Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:21, 25 mar 2025

Alija napisał(a)
Sylwia, wiosna na dobre rozgościła się już w ogrodzie, wszędzie coś kwitnie, ciemierniki "wypasione".
Remontowo też wszystko idzie do przodu, super.
Zaczynam podejrzewać, że Bożenka ma rację z tym klonowaniem , jak Ty to wszystko ogarniasz, podziwiam.

Wcale nie ogarniam. Wszystko rozgrzebane i rzucam się między jednym a drugim jak łapię chwilkę na cokolwiek. Dla siebie czas mam tylko w nocy jak nie śpię.
Makao 18:33, 25 mar 2025

Nie ma co się martwić bo Twój ogród swój urok mam i chwastów się nie zauważa - przynajmniej na zdjęciach. Jest pięknie bo ogród swoim rytmem żyje i dlatego rozkwita dając ciepełko na serduchu w tym ciężkim czasie.
Fajnie że z pracami przy babci się zgraliście to przynajmniej o to jesteś spokojna i możesz remont rozplanować. Oby do przodu choć powolutku
malgorzata_s... 20:46, 25 mar 2025

Buziaki wiosenne Sylwuś.
U Was jak zwykle pracowicie a wiosna piękna.
hankaandrus_44 21:18, 25 mar 2025

Sylwuś, podziwiam Was nieustannie. Te prace na różnych poziomach, mogą czasami o kociokwik przyprawiać, ale widzę , że trzymasz pion, i oby tak dalej. Ktoś mówił , że wiosną jest mało roboty w ogrodzie. Zawsze go z tego wyprowadzam, i każdy gość dostaje u mnie sekatorek do wycięcia czegokolwiek. Po pół godzinie ...wymiękają.

sylwia_slomc... 01:08, 26 mar 2025

Makao napisał(a)
Nie ma co się martwić bo Twój ogród swój urok mam i chwastów się nie zauważa - przynajmniej na zdjęciach. Jest pięknie bo ogród swoim rytmem żyje i dlatego rozkwita dając ciepełko na serduchu w tym ciężkim czasie.
Fajnie że z pracami przy babci się zgraliście to przynajmniej o to jesteś spokojna i możesz remont rozplanować. Oby do przodu choć powolutku

Aniu wiesz, że na fotkach można wykadrować to i owo Z planami to jest tak, ze dobrze je mieć, ale lepiej się do nich nie przywiązywać zanadto. Bo życie często weryfikuje nasze planowanie. Ale oby do przodu i cieszyć się z małych rzeczy.
sylwia_slomc... 01:10, 26 mar 2025

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziaki wiosenne Sylwuś.
U Was jak zwykle pracowicie a wiosna piękna.

Gosiu to chyba pierwszy rok kiedy na wiosnę nie wyczekiwałam, a wręcz chciałam żeby przyszła jak najpóźniej. Ale przyrody nie zatrzymam Trzeba teraz mocno gonić z robotą, żeby dogonić terminarz prac koniecznych
sylwia_slomc... 01:14, 26 mar 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
Sylwuś, podziwiam Was nieustannie. Te prace na różnych poziomach, mogą czasami o kociokwik przyprawiać, ale widzę , że trzymasz pion, i oby tak dalej. Ktoś mówił , że wiosną jest mało roboty w ogrodzie. Zawsze go z tego wyprowadzam, i każdy gość dostaje u mnie sekatorek do wycięcia czegokolwiek. Po pół godzinie ...wymiękają.

Bo to się Hanuś każdemu wydaje, że się wszystko samo robiTylko inny ogrodnik wie ile jest roboty i dbania żeby wyglądało i cieszyło. U nas zawsze robota chotycznie bo robimy to na co akurat materiały mamy, albo czas i pogodę. Ale jakimś cudem się udaje małymi kroczkami w dobrym kierunku poruszać. A ja jestem raczej poukładaną osobą i lubię trzymać właściwą kolejność, jednak życie nie zawsze pozwala
Monia81 07:54, 26 mar 2025

Wiosna się budzi i świat od razu nabiera barw u Ciebie robota na każdym froncie, więc się nie dziwię, że coś może być nie dociągnięte, nie jesteśmy robotami, ja i tak Was nie ustająco podziwiam za te wszystkie prace i trzymam kciuki buziaki
TAR 09:04, 26 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bo to się Hanuś każdemu wydaje, że się wszystko samo robiTylko inny ogrodnik wie ile jest roboty i dbania żeby wyglądało i cieszyło. U nas zawsze robota chotycznie bo robimy to na co akurat materiały mamy, albo czas i pogodę. Ale jakimś cudem się udaje małymi kroczkami w dobrym kierunku poruszać. A ja jestem raczej poukładaną osobą i lubię trzymać właściwą kolejność, jednak życie nie zawsze pozwala

Ja podobnie, robie wtedy gdy czas pozwala, chwastow na rabatach troche tez jest, nikna w gastwie nasadzen. Ale zeby sie tym przejmowac? Nie ja. Tym bardziej, ze duzo sie nasiewa z czesci dzikiej. Nic bym nie zrobila jakbym zajmowala sie chwastami. Jest czas i nuda, moge odchwaszczac. A zawsze jak robie przeglad i z bialasami spaceruje to cos sie wyrwie. Nie mozna dac sie zwariowac.
sylwia_slomc... 18:40, 26 mar 2025

Monia81 napisał(a)
Wiosna się budzi i świat od razu nabiera barw u Ciebie robota na każdym froncie, więc się nie dziwię, że coś może być nie dociągnięte, nie jesteśmy robotami, ja i tak Was nie ustająco podziwiam za te wszystkie prace i trzymam kciuki buziaki

Oj Monia rozgrzebane mam na razie oba domy i ogród. No ręce są dwie, pewnych rzeczy choćby się nie wiem jak chciało nie przeskoczymy, ale światełko na końcu tunelu widać więc kiedyś tematy pozamykamy może