Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:45, 13 mar 2022

daszum napisał(a)
Zaglądam, jak zwykle praca wre

Zamówienie roślinne zacne, ja dokupiłam tylko kilka odmianowych róż.

Z róż obecnie poluję na Jude the Obscure( chyba tak się pisze)
sylwia_slomc... 21:55, 13 mar 2022

Ostatni kabel w sypialni pociągnięty

podłoga zagruntowana

wysmarowana folią w płynie

docieplona styrodurem

sylwia_slomc... 21:59, 13 mar 2022

centralne ogrzewanie przekute i rurki pociągnięte

izolacja pod wylewkę

zostało rozłożyć siatki zbrojeniowe i wylać wylewkę....uffto dopiero pierwsze pomieszczenie, a jeszcze do zrobienia ściany
Agatorek 22:12, 13 mar 2022

Sylwia, ja nie mam pojęcia, jak Ty (Wy) to wszystko ogarniacie. Doba u Was ma chyba co najmniej 48 godzin

Fajnie, że są nowi mieszkańcy .
Rumianka 22:30, 13 mar 2022

Widzę remoncik postępuje. Z każdą najmniejszą pracą jest zawsze do przodu i to takie ważne. Tworzenie rabat, to tak jak i ja robiłam, najpierw kartony, ale nie miałam liści...u Ciebie będzie lepsze papu... Jak dobrze, że pokazujesz nam swoją ptaszarnię...Ostatnio byliśmy na wsi, u pani, od której kupujemy jajka i tam po trawce chodziły 4 silki...Jaka byłam dumna, że mogę je prawidłowo nazwać, aż eM zrobił wielkie oczy skąd znam takie gatunki kurek, skoro mieszkamy w mieście...i z kurami nie mamy styczności, poza tymi kupowanymi "golasami" na rosół... Jak widać Ogrodowisko edukuje w każdej dziedzinie...
Magara 00:23, 14 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

różowy wawrzynek zaczyna

biały już cały w kwieciu

To chyba trzeci rok jak patrzę na Twoje wawrzynki wiosną i mówię, że muszę mieć, a potem jakoś umyka i znowu sezon mija Inna sprawa, że nie mam pomysłu na miejsce dla niego, a staram się już unikać przypadkowości
Kawał roboty zrobiliście - i na działce i w domu, mam nadzieję, że wiesz, że trzymam kciuki
A pierzaste wszystkie śliczne - i te stacjonarne i te odwiedzającę
daredevil 08:58, 14 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Sylwia, ja nie mam pojęcia, jak Ty (Wy) to wszystko ogarniacie. Doba u Was ma chyba co najmniej 48 godzin

Fajnie, że są nowi mieszkańcy .

Dokładnie! Zawsze mi szczęka opada jak zaglądam!
sylwia_slomc... 10:53, 14 mar 2022

Zakupiłam jeszcze jedną piwonię
anpi 11:30, 14 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ostatnie zakupy marketowe tuż po wsadzeniu

Sylwia w jakim markecie kupowałaś te "zwisające" jeżówki? Jak one się nazyawają- jeżówka Blada?
sylwia_slomc... 11:43, 14 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Widzę remoncik postępuje. Z każdą najmniejszą pracą jest zawsze do przodu i to takie ważne. Tworzenie rabat, to tak jak i ja robiłam, najpierw kartony, ale nie miałam liści...u Ciebie będzie lepsze papu... Jak dobrze, że pokazujesz nam swoją ptaszarnię...Ostatnio byliśmy na wsi, u pani, od której kupujemy jajka i tam po trawce chodziły 4 silki...Jaka byłam dumna, że mogę je prawidłowo nazwać, aż eM zrobił wielkie oczy skąd znam takie gatunki kurek, skoro mieszkamy w mieście...i z kurami nie mamy styczności, poza tymi kupowanymi "golasami" na rosół... Jak widać Ogrodowisko edukuje w każdej dziedzinie...

To prawda, wiele cennych informacji życiowych tu zdobyłam, a ogrodowe nie do przecenieniaKażdy mały kroczek przybliża nas do celu Gdybyśmy działali tylko z remontem to by szybciej szło, ale odmulanie jeszcze sporo czasu pochłonie i zabezpieczenia też. Ale jeśli się sprawdzi to przyszły sezon mocniej remontowy będzie