Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Rojodziejowa 19:56, 15 kwi 2022

No wiosna już się u Ciebie rozhulała na całego!! Pięknie

sylwia_slomc... 20:40, 15 kwi 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Podziwiam Waszą wiosnę. Moja dopiero oczy otwiera, a gdzie. rozprężęnie mięśni?

Życzę spokojności na ziemi i na niebie, niech się Wam udaje i w ogrodzie i na budowie.
Miłego sezonu ogrodowego.

Hanuś dziękujemy Kochana. Miło nam, ze zaglądasz Zaczynasz już sezon?
Mnie by się przydało żeby wiosna się tak nie spieszyła. Niewiele mam przycięte drzew, a krzewów jeszcze nie ruszyłam. Dopiero wczoraj cięłam róże i trawy, a i to nad rowem jeszcze nie. W najbliższym tygodniu już wiem, że nie poszaleję w ogrodzie więc hortensje i budleje muszą jeszcze poczekać bliżej nieokreślony czas, a już w kolejce czekają wrzosy
sylwia_slomc... 20:48, 15 kwi 2022

Gosialuk napisał(a)
Sylwia u was wszystko dwa razy większe. Masz już tej wiosny sporo.
Ja ślimaka nagusa już ubiłam za ostatnim razem, ale takiego dużego. Ciekawe jaki ten sezon ogrodowy będzie? Życzyłabym sobie i wszystkim umiarkowania pogodowego, bez przesady w jedną lub drugą stronę.
Pozdrawiam

Gosia ja wprost marzę o takim sezonie, który by nas nie utopił, ale i ciągłego latania z konewkami i wężem nie wymagał...
Ciekaw jestem zeszłorocznych nasadzeń. W łące pojawiły się cztery z sześciu cesarskich koron sadzonych jesienią. Będę dosadzać znowu jesienią i na pewno irysów reticulata dam w łąkę więcej bo te co dałam fajnie widać, teraz dopiero zakwitły, ale są. Fajny duet robią z narcyzami
sylwia_slomc... 20:50, 15 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Ale wiosennie u Ciebie Pięknie
Dziś rano oglądałam Twój ogród w TV naparstnice masz fantastyczne Super

Stare kotlety odgrzewają? Nasz ogród sporą przemianę przeszedł od tamtej pory, częściowo wymuszoną częściowo planowaną. Jest już inaczej, drzewa podrosły i je widać już. A ścieżki zamulone i nie widać spod mułu wcale....
Nagrania do programu odbyły się w ostatnim sezonie bez powodzi.
sylwia_slomc... 20:54, 15 kwi 2022

Rojodziejowa napisał(a)
No wiosna już się u Ciebie rozhulała na całego!! Pięknie

Uwielbiam ten czas gdy się rośliny do życia budzą, ale ta wiosna u nas z mocno spóźnionymi działaniami ogrodowymi. Dziś na biegu siałam warzywa w warzywniku, korzeniowe i zielony groszek, pierwszy raz jarmuż głównie z myślą o kurach bo pewnie mączlik go opanuje...
Jutro może jeszcze coś posadzę, a potem to już nie wiem kiedy coś podziałam
Gruszka_na_w... 22:01, 15 kwi 2022

Lubię ten czas, kiedy na podwórku zawitają magnolie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasiapod 22:24, 15 kwi 2022

Ale pięknie wiosennie u Ciebie
maksimini 09:14, 16 kwi 2022

Sylwia,
widziałam dziś Mai w ogrodzie z Twoim ogrodem. Masz piękny ogród, jakbym mieszkała na wsi to właśnie taki chciałabym mieć. Zazdroszczę terenu A domek, a właściwie pałac dla owadów to mistrzostwo świata . I poidełka liściowe też wspaniałe. Gratuluję.
sylwia_slomc... 21:50, 16 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Lubię ten czas, kiedy na podwórku zawitają magnolie.

Ja też bo podwórko mam w dużej mierze pod kątem wiosny obsadzone, żeby się chciało do ogrodu wychodzićpotem jeszcze jesień jest fajna w podwórku, choć nie dorównuje tej na dużym ogrodzie
sylwia_slomc... 21:52, 16 kwi 2022

Kasiapod napisał(a)
Ale pięknie wiosennie u Ciebie

Teraz już coraz bardziej kolorowo będzie, potem latem kolory przygasną by wybuchnąć znów jesienią.