Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 13:24, 14 mar 2025

i przymiarka z panelami

w sobotę przyjechała pełna ekipa Młodych i wspólnymi siłami poszło układanie

i montowanie listwy

potem wieczorami Em montował resztę listew, ale fotki jeszcze w aparacie

a jeszcze upolowałam do kompletu kabaret na stół, niestety nie ma koreczków, ktoś ma pomysł z czego mogłabym je zrobić?
sylwia_slomc... 13:24, 14 mar 2025

TAR napisał(a)

A biały tez tak obłednie pachnie? Bo rozowy nosi sie z daleka.

Biały pachnie niesamowicie na pół ogrodu
agapant 18:26, 14 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

a jeszcze upolowałam do kompletu kabaret na stół, niestety nie ma koreczków, ktoś ma pomysł z czego mogłabym je zrobić?

Sylwia wykorzystaj korek po winie, można go łatwo dopasować.
Remont cały czas do przodu, wiosna z wawrzynkiem super, uwielbiam jego zapach.
Makao 19:16, 14 mar 2025

Cudna ta deska. Idealny kolor. I z tą oliwką/pistacją pięknie pasuje. Jestem zachwycona tym połączeniem.
Ja podoby kolor ścian mam w sypialni. Coś zbliżonego bardzo. Dla mnie najlepszy kolor ever. Nigdy mi się nie znudzi. Połączony mam z bielą, czernią i brązem.

Podłoga jest biała tylko światło żarówki ociepliło klimat
TAR 19:52, 14 mar 2025

Tez mam w sypialni kolor pistacjowy ale jasniejszy polaczony z butelkowa zielenia boazerii i stosowna tapeta
sylwia_slomc... 20:43, 14 mar 2025

agapant napisał(a)

Sylwia wykorzystaj korek po winie, można go łatwo dopasować.
Remont cały czas do przodu, wiosna z wawrzynkiem super, uwielbiam jego zapach.

Biorę pod uwagę tylko nie wiem czy się uda bo ostatnio coś mi się trafiają w winie takie korki jakby silikonowe nie korkowe. One są dość twarde, a otworki w tym kabarecie nie są całkiem regularne, ktoś kto go wyrabiał nie przyłożył się za bardzo w tym temacie. Remont do przodu, ale co chwile coś wychodzi co trzeba przerabiać. Dziś np okazało się, że ściana w kuchni dołem jest mokra i to od strony stodoły, a nie pola. Fakt, ze dziś leje i zacina od wschodu, ale to nie powinno mieć miejsca bo jest pod dachem i wylewka betonowa w stodole jest sucha, a fundament ściany mokry, albo ciągnie gdzieś od gruntu mimo izolacji dopiero co zrobionej, albo rura od wody strzeliła, ale to powinien moknąć w części północnej, a nie wschodniej. Lało nie raz i nie dwa, a ściana była sucha, a dziś jest mokra
sylwia_slomc... 20:45, 14 mar 2025

Makao napisał(a)

Cudna ta deska. Idealny kolor. I z tą oliwką/pistacją pięknie pasuje. Jestem zachwycona tym połączeniem.
Ja podoby kolor ścian mam w sypialni. Coś zbliżonego bardzo. Dla mnie najlepszy kolor ever. Nigdy mi się nie znudzi. Połączony mam z bielą, czernią i brązem.

Podłoga jest biała tylko światło żarówki ociepliło klimat

Ten kolor jest taki elegancki, łagodny, a jednocześnie wyraźny. Nie idealnie to co chciałam, ale jest nieźle.
Makao 20:49, 14 mar 2025

Ten kolor jest taki elegancki, łagodny, a jednocześnie wyraźny. Nie idealnie to co chciałam, ale jest nieźle.

Dokładnie, jest elegancki i wyraźny ale łagodny. Ma charakter i nie jest taki zwczajny.
sylwia_slomc... 20:54, 14 mar 2025

TAR napisał(a)
Tez mam w sypialni kolor pistacjowy ale jasniejszy polaczony z butelkowa zielenia boazerii i stosowna tapeta

Butelkową zieleń też lubię. Ja więcej kolorów niż cegła, opalone deski i mosiądz w dodatkach nie planuję. Jeszcze kremowe firanki i rośliny i tyle. W sypialni będzie tylko jeszcze dodatkowo musztardowo-złoty, ale nie dużo. Kolor ścian w całym domu będzie taki sam, lub zbliżony Ma być klimatycznie, przytulnie, spokojnie bo dodatków będzie sporo więc nie chcę żeby się zrobił bałagan. Będzie spójnie.
Makao 21:41, 14 mar 2025

Jak będą dodatki drewna i drewnopodobne to już połowa sukcesu. One robią klimat