Dawno limit zdjęć przekroczony, ale to taki koncentrat z historii powstawania, pamiątka dla mnie, skrót dla nowych uczestników forum( bo dwa tasiemce nie zachęcają do czytania- dużo czasu by potrzeba by przebrnąć)jak potrzebuję sprawdzić kiedy coś sadzone czy robione też łatwiej odnaleźćDzięki Ula
Wszystko zależy od rozwoju w pogodzie i okolicy, u nas to już ten moment gdy nie wymagają pomocy choć chętnie korzystają jeszcze. Ale nie o to chodzi by miały wygodę w zdobywaniu pokarmu bo to uzależnia od człowieka. Same potrafią go zdobyć niech zdobywają jak już jest w ogrodzie
Gosia ona ma nadawać optycznie sens tamie, żeby wyglądało z pochodniami, ale rosną już clematisy, które muszą mieć po czym się wspinać to te siewki z fioletowego na jabłoni. Szybko zakryją całe bramy, tak podejrzewam.
Nawet nie mów, ze jeszcze nie zakwitł Moje dwa sezony temu jako nowe siewki przeniesione w tamę i już w zeszłym roku po kwiatuszku miały.... Nie wiem jak u innych dziewczyn, którym dałam... Jak Ci nie zakwitnie normalnie dam kolejnych bo to niemożliwe by jedne kwitły w drugim roku od wzejścia, a inny po latach wcale. A podrósł choć trochę?
Bo to było tak że patyk siedział w ziemii 2 lata i w zeszłym roku zobaczyłam że urósł 5cm, taka lebioda z małymi listeczkami. A w kwietniu czy w maju się bierze do życia? Będę się przyglądać