Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Juzia 17:08, 04 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Chwast Juzia w realu

A weź
sylwia_slomc... 17:11, 04 cze 2024

April napisał(a)
Lubię takie spontany Zdjęcia świetne, wcale nie widać że z telefonu.
Ach te łubiny, cudne kolory masz Sylwia. U mnie wegetują trzy sztuki białych I tak jestem zachwycona bo to po piątej chyba próbie dopiero się udało

U mnie dwa sezony temu było tyle siewek, że rozdawałam każdemu chętnemu. Z łubinami różnie bywa raz zimują innym razem nie. Generalnie jak przezimują to raczej nie są problematyczne w uprawie. Suszę znoszą bez szkody dla kwitnienia przyszłorocznego. U mnie zwykle potem straszą suchymi łodygami bo nie mam czasu latać i ścinać, jak już całkiem suche to sobie przypomnę lub dopiero wiosną jak w tym roku
sylwia_slomc... 17:14, 04 cze 2024

Alija napisał(a)
Łubiny przecudne, uwielbiam. W ogóle piękne zdjęcia-widoki ogrodu.
Ja też robiłam ciasto z truskawkami, o tej porze roku najlepsze.

Ja generalnie truskawki uwielbiam i są to jedne z moich ulubionych owoców, a w tym sezonie jakoś mniej mnie do nich ciągnie. Nie przejadam mimo, że podmarzły nie ma dużo. Emuś nie owocowy więc w ciasto poszły, a to już praktycznie znikło
sylwia_slomc... 17:20, 04 cze 2024

Juzia napisał(a)
Jak sytuacja?

Nie miałam odwagi iść zobaczyć. Teraz Emuś dzwonił bo On poszedł, że nie jest gorzej niż poprzednio więc uff - mógł być sajgon przy tym co się nocą u nas działo. Współczuję wszystkim których tym razem zalało. W Bielsku samochody zalane po same szyby Czy taki samochód nadaje się jeszcze do uratowania w ogóle ???
sylwia_slomc... 17:25, 04 cze 2024

Juzia napisał(a)

A weź

Wczoraj targałam drugi raz od maja na liliowcowej przy ognisku, dwa kosze( ducki) kopiato nawłoci. Tylko z tego kawałeczka. Dziś nie da rady jutro mam plan na kolejne bo już mi niektóre sięgają do pasa. Mokro, rośnie chwast jak szalony w tym sezonie.
Juzia 20:46, 04 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie miałam odwagi iść zobaczyć. Teraz Emuś dzwonił bo On poszedł, że nie jest gorzej niż poprzednio więc uff - mógł być sajgon przy tym co się nocą u nas działo. Współczuję wszystkim których tym razem zalało. W Bielsku samochody zalane po same szyby Czy taki samochód nadaje się jeszcze do uratowania w ogóle ???

No to ufff!

Jak zalany cały to się nie nadaje. Elektronika pada
sylwia_slomc... 21:08, 04 cze 2024

Kurde Z dwóch powodów bo ludzie potracili i bo będą robić za śmieci na złomowiskach
sylwia_slomc... 22:12, 05 cze 2024

Masakra z obsługa forum, chciałam do Was pozaglądać i nawet zaglądać mi się udaje, ale napisanie czegokolwiek i wysłanie to już masakra, nie wiem jak u Was, ale u mnie stale komunikat przejdź do strony głównej.... a przechodzenie trwa w nieskończoność I tak od trzech czy czterech dni już mam
Gruszka_na_w... 22:44, 05 cze 2024

Trzeba chyba skrobnąć informację w dziale technicznym. Posty się zapisują, ale widać to dopiero po ponownym wejściu na forum przez stronę główną.
PS. Cudne te twoje łubiny. Moje wyginęły. Rosły w zakątku, który z biegiem lat stał się cienisty.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 23:07, 05 cze 2024

Ja po tym komunikacie daję "cofnij". Odświeżam i okazuje się, że to co napisałam jest dodane