Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

vita 11:19, 11 kwi 2026

Ach! Sylwia, masz tyle motywów do focenia, tyle różnych ciekawych roślin, ciemierniki masz najpiękniejsze w Polsce, w tych kaskadowych nasadzeniach! Doskonały pomysł, aby focąc zbytnio nie padać na kolana he he. Nie martw się opóźnieniem warzywnikowym, ogród to też nasze życie, splata się z naszym kalendarzem, jak co roku Raz zdążymy, raz się spóźnimy, są sprawy ważne i ważniejsze. Dbaj o siebie A wawrzynki (wawrzynka) też masz najpiękniejsze w Polsce
tulucy 11:55, 11 kwi 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Takiego miejsca, brzeziny zazdraszczam przeokrutnie.

Piękne miejsce tworzycie, Sylwia. Niezmiennie podziwiam .
sylwia_slomc... 20:21, 11 kwi 2026

Kordina napisał(a)

No nie wierzę, już tak Ci zakwitła magnolia?! U mnie co prawda zimno, dzisiaj trochę poświeciło i ociepliło, a magnolia małe zaciśnięte pączki dopiero ma.

I się z tego ciesz bo nasze już mrozem maźnięte, a u rodziców kilometr od naszego ogrodu zupełnie zmroziło, całe w brązach straszą.
sylwia_slomc... 20:23, 11 kwi 2026

Alija napisał(a)
Sylwia, ależ u Ciebie już wiosennie, pięknie, magnolie cudnie się rozwijają.
Ciemierniki rosną, jak na drożdżach.

Alicjo ciemierniki u nas w tym sezonie najsłabiej jak do tej pory, a mam je przecież już wiele lat. Tylko połowa broni honoru pozostałe marne. Zwłaszcza te co były zalane ostatnią powodzią.
sylwia_slomc... 20:27, 11 kwi 2026

vita napisał(a)
Ach! Sylwia, masz tyle motywów do focenia, tyle różnych ciekawych roślin, ciemierniki masz najpiękniejsze w Polsce, w tych kaskadowych nasadzeniach! Doskonały pomysł, aby focąc zbytnio nie padać na kolana he he. Nie martw się opóźnieniem warzywnikowym, ogród to też nasze życie, splata się z naszym kalendarzem, jak co roku Raz zdążymy, raz się spóźnimy, są sprawy ważne i ważniejsze. Dbaj o siebie A wawrzynki (wawrzynka) też masz najpiękniejsze w Polsce

Ileż komplementów i to jakich, aż się rumienię Kochana. Warzywnik dzisiaj Em uprawił. Ja tylko selery wsadziłam w dołki i póki co to jest wszystko co mam na ten moment w warzywniku. Nie licząc czosnku, który wyrósł cały rządek w miejscu gdzie był zeszłego roku. Zbyt późno wykopany zdążył się rozsypać i najwyraźniej nie wszystkie ząbki wyciągnęłam z ziemi
sylwia_slomc... 20:29, 11 kwi 2026

tulucy napisał(a)

Takiego miejsca, brzeziny zazdraszczam przeokrutnie.

Piękne miejsce tworzycie, Sylwia. Niezmiennie podziwiam .

Lucjo brzezina dostała dwa lub trzy sezony temu do towarzystwa choiny kanadyjskie Cieszę się bo już te choiny na fotkach widać, zrobią zielone tło i będą biel kory podkreślać brzózkom
Margo2 00:08, 12 kwi 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

i tydzień później

Ten zakątek masz prześliczny.
Ciemierników zatrzęsienie
Gosialuk 10:10, 12 kwi 2026

Pięknie ci kwitnie wszystko w podwórku. Ja też się cieszę, że pogoda dała na wstrzymanie, bo spokojnie zdążę jeszcze poplewić i poprzesadzać.
Czy dobrze dojrzałam, że serduszka u ciebie już w pąkach?
violka171 10:23, 12 kwi 2026

Zrobiłam szybki spacer po Twoich włościach,no jest przepięknie.
Ja jak zwykle narzekam na brak czasu,ale musiałam u Ciebie potuptać.
Podziwiam
sylwia_slomc... 12:55, 12 kwi 2026

Margo2 napisał(a)

Ten zakątek masz prześliczny.
Ciemierników zatrzęsienie

Najbardziej zalewany przy każdej powodzi niestety, zaraz po liliowcach i hostach nad samym rowem. W tym sezonie ciemierniki i narcyzy tam zdecydowanie słabsze są.