będzie ogromna satysfakcja. Jestem pod wrażeniem zakresu prac i cieszę się, że idzie. Że jeżówki Pallidy siedzą w donicach. Że masz dużo energii, działasz i że wiosna przyniesie trochę ukojenia i radości. Pozdrawiam, Sylwia!

Monia81 19:00, 14 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Monia teraz każda robota dobra co myśli odrywa od tego co się dzieje wokół Na pewno kurnik będzie ekstra się prezentowałCo planujesz wysiać w łące kwietnej?

Jeżeli chodzi o łąkę, to oprócz tych gotowych mieszanek na łąki kwietne co są w sklepach to dokupiłam czarnuszkę siewną, kozłek lekarski, facelia błękitna, marchew dziką, nagietek lekarski, rumianek pospolity, nostrzyk biały, chaber bławatek, mak polny coś jeszcze pewnie dosieję, mam nasiona orlików, rudbekie, odętki zobaczymy jak to wyjdzie
Agania 19:28, 14 mar 2022

Hey Sylwia, ale się naczytałam, będzie pięknie jak sezon odpali, cudownie działacie, prace w ogrodzie, remont podziwiam, ptaszarnia cieszy jak są nowe ptaszki i przychówek, a zakupy ogrodowe i plany zacne
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:04, 14 mar 2022

anpi napisał(a)
A...! U mnie nie ma tego marketu Ale gdzieś może trafię. Dzięki

Jak nie trafisz to może się u mnie rozrosną żeby się dało podzielić...
sylwia_slomc... 22:08, 14 mar 2022

Urszulla napisał(a)
Sylwia, poczytałam pismo obrazkowe w każdej dziedzinie. Woliera tętni życiem, przychówek cieszy, Willi też dostojny w tym niebieskim kolorze a na rabatach to działasz na 5 frontach podoba mi się leśna....u mnie też kartony I ściółka dominuje, choć trochę inna
Dziś odgrzebywałam piwoniową rabatę, z niepokojem zaglądałam na świeżaki czy puszczą kły. Czuć wiosnę

Ula ja do tych leśnych rabat to już drugie podejście robię. Za pierwszym razem nie wiedzieliśmy, że trzeba kartony dać i trawa przerosła i zarosła. Zobaczymy jak będzie tym razemNie mogę tam zastosować szmaty bo w dużej mierze chcę tam rośliny zadarniające i rozrastające się.