Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 14:01, 24 mar 2022

Milka napisał(a)
Ja już z internetu nic nie kupuję, jakby co zamawiam na miejscu i mi ściągają.

a ja na miejscu nie mam żadnej szkółki bylinowej
Martka 16:43, 24 mar 2022

Jeżówki ewidentnie ruszyły a widok czystego torfu to naprawdę szczyt … co z tą jakością, gdzie są aspiracje producentów… szkoda gadać, oby reklamację przyjęli. Widok postępów remontowych szczerze mnie raduje. Zuchy z Was
Agatorek 17:49, 24 mar 2022

Kurczę, Wy to możecie założyć firmę ogrodniczo- remontową . Działacie szybko, sprawnie i efekty widać .
Brawo Wy

Ja też przy pieleniu, czy sadzeniu używam cieńszych rękawiczek. Niestety (szczególnie przy pieleniu) szybko kończą swój żywot. Albo są za słabe, albo ja za mocno/głęboko chwytam za chwasty .

Kocimiętki niestety i ja nie widzę na fotce. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Może to jakieś nasiona, czy co?

Gosialuk 21:47, 24 mar 2022

Sylwia te sadzonki o które pytałaś to na pewno nie jest przegorzan. On ma takie wąskie lancetowate liście, lekko ząbkowane. Też obstawiam mikołajka. Jeżówki ładnie ci ruszyły.
Zakupy niezłe, oby wszystko ładnie rosło, bo wiosna co raz bardziej sucha się robi.
Postępom prac kibicuję. Pozdrów W.
sylwia_slomc... 22:41, 24 mar 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Uściski dla chłopaków Twoich, doceniam starania!
Gratuluję również Tobie, że umiesz zagarniać ich serdecznie do takich prac.
Szczery podziw!

Hanuś ja biorę czynny udział w tych pracach wraz z nimi. Od dziecka staraliśmy się Im wpoić, że należy się włączyć w obowiązki domowe na miarę swoich możliwości i to teraz procentuje. Starszy syn z nami już nie mieszka, a jak jest potrzeba to przyjeżdża i pomaga w ciężkich pracach. Jak byli dziećmi i nastolatkami to się czasem buntowali, ale teraz doceniają, że się sporo nauczyli przy okazji. Ja uważam, ze każdy facet powinien umieć drobne prace remontowe w domu sam wykonać, te umiejętności się w życiu przydają jak nie musisz płacić za malarza czy potrafisz sam lampę zamontować lub kontakt wymienić
sylwia_slomc... 22:43, 24 mar 2022

Martka napisał(a)
Jeżówki ewidentnie ruszyły a widok czystego torfu to naprawdę szczyt … co z tą jakością, gdzie są aspiracje producentów… szkoda gadać, oby reklamację przyjęli. Widok postępów remontowych szczerze mnie raduje. Zuchy z Was

Pytanie czy to będą na pewno pallidy skoro przegorzany przypominają mikołajka....w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe....
Dzięki
sylwia_slomc... 22:47, 24 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Kurczę, Wy to możecie założyć firmę ogrodniczo- remontową . Działacie szybko, sprawnie i efekty widać .
Brawo Wy

Ja też przy pieleniu, czy sadzeniu używam cieńszych rękawiczek. Niestety (szczególnie przy pieleniu) szybko kończą swój żywot. Albo są za słabe, albo ja za mocno/głęboko chwytam za chwasty .

Kocimiętki niestety i ja nie widzę na fotce. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Może to jakieś nasiona, czy co?

No moglibyśmy tylko ktoś by musiał papierologię tej firmy ogarniać, a ja nie znoszę roboty papierkowej Budowlaną już kiedyś miałam i wiem, że prace biurowe mnie męczą, ja już wolę murować czy tynkować niż w papierach grzebaćA to się niestety jedno z drugim wiąże.
sylwia_slomc... 22:50, 24 mar 2022

Gosialuk napisał(a)
Sylwia te sadzonki o które pytałaś to na pewno nie jest przegorzan. On ma takie wąskie lancetowate liście, lekko ząbkowane. Też obstawiam mikołajka. Jeżówki ładnie ci ruszyły.
Zakupy niezłe, oby wszystko ładnie rosło, bo wiosna co raz bardziej sucha się robi.
Postępom prac kibicuję. Pozdrów W.

No właśnie coś mi nie grało z tymi liśćmi Z mikołajków też się cieszę, ale coś nie mam szczęścia do przegorzanów. Mam jedną szt. od kilku lat, nie przyrasta nie sieje się. Chciałam więcej, ale nie mam gdzie zdobyć, teraz też wtopa bo to nie on...
Sucho mocno i zimno nocami bardzo. Cieszę się, że ubiegły mokry sezon wykorzystałam na sadzenie, bo teraz już by się nie udało znowu.
sylwia_slomc... 20:43, 25 mar 2022

Troszkę wiosny
pierwszy fiołek i pierwsza mrówka

sylwia_slomc... 20:50, 25 mar 2022

krokusy nad rowem powódź przetrwały

na polance wreszcie zaczynają