Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Basieksp 19:22, 30 wrz 2025

Nowe pierzaste mieszkanki całkiem fajne a kaczki jakie nimi zaciekawione
sylwia_slomc... 20:14, 30 wrz 2025

ewsyg napisał(a)
Jak równiutko

Zrobi się wreszcie przyzwoicie
sylwia_slomc... 20:15, 30 wrz 2025

Basieksp napisał(a)
Nowe pierzaste mieszkanki całkiem fajne a kaczki jakie nimi zaciekawione

Chwilę trwało zanim się dotarły
Ulina 21:02, 30 wrz 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie ma tam gdzie posadzić tui bo w połowie studni jest granica, a przy balkonie od razu chodnik, zmieści się tylko ogrodzenie w granicy

To super zróbcie ogrodzenie z desek, ono fajnie u Was wygląda

Zwierzyniec uroczy, trochę stęskniłam się za fotkami z woliery

Pozdrowienia dla eM-a jakiś medal za wytrwałość na budowie przydałoby się jemu zrobić taki doping na drugą turę budowy
sylwia_slomc... 00:14, 01 paź 2025

Ulina napisał(a)

To super zróbcie ogrodzenie z desek, ono fajnie u Was wygląda

Zwierzyniec uroczy, trochę stęskniłam się za fotkami z woliery

Pozdrowienia dla eM-a jakiś medal za wytrwałość na budowie przydałoby się jemu zrobić taki doping na drugą turę budowy

Taki jest plan, ale z balkonu nic się nie zmieni mimo ogrodzenia
TAR 09:28, 01 paź 2025

Zmiana schodow na plus a testowaliscie jak z poslizgiem kiedy mokro i snieg bedzie? Bo cholipa zlamac noge latwo. Podobne szare mialam w pierwszym domu i niestety chodzenie zima po tym bylo karkolomne.

Widok na dzialke sasiada sredni, cos na pewno wymyslicie, naprawde nie da sie tam zadnych drzew posadzic?
Ilez cebul kupilas, masz zaciecie, ja kombinuje jak moje posadzic a sie nie umeczyc, pojda plamami w duzych ilosciach ale to najwczesniej za miesiac.
sylwia_slomc... 10:01, 01 paź 2025

TAR napisał(a)
Zmiana schodow na plus a testowaliscie jak z poslizgiem kiedy mokro i snieg bedzie? Bo cholipa zlamac noge latwo. Podobne szare mialam w pierwszym domu i niestety chodzenie zima po tym bylo karkolomne.

Widok na dzialke sasiada sredni, cos na pewno wymyslicie, naprawde nie da sie tam zadnych drzew posadzic?
Ilez cebul kupilas, masz zaciecie, ja kombinuje jak moje posadzic a sie nie umeczyc, pojda plamami w duzych ilosciach ale to najwczesniej za miesiac.

Mam gumy na zimę na te schody, wcześniej też potrzebne były i się sprawdziływ sezonie służą w szklarni jako ścieżki.
No kiepsko tam z drzewem bo dom w odległości 2 metrów jest. Wsadziłam tam wprawdzie głóg na wiosnę, ale do zasłonięcia to nie wystarczy. Myślę nad pojedyncza tują, ale znowu z chodnikiem koliduje, a przed samym balkonem nie chcę. Nie ma dobrego rozwiązania...
TAR 10:17, 01 paź 2025

Moze jakiegos graba kolumnowego albo dęba Green Pillar, dosyc waskie sa, mniej by kolidowaly jak tuja. Mozna troche je podkrzesac wtedy i dolem puscic krzaki z hortkami na przyklad, zmienic plot na bardziej szczelny i wyzszy. To bym ja zrobila.

Uporzadkowanie tej przestrzeni odwroci wzrok od brzydoty za plotem.
sylwia_slomc... 14:12, 01 paź 2025

TAR napisał(a)
Moze jakiegos graba kolumnowego albo dęba Green Pillar, dosyc waskie sa, mniej by kolidowaly jak tuja. Mozna troche je podkrzesac wtedy i dolem puscic krzaki z hortkami na przyklad, zmienic plot na bardziej szczelny i wyzszy. To bym ja zrobila.

Uporzadkowanie tej przestrzeni odwroci wzrok od brzydoty za plotem.

Coś wymyślimy może. Płot będzie docelowo podobny do tego co zrobiliśmy od strony sąsiadki tylko wyższy pewnie. Problem jest tam trochę z liściastymi drzewami bo to jest to miejsce po judaszowwcu gdzie była werticilioza. Dlatego biorę pod uwagę coś zimozielonego bo jak by głóg wypadł to znowu zostanie łyso.
sylwia_slomc... 14:15, 01 paź 2025

Jedna dobra informacja wreszcie nie związana z ogrodem wcale. Jakiś czas temu linkowałam tutaj, że kapela syna bierze udział w eliminacjach do festiwalu w Krakowie. Udało się i zagrają w finale. Weszli do niego na drugiej pozycji