Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:05, 31 mar 2019

Wczorajszy dziń spędziłam w gościnie w Ogródkowych perypetiach , fotorelacje znajdziecie tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1091-ogrodkowe-perypetie?page=612
Rumianka 20:07, 31 mar 2019

I to jest właśnie cała Sylwia...serce na dłoni...w podziękowaniach nie pominęła nikogo...Jesteś Wielka...
Monia81 20:13, 31 mar 2019

Sylwuś wielkie gratulacje, obejrzałam dopiero bo wyjazdowy weekend miałam, ale eMuś nagrał wyszło mega fajnie, a wzruszenie ściskało gardełko, bo fajnie się ogląda, jak się zna ogród i Was osobiście ogrom pracy przez te kilka lat wykonaliście, ale też na pewno wielka satysfakcja i radość buziaki wielkie i pozdrowienia
Magleska 20:17, 31 mar 2019

buuu ,a ja muszę czekać na emisję w necie ….może jutro już będzie
sylwia_slomc... 20:56, 31 mar 2019

Rumianka napisał(a)
I to jest właśnie cała Sylwia...serce na dłoni...w podziękowaniach nie pominęła nikogo...Jesteś Wielka...

Mam nadzieję, że nie pominęłam NikogoDziekuję
sylwia_slomc... 20:57, 31 mar 2019

Monia81 napisał(a)
Sylwuś wielkie gratulacje, obejrzałam dopiero bo wyjazdowy weekend miałam, ale eMuś nagrał wyszło mega fajnie, a wzruszenie ściskało gardełko, bo fajnie się ogląda, jak się zna ogród i Was osobiście ogrom pracy przez te kilka lat wykonaliście, ale też na pewno wielka satysfakcja i radość buziaki wielkie i pozdrowienia

Monia dziękujemy bardzoSatysfakcja jest i to jest super uczucie
sylwia_slomc... 20:58, 31 mar 2019

Magleska napisał(a)
buuu ,a ja muszę czekać na emisję w necie ….może jutro już będzie

Powinna być wieczorkiem, a jak nie to wtorek na pewno
Rumianka 21:11, 31 mar 2019

Sylwia, przypomniało mi się, że chciałam zapytać Cię o irysy, które rosną u Ciebie w donicy przed gospodą, czy je wykopujesz, czy zimują w ziemi...pytam dlatego, że 2 lata temu(chyba) zakwitły mi pięknie i całkowicie wyginęły...czy możliwe, że mogły być jednoroczne?
sylwia_slomc... 21:27, 31 mar 2019

Rumianka napisał(a)
Sylwia, przypomniało mi się, że chciałam zapytać Cię o irysy, które rosną u Ciebie w donicy przed gospodą, czy je wykopujesz, czy zimują w ziemi...pytam dlatego, że 2 lata temu(chyba) zakwitły mi pięknie i całkowicie wyginęły...czy możliwe, że mogły być jednoroczne?

To mnie zaskoczyłaś, bo ja mam posadzone na rabacie przed piwnicą już 5 lat i ciągle są tyle , ze wtym roku kwitły już skromniutko i musze wykopać przesuszyć rozsadzić. Te w donicy posadziłam jesienią dopiero.
Z myślą, że tak ładnie będą kwitły jak tamte....i kwitły cudnie to może i za rok będą. Tamtych nie wykopywałam przez te 5 lat wcale.
Ale mnie z jednej rabaty w tym sezonie znikneły całkiem czosnki Krzysztofa.....myślę, że to wina suszy, nie miały siły by przetrwać, w innych miejscach podwoiły ilość cebul.
mira 21:32, 31 mar 2019

Sylwia nie mogę teraz być chwilowo na forum, ale odcinek obejrzałam i muszę Ci się wpisać

jak to było roślinne klejnoty ? no pewnie

Sylwia gratulacje
dla babci - że podjęła słuszną decyzję
dla męża - za mega pracę i serce
i dla Ciebie za całokształt

bardzo mi się podobałaś w tym uroczym kapelusiku - taka rasowa ogrodniczka, super komentarze

Maja też świetnie prowadziła po ogrodzie i tyle porad tam było - wydaje mi się że najistotniejsze problemy zostały poruszone i pokazane - po prostu ładnie zmontowane
a to że nie było wszystkiego - to nie o to przecież chodzi - oczywiście ja daliowy miłośnik wypatrywałam dalii a nie gunery ale pamiętam, że jak byli na nagraniach to chyba jakoś dzień przed była jakaś wichura i powaliła dalie - to może i nagranie nie wyszło najlepiej - czy z tego dnia były jakieś ujęcia?

Fajnie, że jesteście zadowoleni i że dane Wam było mieć taką przygodę - ogród z pewnością skorzystał.
Raz jeszcze zostawiam ciepłe słowa a w pamięci Twoje łany naparstnic, łąki, warzywnik, oczko wodne i te chochle jako karmnik

ps.
kupiłam to narzędzie do chwastów - super jest