Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:08, 16 cze 2025

Makao napisał(a)
Oooo żesz kurka wodna. A ja myślałam że to Asia Rojodziejowa jest tu królową piwonii ale widzę że Ty jesteś pierwsza .
Obłędne wszystkie. Cudo

Aniu Asia mnie pobiła bo w krótkim czasie ma piękną kolekcję, ja gromadziłam latami
daszum 21:17, 16 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
[img
a w szafkach serwetki

Jest klimat

Moja Mama robiła na szydełku takie serwetki, obrusy i duże firanki
Mam kilka rzeczy schowanych na pamiątkę.
Makao 21:31, 16 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu Asia mnie pobiła bo w krótkim czasie ma piękną kolekcję, ja gromadziłam latami

Jednych stać na to by mieć od razu a inni zbierają etapami. Twoje kępy są już olbrzymie i robią super wrażenie bo widać je z daleka. To jest bezcenne dorobić się tak zdrowej i okazałej kolekcji.
Moje 3 piwonie np nie zakwitły. Wsadziłam jak rosły w donicach ale najwyraźniej były wsadzone za głęboko i muszę je poprawić jesienią.
sylwia_slomc... 21:34, 16 cze 2025

daszum napisał(a)

Jest klimat

Moja Mama robiła na szydełku takie serwetki, obrusy i duże firanki
Mam kilka rzeczy schowanych na pamiątkę.

Ja też trochę dostałam od mamy, a trochę od znajomych
sylwia_slomc... 21:35, 16 cze 2025

Makao napisał(a)

Jednych stać na to by mieć od razu a inni zbierają etapami. Twoje kępy są już olbrzymie i robią super wrażenie bo widać je z daleka. To jest bezcenne dorobić się tak zdrowej i okazałej kolekcji.
Moje 3 piwonie np nie zakwitły. Wsadziłam jak rosły w donicach ale najwyraźniej były wsadzone za głęboko i muszę je poprawić jesienią.

Też mam takie co dawniej kwitły obficie, a teraz ledwo wegetują niestety nie mam ich jak przenieść bo posadzone pod sama magnolią, a nie chcę uśmiercić drzewa