Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:30, 09 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Widze ze wypuszcza juz drugiego liscia, jest dobrze. Pokaz mi prosze miejsca starcia pozostalych nasion.
Przeczytalas linka u mnie o lotosach i ich zywotnosci? Znalazlam tez inne informacje, jutro wkleje.
Rozmawialam z wlascicielem farmy; nasiona nie wykielkuja wtedy, gdy byly zle przechowywane, np gdy zmarzly. Ale... nie tracmy nadziei. Jeden z moich lotosow, tez jest taki opozniony

z żóltych niestety więcej nic nie będzie bo woda mimo codziennej wymiany dziś zaczęła się pienić Nacisnęłam skorupki, a tam piana czyli fermentacja czyli gniją dwa jeszcze obrałam z tych łupin i dałam do słoika osobno. Ten co był wcześniej obrany też wyleciał bo się zrobił ślimaty i miękki czyli i tym nie wróżę niczego dobrego. W słoiku z różowymi nadal nic się nie dzieje więc pewnie niedługo zacznie się pienić...
sylwia_slomc... 21:32, 09 kwi 2022

Urszulla napisał(a)

Rzeczywiście ciekawa sprawa dzięki Tobie wiem że takie są. Gdzie kupowałaś?

Ula chyba w markecie taki miks kolorystyczny i w tym miksie były
sylwia_slomc... 21:34, 09 kwi 2022

Dragonka napisał(a)
Sylwia, żeby nie było, że nie pamiętam o obiecanych sadzonkach przegorzanu Nie mogłam nigdzie dostać nasion w okolicznych marketach ale się udało. Wysiałam na próbę- chciałam zobaczyć, czy w ogóle wzejdzie, bo tamte co wysiałam latem i posadziłam jesienią nie wiem czy przetrwały.
A tu niespodzianka, i chcą rosnąć jednak, także i dla Ciebie i dla Gogo będę mieć

Kochana Jesteś Ja w tym roku kupiłam nawet kapersy przegorzanów, ale docelowo okazały się być mikołajkami Mikołajki też chciałam, ale przegorzany bardziej. Ale się cieszę, że pamiętałaś o mnie Buziol ogromny
Kasiek 22:55, 09 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

z żóltych niestety więcej nic nie będzie bo woda mimo codziennej wymiany dziś zaczęła się pienić Nacisnęłam skorupki, a tam piana czyli fermentacja czyli gniją dwa jeszcze obrałam z tych łupin i dałam do słoika osobno. Ten co był wcześniej obrany też wyleciał bo się zrobił ślimaty i miękki czyli i tym nie wróżę niczego dobrego. W słoiku z różowymi nadal nic się nie dzieje więc pewnie niedługo zacznie się pienić...

Ojej...
Gdzies zgubilam po drodze jednego linka, trudno, moze kiedys go znajde.
Bede zagladac i zerkac na tego co walczy.
sylwia_slomc... 10:09, 10 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Ojej...
Gdzies zgubilam po drodze jednego linka, trudno, moze kiedys go znajde.
Bede zagladac i zerkac na tego co walczy.

Eksperymenty czasem tak się kończą
Alija 10:29, 10 kwi 2022

Sylwia, u Ciebie wiosna w pełni, wszystko już kwitnie, pięknie, jest co podziwiać.
Gosialuk 10:59, 10 kwi 2022

Sylwia życzę jedynakowi, żeby doczekał dorosłości.
Rojodziejowa 11:05, 10 kwi 2022

Sylwia, w jakim stanie u Ciebie Kanzan teraz?
sylwia_slomc... 14:06, 10 kwi 2022

Alija napisał(a)
Sylwia, u Ciebie wiosna w pełni, wszystko już kwitnie, pięknie, jest co podziwiać.

Alu wiosna stopniowo się rozkręca Czekam na kwitnienie drzew dopiero wtedy czuję, że pełnia wiosny jestA te się jeszcze bardzo nie spieszą Na razie tylko magnolie startują i śliwowiśnie
sylwia_slomc... 14:08, 10 kwi 2022

Gosialuk napisał(a)
Sylwia życzę jedynakowi, żeby doczekał dorosłości.

Trzymaj kciuki Wczoraj się zdziwiłam bo lilia wodna w tym oczku co zamuliło, choć jest teraz przeszło metr pod mułem to wypuściła listki na powierzchnię