Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Dorota321 18:29, 20 kwi 2022

Sylwio z tym odkładaniem rzeczy na swoje miejsce to chyba większość facetów tak ma. U mnie jest ten sam problem.
Kwiatuszków masz co raz więcej i to takich wypasionych kęp.
Gosialuk 19:46, 20 kwi 2022

Tu bym polemizowała. Ostatnio natknęłam się na zapomniany przeze mnie sekator.
Ciemierniki cudne. Inne oznaki wiosny też niczego sobie.
Tylko zimno i mało słońca jeszcze. Liczę, że po weekendzie majowym w końcu coś się zmieni w tej kwestii.
sylwia_slomc... 20:26, 20 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Sylwia zdrówka Wam życzę bo o szpitalu widze coś.

Dzięki UlaTym razem to siebie muszę do porządku doprowadzić teraz na wyniki ok 3 tygodni trzeba poczekać...
sylwia_slomc... 20:28, 20 kwi 2022

Coco napisał(a)
Cudowny ogród w zgodzie z naturą. Taki który ukoi i ciało i duszę, wprowadzam się na stałe
Dziękuję bardzo za wskazówki dotyczące przygotowania Królowej Gleby pod żywopłot z cisa.
Pozdrawiam ciepło.

Zapraszam Nie ma sprawy, specjalistką glebową nie jestem, ale mam glinę u siebie
sylwia_slomc... 20:38, 20 kwi 2022

bialydomek napisał(a)
co to za biała magnolia?? tak dużo platków ma!! to chyba nie jest gwiazdzista, ??
mam taką, ale moja ma mniej- jakby nie podwójne tylko pojedyńcze platki kwiatowe..

To magnolia stellata Royal Star. Od maleńkości kwitnie bardzo obficie jak na drzewko tej wielkości, bardzo ją lubię mimo, że jest biała
Mam nawet jeszcze jakieś jej fotki, ale w aparacie, a dziś nie mam siły zgrywać może w tygodniu wrzucę.
sylwia_slomc... 20:42, 20 kwi 2022

Dorota321 napisał(a)
Sylwio z tym odkładaniem rzeczy na swoje miejsce to chyba większość facetów tak ma. U mnie jest ten sam problem.
Kwiatuszków masz co raz więcej i to takich wypasionych kęp.

Nie uwierzysz Dorotko, ale dzisiaj wracając ze szpitala podjechaliśmy pod miejscowy sklep rolno ogrodniczy, a tam dwa śliczne białe floksy szydlaste i mimo, że białe to to tak do mnie gadały... że kupiłam. Pachną tak intensywnie jak hiacynty, ale o tym dowiedziałam się dopiero w domu. Teraz myślę gdzie je posadzę i chyba wylądują w tamie do różowych tulipanów i liliowców powinny pasować, a tulipany ładnie podbić kolorem...
sylwia_slomc... 20:48, 20 kwi 2022

Gosialuk napisał(a)
Tu bym polemizowała. Ostatnio natknęłam się na zapomniany przeze mnie sekator.
Ciemierniki cudne. Inne oznaki wiosny też niczego sobie.
Tylko zimno i mało słońca jeszcze. Liczę, że po weekendzie majowym w końcu coś się zmieni w tej kwestii.
Na razie podobno jakaś fala opadów i śniegu do nas znowu idzie
Oby nie doszła bo już ostatnia sporo szkód roślinnych mi zrobiła. Zimno i nie fajnie na polu, ale łatwiej mi się pogodzić z faktem, ze nie mogę iść działać w ogrodzie. Gdyby było słonko byłoby mi żal zmarnowanego dnia, mam jeszcze tyle do przycinki...hortensje i budleje już wołają, a ja jeszcze nie przycięłam jabłoni...no cóż czasem zdrowie ważniejsze, ale mi się ten rok słabo układa i przez to spora nie wyróbka w czasie. Jeszcze weekend majowy tak wypada jak wypada, że nie podziałamy za bardzo, a zawsze mocno podganialiśmy w ten jeden dodatkowy dzień.
sylwia_slomc... 20:58, 20 kwi 2022

Dzisiaj mam tylko fotki Leosia i to już jakieś trzytygodniowe, akurat na części zamulonej

i niech Was nie myli ta niewinna minka bo dopiero co pogonił obcego kota

Gruszka_na_w... 21:07, 20 kwi 2022

Niezły akrobata z tego kota.
Zdrówka życzę. Dobrze, że pamiętasz o swoim zdrowiu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 21:47, 20 kwi 2022

Czy drzewko przeżyło kocią gimnastykę? Nie złamał przewodnika?