Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 09:59, 14 kwi 2019

kasiek napisał(a)
Rany w końcu udało mi się nadrobić u Ciebie
To Ty miałaś dziś przymrozki? Bo u mnie 5 na plusie... Za to niestety dwie kolejne noce zapowiadaja na lekkim minusie - dziś chowam na noc część kwiatków, ale cebulowe to powinny sobie poradzic tj tulipany, hiacynty, zonkile?
Magnoli nie przykryje, musze wierzyc że przetrwa, judaszowca tez nie, tylko rodka od Kasi odkryje.

Twój brzeziniak juz taki widoczny - super! Rzeka też niezmiennie czarująca
Pola magnoliowe masz niesamowite, w podwórku masz tak jak ja w całym ogrodzie, mury robią swoje.
Zwierzaki tez masz fotogeniczne - piekny zespół z ogrodem tworzą

Dzis przymrozku nie było, ale niebo się przejaśnia więc najbliższe noce kto wie.
Przykryłam co mogłam reszta musi dac radę....jeszcze może kalinę eskimo uda się zawinąć bo pączki ma reszta za duża.
W podwórku pewnie osiądzie na drzewach bo częściowo w pąkach a częściowo kwitną no i cieplej jest, magnolie pewnie przytnie, judaszowic liczę, że budynkami osłonięty przetrwa, bo ma całą mase pączków, o wiele więcej niż rok temu
Najbardziej bojam sie o kaliny i wisterię, oraz kiku i klony japońskie bo już sa w liściach
Wiesz, że u Ciebie ostatnie nagrania dzień po Danusi Ona ma emisję 5 maja
sylwia_slomc... 10:02, 14 kwi 2019

Katkak napisał(a)
Za chwilę te bażAnty będą całkiem oswojone. Będą się przechadzały jak dawniej pawie w przyzamkowych ogrodach:- D.

Już tak jest
Najwiecej wieczorami jak się przez cały ogród i za siatką skradają do wiśni nad rowem bo na nich nocują, jest ok 14 sztuk wszystkich, teraz część na jajkach siedzi
sylwia_slomc... 10:04, 14 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie.wiosna pełną para.
I deszczyk miałaś.Super!
Ptaszki sie oswoiły też fajnie, moc je tak podglądać

Tak wiosna mocno posunięta. Ją ją uwielbiam to i Ona się dobrze w ogrodzie poczuła
Jak drzewa urosna to dopiero będą spiewy jak w lesie Teraz już takie melodie słychać też , ogromna radość z takiej muzyki
sylwia_slomc... 10:10, 14 kwi 2019

la_estrellita napisał(a)
A ja chwasta szukałam i nie znalazłam. Brzozy już całkiem spore. Kiedy je sadziłaś i jakiej wielkości? I jako moje daliowe guru powiedz mi proszę kiedy i jak się je sadzi? Dostałam całkiem sporo i nie chciałabym zmarnować.

Chwasta szukaj po prawej stronie liśćmi się różni
Brzozy sadzone w 2015 roku malutkie, miały pewnie tak z około 20-25 cmOd Romy dostaliśmy Zawsze o Niej myślę jak idę przez brzeziniak

Co do dalii, to ja sadzę zawsze po 1 maja, płytko tak, zeby karpa ze dwa trzy centymetry pod ziemią była, wystawać mogą jedynie suche badylki zeszłoroczne po przycince. Zawsze tak sadzę od lat
la_estrellita 10:35, 14 kwi 2019

Dziękuję
greg66 11:43, 14 kwi 2019

Witaj Sylwio

Widać ogrom pracy i efekty niespotykane, robią wrażenie. Bardzo ładny ogród i ciekawie zaaranżowany. Fajnie się spaceruje po nim.

Pozdrawiam niedzielnie
sylwia_slomc... 13:21, 14 kwi 2019

la_estrellita napisał(a)
Dziękuję

Nie ma za co od tego jest forum by było gdzie zapytać
sylwia_slomc... 13:21, 14 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Witaj Sylwio

Widać ogrom pracy i efekty niespotykane, robią wrażenie. Bardzo ładny ogród i ciekawie zaaranżowany. Fajnie się spaceruje po nim.

Pozdrawiam niedzielnie

Miło nam, że Ci się podobało
wiunia 13:41, 14 kwi 2019

Witam serdecznie!
Sylwio, właśnie obejrzałam Twój ogród w necie! Jestem pod ogromnym wrażeniem ogromu pracy i roślin tam królujących! Jest pięknie i niesamowicie ciekawie. Znałam trochę twoje królestwo, bo od czasu do czasu zaglądam na wątek ale dopiero teraz zdałam sobie sprawę jaki ogród jest niesamowicie ciekawy i duuuży!
Szacunek dla Ciebie i męża za wytrwałość i dążenie do obranego ogrodowego celu!
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze realizacje!
sylwia_slomc... 13:45, 14 kwi 2019

Wiuniu serdecznie dziękujemy za Ciepłe słowaChciałam by ogród był ciekawy, stale się zmieniał w sezonie, byłm oazą dla zwierząt