Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:47, 04 lip 2024

bialydomek napisał(a)
ale piękna, soczysta zieleń,
masa barw i faktur,
po zdjęciach widać że deszczu w tym ogrodzie nie brakuje...!
pięknie i uroczo !!

Wody do tej pory od ubiegłego sezonu dostatek to wszystko śmiga Miło mi, że dajesz znak bytności Mało osób z zaglądających się odzywa.
sylwia_slomc... 11:52, 04 lip 2024

Rumianka napisał(a)
Twój park robi się ogromny i gęsty...już nie za bardzo potrafię zlokalizować miejsca na fotkach...kiedys było łatwiej z tym...
Fajne zajecie znalazłaś dla Babci...

Rośnie wszystko. Zastanawiam się jak to będzie w tym roku z trawami i ich wysokością. Bo już maja taką jak do tej pory jesienią, zwłaszcza miscanty memory. A molinie już kwitną. Kalina koralowa korale ma czerwone, jarzębiny też. Aronia już prawie do zbioru. Nienormalny ten rok. Ptaki na jesieni nie będą miały co jeść
Szukam Jej zajęcia uaktywniającego i zmuszającego do koncentracji i działania. Nie jest łatwo z osobami po 90 bo już najchętniej by siedziały lub stały. A przecież czym dłużej będą aktywne tym te ostatnie lata ciekawsze Przez zimę tłukłam orzechy ( babcia ma w diecie sporo, a mam swoje) a Ona wybierała ze skorupek i czas Jej leciał na zajęciu, a ręce musiały się ćwiczyć.
sylwia_slomc... 12:22, 04 lip 2024

Przyszły nasiona na łąkę
Mega miłe zaskoczenie, że całość pakowana tak by było zero plastiku nawet taśma klejąca papierowa

sylwia_slomc... 12:23, 04 lip 2024

sylwia_slomc... 12:26, 04 lip 2024

Plan mam taki, że połowę nasion z torebek sypnę prosto w łąkę. Połowę wysieję w pojemniki i potem posadzę na łące. Połowę z połowy zostawię do wysiania wiosną. Nie ma bolą któryś z tych wysiewów musi się udać
Tanio nie było, ale w tym sezonie jeszcze nic konkretnego prócz rodków i azali do ogrodu nie kupiłam. A tak będzie na co czekać w łące w przyszłym roku, no i mały kroczek do tej wymarzonej znów do przodu wykonany
Pliszka5 16:50, 04 lip 2024

Piekne zakupy
Urszulla 19:00, 04 lip 2024

Ciekawe, nie wiedziałam że taki wybór w mieszankach może być. Poczytałam co to łąka ruderalna
Kasya 19:17, 04 lip 2024

Sporo nazamawialas
Gosialuk 20:57, 04 lip 2024

Sylwia na twój wątek to trzeba sporo czasu, bo jak zaglądam to z dziesięć stron do nadrobienia. Masz tego kwiecia. Oglądałam ostatnie zdjęcia z łąki i już jest spory progres. Teraz z leśnej - i już się buszowato tam robi.
Mieszanki na łąki ciekawe. Muszę i ja na tą stronę zajrzeć jak będę miała chwilkę. U nas dziś po południu się rozpadało i dlatego mam trochę czasu na forum.
A w łące masz głowaczka. I widziałam, że ta biała ślazówka w kilku miejscach się przyjęła. Ona się idealnie nadaje, bo nawet w trawie się wysiewa.
Agatorek 21:24, 04 lip 2024

Ale piękny busz ❤️

Chyba u Was często pada, że tak Ci wszystko porosło