Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:37, 19 kwi 2022

Czy ktoś z Was zamawiał rośliny w przedsprzedaży w Bylinowym Raju??? Czekam do dziś, na Emaila nie odpisali
ElzbietaFranka 13:51, 19 kwi 2022

Nie zamawiałam, przedzwon do nich oni gdzieś przy Częstochowie. Były święta, dzisiaj też pewnie martwy dzień, ale jutro.

Ja tam już nic nie zamawiam nigdzie. Mam blisko ogrodnika tam ful wypas. Inna sprawa, że się powstrzymuje jak muszę teraz chodzić koło tych roślin które sprowadziłam

Pozdrawiam
Dragonka 16:40, 19 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czy ktoś z Was zamawiał rośliny w przedsprzedaży w Bylinowym Raju??? Czekam do dziś, na Emaila nie odpisali

Sylwuś, tak się składa, że ja zamawiałam Czekałam dość długo- ale się tego spodziewałam, bo w opisie przy ofercie kiedy daną roślinę będą wysyłać. Zamawiałam u nich kilka miskantów w zeszłym roku i jakieś inne pojedyncze, były ok.

edit: a zajrzysz do mnie jak będziesz mieć chwilę? Wiem, że znasz się na ziołach również, a nie potrafię zidentyfikować jednej roślinki
sylwia_slomc... 17:56, 19 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Nie zamawiałam, przedzwon do nich oni gdzieś przy Częstochowie. Były święta, dzisiaj też pewnie martwy dzień, ale jutro.

Ja tam już nic nie zamawiam nigdzie. Mam blisko ogrodnika tam ful wypas. Inna sprawa, że się powstrzymuje jak muszę teraz chodzić koło tych roślin które sprowadziłam

Pozdrawiam

Poczekam jeszcze ten tydzień i pewnie tak zrobię
sylwia_slomc... 18:13, 19 kwi 2022

Dragonka napisał(a)

Sylwuś, tak się składa, że ja zamawiałam Czekałam dość długo- ale się tego spodziewałam, bo w opisie przy ofercie kiedy daną roślinę będą wysyłać. Zamawiałam u nich kilka miskantów w zeszłym roku i jakieś inne pojedyncze, były ok.

edit: a zajrzysz do mnie jak będziesz mieć chwilę? Wiem, że znasz się na ziołach również, a nie potrafię zidentyfikować jednej roślinki

No widzisz rozwiązałaś zagadkę. Nie patrzyłam na dostępność bo tylko podświetlałam sobie opis, a nie wchodziłam w rośliny. Teraz sprawdziłam i niektóre dopiero w czerwcu się pojawią, a inne powiadomią o dostępności....to sobie poczekam nie wiadomo ile na to zamówienie....
Dragonka 18:54, 19 kwi 2022

No wyślą Ci jak już wszystkie będą dostępne w sprzedaży, ale za to może będzie warto Ja przegorzany jeszcze chwilę u siebie pohoduję i Ci wyślę, przeglądam filmiki jak wysłać rośliny żeby przeżyły ...te z drugiego rzutu już się nadają do pikowania ale cholercia, nie mam już miejsca w salonie na nie, a tylko tu mam dobre światło, południowe okno.
sylwia_slomc... 19:51, 19 kwi 2022

Dragonka napisał(a)
No wyślą Ci jak już wszystkie będą dostępne w sprzedaży, ale za to może będzie warto Ja przegorzany jeszcze chwilę u siebie pohoduję i Ci wyślę, przeglądam filmiki jak wysłać rośliny żeby przeżyły ...te z drugiego rzutu już się nadają do pikowania ale cholercia, nie mam już miejsca w salonie na nie, a tylko tu mam dobre światło, południowe okno.

Wstrzymaj się z wysyłką jeszcze bo ten tydzień ja mam szpitalnyNie będzie miał kto odebrać , ani kto posadzić.
LIDKA 20:30, 19 kwi 2022

Sylwia zdrówka Wam życzę bo o szpitalu widze coś.

Coco 22:59, 19 kwi 2022

Cudowny ogród w zgodzie z naturą. Taki który ukoi i ciało i duszę, wprowadzam się na stałe
Dziękuję bardzo za wskazówki dotyczące przygotowania Królowej Gleby pod żywopłot z cisa.
Pozdrawiam ciepło.
bialydomek 12:15, 20 kwi 2022

co to za biała magnolia?? tak dużo platków ma!! to chyba nie jest gwiazdzista, ??
mam taką, ale moja ma mniej- jakby nie podwójne tylko pojedyńcze platki kwiatowe..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies