Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:11, 14 mar 2022

Martka napisał(a)
Sylwia, ależ się dzieje. Pokrzepiły mnie Wasze zdjęcia. Fosa ulepszona, Willi i silki, donica, rabata pod hosty, kwitnący wawrzynek, ptactwo jeszcze przylatujące na dokarmianie, oraz REMONT - postępy ogromne! Jeszcze niedawno dopiero zaczynaliście, a tu JUŻ jedno pomieszczenie Będzie ogromna satysfakcja. Jestem pod wrażeniem zakresu prac i cieszę się, że idzie. Że jeżówki Pallady siedzą w donicach. Że masz dużo energii, działasz i że wiosna przyniesie trochę ukojenia i radości. Pozdrawiam, Sylwia!

Martuś jak nie zdążymy odeskować przed kolejnym zalaniem to cały wysiłek pójdzie na marne....tego się najbardziej boję. I z obawą czekam na ten sezon. Na razie bezpiecznie bywało do maja...
sylwia_slomc... 22:17, 14 mar 2022

Monia81 napisał(a)

Jeżeli chodzi o łąkę, to oprócz tych gotowych mieszanek na łąki kwietne co są w sklepach to dokupiłam czarnuszkę siewną, kozłek lekarski, facelia błękitna, marchew dziką, nagietek lekarski, rumianek pospolity, nostrzyk biały, chaber bławatek, mak polny coś jeszcze pewnie dosieję, mam nasiona orlików, rudbekie, odętki zobaczymy jak to wyjdzie

Fajny zestawA będziesz jakoś wzruszać ziemię czy tak planujesz sypnąć? Bo u mnie z sypania w trawę i dosiewek nie za wiele wychodziło...
sylwia_slomc... 22:20, 14 mar 2022

Agania napisał(a)
Hey Sylwia, ale się naczytałam, będzie pięknie jak sezon odpali, cudownie działacie, prace w ogrodzie, remont podziwiam, ptaszarnia cieszy jak są nowe ptaszki i przychówek, a zakupy ogrodowe i plany zacne
Pozdrawiam

Liczę na wiele, ale obiecuję sobie cieszyć tym co będzie bo nie wiadomo czy znów nie zgraduje... trudno teraz pogodę przewidzieć i nie tylko pogodę...
Monia81 06:20, 15 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajny zestawA będziesz jakoś wzruszać ziemię czy tak planujesz sypnąć? Bo u mnie z sypania w trawę i dosiewek nie za wiele wychodziło...

Sylwuś miejscówkę na łąkę zjadę glebogryzarką, zgrabię i dopiero posieję
Juzia 07:45, 15 mar 2022

Cześć pracusiu!
Podglądam obrazki cały czas, ale pisać nie bardzo mi się chciało.
Piszę dzisiaj, bo pochwalić muszę hehe
Po pierwsze to remont.
Po drugie to tamy i płoty - oby się jednak nie przydały w tym roku.
Po trzecie NOWA RABATA! Już mi się podoba
A po czwarte (najlepsze zostawiam zawsze na koniec ) to ta szara kurka. Zakochałam się

April 08:11, 15 mar 2022

Podziwiam siły. Ja powoli się rozkręcam ale forma ciągle słaba. Po weekendowym cięciu żywopłotów to niemal "zeszłam"
A te jeżówki pallida to ładne miałaś sadzonki? Bo u mnie mocno już przebrane, wzięłam jedną paczkę. Są pakowane po dwie sztuki, z czego jedna nieżywa była a druga mikra i dogorywa. Masakra za takie pieniądze. Nie wiem czy wcześniejsze się na coś nadawały? Dobrze że więcej nie wzięłam.
Anusia2 08:15, 15 mar 2022

Sylwia poczytałam i podziwiam. Dzieje się w kilku kierunkach. Płot to świetny pomysł. Myślę, że się sprawdzi.
Martka 10:50, 15 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Martuś jak nie zdążymy odeskować przed kolejnym zalaniem to cały wysiłek pójdzie na marne....tego się najbardziej boję. I z obawą czekam na ten sezon. Na razie bezpiecznie bywało do maja...

Nadzieja zawsze pcha nas do przodu... Robicie tyle, ile niektórzy ogrodnicy przez jeden sezon nie zdziałają, zastanawiam się często, jak to wszystko organizujecie, kiedy, skąd tyle sił, nie tracicie chwil na próżno nieustannie podziwiam!  
Bogdzia 11:16, 15 mar 2022

Sylwia , dzis wysłałam, pan zapewniał mnie że jutro bedzie u Ciebie.Ona płytko się korzeni więc nie posadz za głeboko.
sylwia_slomc... 20:40, 15 mar 2022

Monia81 napisał(a)

Sylwuś miejscówkę na łąkę zjadę glebogryzarką, zgrabię i dopiero posieję

A tak to się uda na pewno, zanim nasadziłam w łące cebulowych i traw też tak raz zrobiliśmy, sporo roślin udało się wtedy wprowadzić. Udały się łubiny, goździki kamienne i jeszcze parę innych.