Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Pokaż wątki Pokaż posty

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 18:36, 25 wrz 2023

Miałam dziś czas popołudniu przysiąść na chwilkę u Was fajnie w tej kuchni się dzieje. Może w Sylwestra otworzycie szampana i powitacie w niej plany na nowy rok budowlany
Czytam o kolorach i znam ten ból dobierania. Chyba wszyscy go mają. Po kilku doświadczeniach, idę na gotowe kolory najpierw w marketach, chyba oferują najwięcej z wielu firm. Z palet nie potrafię wybierać. Ostatnio mnie zachwycały z Luxens-a. Generalnie najpierw brałam próbki i mazałam po ścianach w różnym oświetleniu. Odbiór kolorów to bardzo indywidualna cecha. Tu się nie doradza. Potem obcujesz z tym kolorem każdego dnia
Najmniej lubię malowanie, brrr...niby można przemalować ale to wiąże się zawsze z oklejaniem, papraniem itp
sylwia_slomc... 21:45, 25 wrz 2023

anabuko1 napisał(a)
Bardzo ładnie Iwonka zaprezentowała już dojrzały i piękny twój ogród Sylwio.

Iwonka oko ma
sylwia_slomc... 21:48, 25 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Twój Emuś to prawdziwa złota rączka! Brawo dla Was za kawał roboty!

Dzięki Emuś się na remontach zna, ja mam ciut duszę artystyczną i wyobraźnię, przestrzenną też, coś tam może potrafię i jak to do kupy poskładamy to jakoś nam tam wychodzi
sylwia_slomc... 21:51, 25 wrz 2023

Rumianka napisał(a)
Widzę Sylwia po fotkach, że wszystkie motyle w tym sezonie poleciały do Twojego ogrodu. U mnie motyl pojawiał się sporadycznie, zastanawiałam się dlaczego...a teraz widzę gdzie się zadomowiły... Bujność roślinności zachęca jak zawsze do spacerków po gustownie urządzonym ogrodzie...Remontowe prace posuwają się do przodu...Z wielką ciekawością oczekuję końcowego efektu...zapowiada się bardzo interesująco...Pozdrawiam i trzymam kciuki za zdrowie Waszych spracowanych kręgosłupów i barków...

Ogród w tym sezonie poszybował wzwyż i wszerz Jeszcze kilka sezonów będzie buszowato, ale już drzewa mijają wzrostem krzewy, za moment je od dołu podgolę i zrobią się już prawdziwe piętra
O tak siły i zdrowie nam potrzebne, a niestety pesel daje się już we znaki
sylwia_slomc... 21:53, 25 wrz 2023

Urszulla napisał(a)
Miałam dziś czas popołudniu przysiąść na chwilkę u Was fajnie w tej kuchni się dzieje. Może w Sylwestra otworzycie szampana i powitacie w niej plany na nowy rok budowlany
Czytam o kolorach i znam ten ból dobierania. Chyba wszyscy go mają. Po kilku doświadczeniach, idę na gotowe kolory najpierw w marketach, chyba oferują najwięcej z wielu firm. Z palet nie potrafię wybierać. Ostatnio mnie zachwycały z Luxens-a. Generalnie najpierw brałam próbki i mazałam po ścianach w różnym oświetleniu. Odbiór kolorów to bardzo indywidualna cecha. Tu się nie doradza. Potem obcujesz z tym kolorem każdego dnia
Najmniej lubię malowanie, brrr...niby można przemalować ale to wiąże się zawsze z oklejaniem, papraniem itp

Nie było próbek niestety bo chciałam wziąć, ale tylko te lateksowe mieli. Wybór w nich był ogromny, ale ja lateksowych nie chciałam, zraziłam się do nich. W markecie właśnie szukaliśmyNo nic zobaczymy jak to wyjdzie
sylwia_slomc... 21:56, 25 wrz 2023

Ostatnio w ogrodzie mam tylko takie pocykane

sylwia_slomc... 21:57, 25 wrz 2023

sylwia_slomc... 21:59, 25 wrz 2023

sylwia_slomc... 22:00, 25 wrz 2023

pasowałoby truskawki oplewić, nie ma kiedy

sylwia_slomc... 22:02, 25 wrz 2023